.

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ολύμπιοι θεοί. Ψέμα ή αλήθεια;

Γιατί από παιδιά μαθαίνουμε στα σχολεία για τους Θεούς του Ολύμπου και τα Ομηρικά Έπη, αν οι καθηγητές που τα διδάσκουν, τα διαψεύδουν;....

Αν, όπως λένε οι καθηγητές είναι ψέμματα, τότε δεν χρειάζεται να τα μαθαίνει ο κόσμος! Το θέμα είναι όμως, ότι όλα αυτά είναι αλήθεια!

Οι ιστορικοί δηλώνουν, πως οι Θεοί του Ολύμπου ήταν μια εξήγηση, που έδινε ο κόσμος της τότε εποχής για τα καιρικά φαινόμενα... τις καταστροφές, αλλά και πάλι δεν υπάρχουν.
Ας πάρουμε να δούμε την άλλη πλευρά του νομίσματος.

Ιπποκράτης, Θαλής, Αναξίμανδρος, Αναξιμένης, Ηράκλειτος και Πυθαγόρας, είναι κάποιοι από τους σοφότερους αρχαίους Έλληνες που προσπάθησαν να καταλάβουν και να καταγράψουν, με λογικό και όχι με μυθικό τρόπο την δημιουργία του κόσμου και τα φυσικά φαινόμενα.

Από αυτούς βγήκαν λοιπόν η φιλοσοφία, η ιατρική, η αστρονομία, η γεωγραφία, η μετεωρολογία και τα μαθηματικά. Βρήκαν απαντήσεις στα περισσότερα ερωτήματα τους... αλλά κανένας δεν δήλωσε πως οι Ολύμπιοι Θεοί κτλ δεν υπάρχουν.

Από άλλη οπτική γωνιά, εάν διάφοροι επιστήμονες έχουν πει, πως ο Οδυσσέας για παράδειγμα, ήταν υπαρκτό πρόσωπο αλλά οι θεοί όχι, τότε όλη η ιστορία (κι όχι μυθολογία ) ¨σπάει¨!!!

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι, πως ο σίγουρα Αληθινός Θεός είναι ο Ιησούς Χριστός και οι άλλοι "υποθεοί". Αυτή είναι η άποψη μου.

Ένα κορίτσι της Ά γυμνασίου

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε