.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Εγκαταλείπουν τα περί "Μακεδονίας" στα Σκόπια;;;

Τις τελευταίες βδομάδες γίνεται λόγος για οριστική λύση του θέματος της ονομασίας για τα Σκόπια, εάν και εφόσον το μικρό κρατίδιο θέλει να συνεχίσει....
να είναι σε τροχιά ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η είσοδος στην Ε.Ε. συνεπάγεται και πάγιες υποχωρήσεις.

Αυτό μεταδίδει και η σκοπιανή εφημερίδα “DNEVNIK, η οποία φιλοξενεί δηλώσεις της Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάγια Κοτσίγιαντσιτς.

Η ίδια προέτρεψε ουσιαστικά την ηγεσία των Σκοπίων να εγκαταλείψει μια και καλή τη ρητορική της ονομασίας "Μακεδονίας", από τη στιγμή που ζήτησε πρωτίστως λύση των διμερών ζητημάτων με την Ελλάδα.

"Εν τέλει, οι Βρυξέλλες είπαν συγκεκριμένα ότι υποστηρίζουν τη συγκρότηση ευρέως συνασπισμού για επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα για το όνομα, μόλις μία ημέρα μετά τις κατηγορίες για αλυτρωτισμό και εθνικισμό που απηύθυνε προς την “Μακεδονία” ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Είναι περισσότερο από σαφές ότι η μοναδική δυνατή λύση είναι να συμφωνήσει η χώρα σε αλλαγή του ονόματός της, καθώς η Αθήνα δεν προτίθεται να υποχωρήσει από τις καθορισμένες κόκκινες γραμμές της", αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα της εφημερίδας.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε