.

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ατζέντα 2030: Τι ανακοινώθηκε για χιλιάδες μαθητές στην Ευρώπη

Όλα βαίνουν καλώς, αλλά όχι για εμάς
Στόχος της Ατζέντας 2030 είναι η κατάργηση της ιδιοκίνησης και η αντικατάστασή της με ηλεκτρονικά «βιώσιμα» μέσα μαζικής μεταφοράς....
των ανθρώπων αλλά και ποδήλατα, έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η αυτόνομη μεταφορά σε μεγάλες αποστάσεις, η οποία θα δυσκολεύει τον έλεγχο.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε μια πρωτοβουλία, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, με την ονομασία «Move2Learn, Learn2Move», προετοιμάζοντας χιλιάδες νέους και νέες για την επιβολή της «πράσινης δικτατορίας», δήθεν για την προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρει το Euro2day, θα δώσει σε τουλάχιστον 5.000 νεαρούς πολίτες τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με βιώσιμα μέσα μεταφοράς σε μια άλλη χώρα της ΕΕ -μόνοι τους ή μαζί με τη σχολική τους τάξη.

Η πρωτοβουλία «Move2Learn, Learn2Move» βασίζεται σε ιδέα που διατύπωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήδη από το 2016. Θα υλοποιηθεί μέσω της… ηλεκτρονικής αδελφοποίησης (eTwinning), του μεγαλύτερου παγκοσμίως δικτύου για το διδακτικό προσωπικό, το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος Erasmus+.

Ο Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Τίμπορ Νάβρατσιτς δήλωσε τα εξής: «Η πρωτοβουλία αυτή, στηριζόμενη στην επιτυχία της ηλεκτρονικής αδελφοποίησης, θα δώσει στους νέους τη δυνατότητα να ανακαλύψουν και να γνωρίσουν από πρώτο χέρι διαφορετικές χώρες και κουλτούρες σε όλη την Ευρώπη.

Με την ευκαιρία της 30ής επετείου του προγράμματος Erasmus, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα είναι ένα ακόμη παράδειγμα αυτού του επιτυχημένου προγράμματος της ΕΕ που φέρνει κοντά ανθρώπους και τους βοηθά να νιώσουν τι σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος».

Η Επίτροπος Μεταφορών κ. Βιολέτα Μπουλτς δήλωσε: «Οι μεταφορές δεν έχουν να κάνουν με φορτηγά, πλοία ή αυτοκινητόδρομους· έχουν να κάνουν με ανθρώπους. Θέλουμε να δώσουμε στους νεαρούς Ευρωπαίους την ευκαιρία να ανακαλύψουν την Ευρώπη.

Θέλουμε επίσης να τους ενθαρρύνουμε να ταξιδεύουν με περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο και, γι’ αυτόν τον λόγο, θα λαμβάνονται υπόψη οι εκπομπές CO2. Επίσης, είμαι ευτυχής επειδή για την προώθηση αυτής της πρωτοβουλίας μπορούμε να βασιζόμαστε στην ενεργό συμμετοχή των μεταφορέων».

Τα σχόλια δικά σας!!!

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε