.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Πώς να απαλλαγείτε από το φλέγμα στο λαιμό

14 διορθωτικά μέτρα που λειτουργούν
Φλέγμα είναι μια συσσώρευση των εκκρίσεων που μπορεί να παρουσιαστεί στο λαιμό σας, ειδικά μετά από ένα κρύωμα και να πάρετε μια....
φλεγμονή του αναπνευστικού συστήματος.

Μοιάζει με ζελέ, και μπορεί να ενοχλεί όταν αναπνέετε. Ανάλογα με το άτομο, το χρώμα μπορεί να πάρει οποιαδήποτε σκιά από ανοιχτό κίτρινο έως φωτεινό πράσινο, διάφορες αποχρώσεις του καφέ, ακόμα και γκρι.

Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε το φλέγμα μια απειλητική κατάσταση για την υγεία μας, αλλά είναι δυσάρεστο να ζούμε με αυτό. Επί πλέον, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στον αναπνευστικό σωλήνα και μπορεί να οδηγήσει σε μια άλλη λοίμωξη των βρόγχων λόγω των βακτηρίων που περιέχει.
Συμπτώματα και τις αιτίες

Ορισμένα συμπτώματα μπορεί να σηματοδοτούν την παρουσία του φλέγματος στο λαιμό. Αν έχετε βήχα τακτικά ή καταρροή, αν αισθάνεστε την ανάγκη καθαρισμού του λαιμού ή έχετε δυσκολία στην αναπνοή, είναι πιθανότατα ότι έχετε συσσωρεύσει φλέγμα.

Οι αιτίες για την εμφάνιση της βλέννας μπορεί να είναι μία λοίμωξη του αναπνευστικού από κρυολόγημα ή γρίπη. Άλλες πιο ειδικές αιτίες είναι αλλεργικές αντιδράσεις σε ερεθιστικά όπως το υπερβολικό κάπνισμα ή ακόμη και του αλλεργικού συναχιού ή άσθματος.
14 τρόποι για να απαλλαγείτε από το φλέγμα με φυσικό τρόπο

Δεν έχει σημασία τι το προκάλεσε, το φλέγμα παραμένει ένα δυσάρεστο πράγμα. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε την αίσθηση ότι ποτέ δεν θα εξαφανιστεί. Ωστόσο, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις επόμενες φυσικές θεραπείες που μπορεί να σας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από το φλέγμα πολύ γρήγορα.

1. Γλυκάνισο Τσάι

Αυτοί οι σπόροι έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Ενώ είναι αποτελεσματικοί ειδικά στα στομαχικά προβλήματα και την πέψη, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της νόσου του αναπνευστικού όπως φλέγμα, πονόλαιμο και βήχα.

Θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας σπόρους γλυκάνισου
1 ½ φλιτζάνι νερό

Παρασκευή:

· Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού.

· Χρησιμοποιήστε γουδοχέρι για να συντρίψετε τους σπόρους γλυκάνισου. Προσθέστε τους σπόρους στο νερό που βράζει. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

· Σουρώνουμε το υγρό και να πίνουμε το τσάι από γλυκάνισο.

2. Εισπνεύστε ατμό

Όταν εισπνέετε ατμούς, το φλέγμα θα μετατραπεί σε ένα υγρό, και θα είναι ευκολότερο για σας να το αποβάλλετε.

Παρασκευή:

· βάλτε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν και ρίξτε το σε ένα μπωλ.

· Καλύψτε το κεφάλι σας με μια καθαρή πετσέτα και κάντε την εισπνοή για τουλάχιστον 10 λεπτά ή μέχρι το νερό αρχίζει να κρυώνει.

· Όλες οι δυσάρεστες εκκρίσεις θα ρευστοποιηθούν, και θα είστε σε θέση να τις βγάλετε έξω.

· Κάνετε την εισπνοή ατμού 2-3 φορές την ημέρα.

3. Μέλι και Λεμόνι

Λεμόνι έχει υψηλή ποσότητα βιταμίνης C και είναι πολύ αποτελεσματικό στη θεραπεία για τα κάθε είδους κρυολογήματα και τη γρίπη, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Από την άλλη πλευρά, οι αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντιικές ιδιότητες του μελιού μπορεί να ανακουφίσουν τα συμπτώματα ενός ερεθισμένου αναπνευστικού συστήματος δινοντας έτσι μια μεγάλη ανακούφιση σε περίπτωση ύπαρξης φλέγματος.

Θα χρειαστείτε:

· ½ λεμόνι

· 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

Παρασκευή:

Παίρνουμε το χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε με το μέλι. Τρώμε το μείγμα τρεις φορές την ημέρα, μέχρι να καθαρίσει ο λαιμός.


4. Γαργάρες με αλατόνερο

Το αλάτι έχει αντιβακτηριακή δράση που μπορεί να καταπολεμήσει τα βακτήρια και το ζεστό νερό θα απαλύνει φλέγμα σας. Αυτός ο συνδυασμός θα μειώσει τη συσσώρευση φλέγματος αν επιμείνουμε σε αυτό το φάρμακο.

Παρασκευή:

· Ζεστάνετε ένα φλιτζάνι νερό και προσθέστε ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

· Ανακατέψτε για να διαλυθεί.

· Γαργάρα με το διάλυμα 3-4 φορές την ημέρα, μέχρι να απαλλαγείτε από το φλέγμα.

5. Μασάζ με λάδι ευκαλύπτου

Το αιθέριο έλαιο Ευκαλύπτου είναι ένα πολύ γνωστό αποσυμφορητικό, και αυτό μπορεί να μετατρέψει το παχύ φλέγμα σε ένα ρευστό, έτσι ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί από το λαιμό σας. Το αιθέριο έλαιο είναι ένα αρκετά δυναμικό ερεθιστικό, οπότε είναι καλύτερα να αραιώνεται πριν τη χρήση.

Παρασκευή:

· Συνδυάστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας με 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου.

· Κάντε μασάζ στον αυχένα και το στήθος σας με απαλές κινήσεις για να λιώσει τη βλέννα, να παραμείνει εκεί και να ανακουφίσει οποιαδήποτε κακά συμπτώματα.

6. Ginger ή αλλιώς πιπερόριζα

Γνωστό για αιώνες ως ανοσοποιητικό αναμνηστικό σύστημα, το τζίντζερ χρησιμοποιείται ευρέως για τη θεραπεία λοιμώξεων του αναπνευστικού και τις επιπτώσεις που εμφανίζονται λόγω της έκκριση βλέννας. Αν έχετε δυσκολίες στην αναπνοή και φλέγμα σας ενοχλεί, δοκιμάστε να ετοιμάζει το τσάι τζίντζερ για να απαλύνει αυτά τα συμπτώματα.

Παρασκευή:

· Βράστε ένα φλιτζάνι νερό.

· Κόψτε μια φέτα ή τρίψτε ένα μεγάλο κομμάτι φρέσκο ​​τζίντζερ και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας στο βραστό νερό.

· Αφήστε να βράσει για 5-7 λεπτά, και μετά στραγγίστε το υγρό.

· Επίσης, αφήστε το να κρυώσει για μερικά λεπτά, προσθέστε 1-2 κουταλάκια του γλυκού μέλι και πίνετε με μικρές γουλιές.

· Με 2-3 εγχύσεις τζίντζερ την ημέρα απαλύνεται και αποσυμφορείται το φλέγμα σας.

7. Κοτόπουλο σούπα

Ενώ δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι η σούπα κοτόπουλου θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από το φλέγμα, η συλλογική εμπειρία έδειξε ότι έχει ένα φλιτζάνι σούπα κοτόπουλου αρκετές φορές την ημέρα βοηθά στον καθαρισμό του λαιμού του από την έκκριση βλέννας και που υπάρχει εκεί.

Πίνοντας το για να ζεσταθείτε και να ενυδατώσετε την αναπνευστική οδό. Θα κάνει τις ροές να μετατραπούν σε ένα ρευστό εύκολο να εξαλειφθεί. Αν Προσθέτουμε το σκόρδο και τζίντζερ για καλύτερα αποτελέσματα.


8. Γλυκόριζα & Χαμομήλι Τσάι

Η Γλυκόριζα σε τσάι θα διευκολύνει την αναπνοή σας και μόνο το γεγονός ότι πίνετε ζεστό ανακουφίζει οποιοδήποτε πόνο και δυσάρεστο σύμπτωμα που προκαλείται από φλέγμα. Εκτός από γλυκόριζα τσάι, πολλά φυτά έχουν μια κατευναστική και ηρεμιστική επίδραση και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε έγχυμα: χαμομήλι, καλέντουλα, μπουμπούκια πεύκα, θυμάρι και πολλά άλλα. Ακόμα και το πράσινο τσάι είναι κατάλληλο με τα αντιοξειδωτικά του, τα οποία θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Επειδή γλυκόριζα είναι ένα φυσικό αποχρεμπτικό και έχει επίσης αντιμικροβιακή δράση, αν το συνδυάσετε με αποξηραμένα άνθη χαμομηλιού, θα κάνει το φλέγμα εξαφανιστείν πολύ γρήγορα.

Παρασκευή:

· Βράστε ένα φλιτζάνι νερό να βράσουν και προσθέστε μία κουταλιά της σούπας ρίζες γλυκόριζας και δύο κουταλιές της σούπας αποξηραμένα άνθη χαμομηλιού.

· Σιγοβράζουμε για πέντε λεπτά.

· Πίνετε έως 3 φλιτζάνια γλυκόριζα και χαμομήλι την ημέρα.

9. Πιπέρι Καγιέν Μείγμα

Κάποιοι μπορεί να πουν ότι το πιπέρι καγιέν μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο λαιμό, όταν έχετε φλεγμονή ή μια συγκεκριμένη αναπνευστική πάθηση. Αντίθετα, λόγω ενώσεων του το καγιέν μπορεί να θερμάνει την περιοχή του λαιμού και να βοηθήσει στην επούλωση με καταπραϋντική δράση. Είναι αλήθεια ότι αν πάρετε μια ολόκληρη κουταλιά της σούπας πιπέρι, μπορείτε να δείτε κάποιες παρενέργειες.

Θα χρειαστείτε:

· ¼ κουταλάκι πιπέρι καγιέν

· 1 κουταλιά της σούπας μέλι

· 2 σκελίδες σκόρδο

· ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ

· 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο

· 2 κουταλιές της σούπας νερό

Παρασκευή:

Συνδυάστε όλα τα συστατικά και πιείτε το μίγμα. Κάνετε αυτό έως τρεις φορές την ημέρα και θα δείτε σύντομα αποτελέσματα.

10. Κρεμμύδι

Το Κρεμμύδι είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες, και οι άνθρωποι το έχουν χρησιμοποιήσει για αιώνες για τη θεραπεία λοιμώξεων του αναπνευστικού. Για να προετοιμάσετε τη θεραπεία θα χρειαστείτε:

· κρεμμύδι, λεμόνι, φλιτζάνι νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Παρασκευή:

· Ξεφλουδίστε το κρεμμύδι και περάστε το μέσα από ένα αποχυμωτή.

· Επίσης, τον χυμό του λεμονιού και συνδυάστε τα δύο συστατικά.

· Βράστε νερό και προσθέστε το χυμό λεμόνι και το κρεμμύδι. Σιγοβράζετε για 3-4 λεπτά.

· Πάρτε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.

· Προσθέστε το μέλι και πιείτε αυτή τη λση. Κάντε το 2-3 φορές την ημέρα, μέχρι να απαλλαγείτε από το φλέγμα.

11. Γάλα Turmeric

Ο Κουρκουμάς ή Turmeric είναι από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά αντιβιοτικά, με σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση. Η κουρκουμίνη μπορεί να θεραπεύσει πολλές εσωτερικές ή εξωτερικές καταστάσεις. Μια εξαιρετική λύση για να απαλλαγούμε από το φλέγμα είναι κουρκούμη γάλα. Είναι αρκετά εύκολο να προετοιμαστείν. Επίσης, θα διαλυθεί η βλέννα στο λαιμό σας, ως εκ τούτου βοηθώντας σας να αναπνέετε πιο εύκολα.

Παρασκευή:

· Προσθέστε ένα ½ κουταλάκι κουρκουμά και ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι σε ένα ποτήρι ζεστό γάλα.

· Ανακατέψτε σε ένα ½ κουταλιά της σούπας ακατέργαστο μέλι.

· Πίνετε αυτό το μείγμα κάθε μέρα, μέχρι να εξαλειφθεί το φλέγμα.


12. Σκόρδο

Ένα άλλο μεγάλο αντιβιοτικό είναι το σκόρδο. Επίσης ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και την επούλωση σε περίπτωση λοιμώξεων του αναπνευστικού. Αν συνδυάσετε το σκόρδο με το λεμόνι θα απαλλαγείτε άμεσα από το φλέγμα.

Θα χρειαστείτε:

· 1 φλιτζάνι νερό

· 3 λεμόνια

· 2 σκελίδες σκόρδο

· 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

· Πρέζα αλάτι

Παρασκευή:

· Τρίψτε το σκόρδο και το χυμό των λεμονιών.

· Βράστε το νερό και αφαιρέστε το από τη φωτιά.

· Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά.

· Πιείτε αυτό το διάλυμα δύο φορές την ημέρα για να καθαρίσετε το λαιμό σας.

13. Χυμός καρότου

Τα καρότα είναι πολύ δραστήρια στην καταπολέμηση των ιών και των βακτηρίων επειδή περιέχουν ένα τεράστιο ποσό της βιταμίνης C. Επίσης, μπορούν να θεραπεύσουν έναν βήχα, να ενυδατώσουν τους αεραγωγούς και να απαλύνουν το φλέγμα. Πάρτε πέντε καρότα και περάστε τα μέσα από ένα αποχυμωτή. Προσθέστε λίγο νερό και μια κουταλιά της σούπας μέλι και ανακατεύετε καλά. Πίνετε αυτό το μείγμα για να απαλλαγείτε από το φλέγμα γρήγορα.

14. Μην το κρατάτε

Είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να έρθει στο μυαλό σας όταν έχετε κάτι εμποδίζει την αναπνοή σας. Και αυτό είναι ίσως το πιο εύκολο. Βήχετε έντονα για να έλθει το παχύρρευστο υγρό έξω. Αν το καταπιείτε, το φλέγμα θα απορροφηθεί από τα έντερα σας και έτσι τα βακτήρια θα παραμείνουν στο σώμα σας. Ακόμα και σε δημόσιο χώρο, χρησιμοποιήστε ένα απορροφητικό χαρτί για να το αφαιρέσετε και κάντε το ίδιο κάθε φορά που σχηματίζεται και πάλι.
Τι πρέπει να αποφεύγετε όταν έχετε φλέγμα

Προσπαθήστε να μην τρώτε ορισμένα τρόφιμα. Μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό ή ακόμη και να αυξήσουν την ποσότητα της βλέννας.

1. Αποφύγετε τα γαλακτοκομικά.

2. Κάντε τα γεύματά σας λιγότερο αλμυρά, αλλά και να τρώτε λιγότερο λίπος.

3. Εξαλείψτε τα εξευγενισμένα σάκχαρα και όλα τα τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη. Να χρησιμοποιήσετε το μέλι αντί αυτών.

4. Επίσης, δεν συνιστάται το αλκοόλ και τα ανθρακούχα ποτά.

5. Κάντε μια καθαρή διατροφή, με πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά, άπαχο κρέας και δημητριακά ολικής αλέσεως.

6. Και το πιο σημαντικό πράγμα, πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό για να κρατήσουν το σώμα σας ενυδατωμένο.

Ευχαριστώ τον φίλο Κ. Σκανδαλη για το άρθρο

[Πηγή]: e-mail

Επιμέλεια: Ε-ΡΟΔΙΟΣ

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε