Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

''Τα Σκόπια δεν είναι κράτος. Λυπάμαι αλλά δεν είναι κράτος''.

Διάλυση των Σκοπίων και μοίρασμα τους σε Κόσοβο και Βουλγαρία προτείνει Αμερικανός βουλευτής!....

Tην διάλυση του κράτους των Σκοπίων και το μοίρασμα των εδαφών τους σε Κόσοβο και Βουλγαρία προτείνει ο Αμερικανός βουλευτής από την Καλιφόρνια Dana Rohrabacher μέλος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής βουλής και πρόεδρος της υποεπιτροπής Ευρωπαϊκών υποθέσεων.

Μιλώντας στο Αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Vision Plus o Αμερικανός πολιτικός δήλωσε:

''Η δημιουργία του κράτους των Σκοπίων απέτυχε και αυτή την στιγμή υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να διαλυθεί και τα εδάφη της να μοιρασθούν πρωτίστως ανάμεσα στο Κόσοβο και την Βουλγαρία. Η γνώμη μου είναι ότι τα Σκόπια δεν είναι κράτος. Λυπάμαι αλλά δεν είναι κράτος'' συνέχισε ο Αμερικανός βουλευτής.

''Έχουν τόσες πολλές διαφορές μεταξύ τους οι διάφορες εθνότητες που είναι αδύνατο να συνυπάρξουν. Προτιμότερο είναι οι Αλβανοί να ενωθούν με το Κόσοβο και οι υπόλοιποι να πάνε με την Βουλγαρία ΄η όπου αλλού νοιώθουν πιο κοντά. Εμείς τους στηρίξαμε όταν αποφάσισαν πριν 27 χρόνια να ανεξαρτητοποιηθούν αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο να ισχύει και σήμερα'' κατέληξε ο πολιτικός που έγραφε ομιλίες του Ρόναλντ Ρίγκαν.

Σε ερώτηση του αλβανικού καναλιού αν τις απόψεις του τις στηρίζει η νέα κυβέρνηση Τραμπ ανέφερε ότι ο ίδιος έχει επιρροή πάνω στην εξωτερική πολιτική και ότι ο ίδιος στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής εξωτερικής πολιτικής θα θέσει το ζήτημα.

Στις δηλώσεις του Αμερικανού βουλευτή αντέδρασε το Σκοπιανό υπουργείο εξωτερικών ζητώντας από αντίστοιχο αμερικανικό να απορρίψει αυτές τις απόψεις, οι οποίες προκάλεσαν ανησυχία στα Σκόπια και ενέχουν τον κίνδυνο να αναζωπυρώσουν εθνικιστικά πάθη στην περιοχή.

[Πηγή]

Το είδαμε εδώ

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε