.

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ζωντανό μαμούθ καταγράφηκε το 1943 σε βίντεο!

Ένα βίντεο του 1943 που δείχνει ένα ζωντανό μαμούθ, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προκαλεί ερωτηματικά....

Πριν δύο χρόνια περίπου εμφανίστηκε στο you tube ένα βίντεο που υποτίθεται δείχνει ένα ζωντανό μαμούθ στην Σιβηρία. Είναι αληθινό όμως το βίντεο ή είναι ακόμα μια ψευδής είδηση, μόνο και μόνο για να τραβήξει την προσοχή;

Όλη η ιστορία ξεκινάει υποτίθεται μετά τη μάχη του Στάλινγκραντ, όπου χιλιάδες Γερμανοί, απλοί στρατιώτες αλλά και αξιωματικοί, πιάστηκαν αιχμάλωτοι από τον Σοβιετικό Στρατό. Κατόπιν πολλοί από αυτούς τους αιχμαλώτους στάλθηκαν στη Σιβηρία σε μια πορεία θανάτου.

Ανάμεσα σ” αυτούς τους αιχμαλώτους ήταν και ο Γερμανός πολεμικός ανταποκριτής Χόλγκερ Χίλντεμπραντ. Κατά τη διάρκεια της πορείας θανάτου προς τη Σιβηρία, ο Χίλντεμπραντ που είχε μαζί του μια κάμερα, συνέχισε να τραβάει λήψεις.

Ο ίδιος πέθανε στη Σιβηρία δύο χρόνια αργότερα,το 1945. Μετά το θάνατό του η κάμερα και τα προσωπικά του αντικείμενα κατέληξαν στα χέρια της εγγονής του.

Στην κάμερα, ανάμεσα στις λήψεις που είχε τραβήξει ο Χίλντεμπραντ υπήρχε και μία η οποία πραγματικά ήταν εκπληκτική: έδειχνε ένα ζωντανό μαμούθ μέσα στο χιόνι της Σιβηρίας!
Δείτε το επίμαχο βίντεο:

Για υπότιτλους: Γραναζάκι ~ Υπότιτλοι ~ Αγγλικά ~ Υπότιτλοι ~ Αυτόματη μετάφραση ~ Επιλογή γλώσσας

TruthLoader TV

Κάπως έτσι λοιπόν είναι η ιστορία. Πολύ καλή βέβαια για να είναι αληθινή.

Με ένα απλό ψάξιμο που κάναμε στο you tube βρήκαμε ότι το βίντεο τελικά ήταν πλαστό. Και αυτό γιατί ο αρχικός χρήστης που το ανέβασε, πήρε ένα ντοκυμοντέρ του BBC και συγκεκριμένα το 6ο επεισόδιο της σειράς «Walking with the beasts – Mommoth Journey».

Από εκεί έκοψε το συγκεκριμένο απόσπασμα, το γύρισε αντίστροφα και έτσι έγινε το «μαμούθ της Σιβηρίας σε βίντεο του 1943″.

Δείτε το βίντεο που δείχνει πως έγινε η επεξεργασία:

Waffles at Noon

Για την ιστορία του Γερμανού ανταποκριτή δεν ψάξαμε να δούμε αν είναι αληθινή και δεν χρειάζεται αφού η είδηση είναι ψευδής.

Ηλίας Σιατούνης

[Πηγή] 

 Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε