.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Νέο παραλήρημα Ερντογάν για αλλαγή συνόρων

«Η Τουρκία βρίσκεται υπό καθεστώς επίθεσης» τονίζει ο Τούρκος πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του για το νέο έτος που έρχεται σε....
λίγες ώρες και δήλωσε ότι «η Τουρκία βρίσκεται σε έναν νέο πόλεμο απελευθέρωσης τα τελευταία χρόνια και κινδυνεύει η εθνική της ακεραιότητα».

Τι εννοεί με τη λέξη «απελευθέρωση;».

Όλα δείχνουν πως ο «Σουλτάνος» της Τουρκίας ενόψει του δημοψηφίσματος για την αλλαγή του τουρκικού πολιτεύματος σε προεδρική δημοκρατία, επιχειρεί να παίξει το ρόλο του «σωτήρα» του τουρκικού λαού πείθοντας τους Τούρκους πολίτες ότι αποτελεί τον απόλυτο κυρίαρχο.

Τονίζει μεταξύ άλλων: «Η εθνική μας ενότητα, η εδαφική μας ακεραιότητα, οι θεσμοί μας, η οικονομία, η εξωτερική πολιτική, με λίγα λόγια όλα εκείνα τα στοιχεία που μας ορίζουν ως κράτος, δέχονται επίθεση» και δηλώνει πως το Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) και το Kurdistan Workers’ Party (PKK) σκότωσαν πολλούς αθώους πολίτες αλλά δυνάμεις ασφαλείας, ενώ η χώρα σύμφωνα με τον Ερντογάν εισέρχεται σε μια χρονιά με «νέες ελπίδες και προσδοκίες».

Σημειώνει ειδικότερα: «Όχι μόνο η χώρα μας αλλά ολόκληρη η περιοχή και ο κόσμος περνάνε τους πόνους μιας νέας εποχής. Εάν ξεπεράσουμε αυτή την μεταβατική περίοδο δυνατά, εάν συνεχίσουμε να κινούμαστε προς τις φιλοδοξίες μας, ένα λαμπρό μέλλον μας περιμένει.

ο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, χωρίς αμφιβολία, σημάδεψε την πιο ποταπή τρομοκρατικήπράξη και αποτελούσε ενέργεια εισβολής στην Δημοκρατία μας. Η Τουρκία με τα 79 εκατομμύρια πολιτών, κατάφερε να μετατρέψει αυτή την καταστροφή σε ένα νέο ξεκίνημα».

Ακόμη καταφέρθηκε ενάντια στο τάγμα του Γκιουλέν και για την επιχείρηση στην Β. Συρία λέγοντας πως «τα σύνορά μας εκκαθαρίστηκαν από όλες τις τρομκρατικές οργανώσεις όπως τις ISIL, PYD [People’s Democratic Union] και YPG [the People’s Protection Unit]».

Όπως όλα δείχνουν ο Τούρκος πρόεδρος όχι μόνο δεν δείχνει να υποχωρεί στις αλαζονικές θέσεις του για αλλαγή συνόρων και αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης αλλά επαναλαμβάνει νέο σκηνικό με τη χρονιά που έρχεται.

Πριν από λίγες μέρες μάλιστα είχε κάνει λόγο για συρρίκνωση της Τουρκίας:

«Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που η Γη και η περιοχή μας αλλάζουν θα βρεθούμε και πάλι στην κατάσταση που βρεθήκαμε με την Συνθήκη των Σεβρών αν σταματήσουμε.

Ζούμε στην ίδια κατάσταση θλίψης από τις απώλειές μας από την Συνθήκη της Λωζάννης και θέλω να μιλήσω ανοικτά. Η Τουρκία δίνει την μεγαλύτερη μάχη της μετά τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας.

Σε αυτό τον αγώνα, ένα έθνος, μια σημαία και μια πατρίδα είναι τα μόνα για τα οποία μαχόμαστε.

Σε αντίθεση με τις παλαιότερες μάχες σήμερα είμαστε aντιμέτωποι με μια ασσύμετρη απειλή. Oι τρομοκρατικές οργανώσεις είναι απλά πιόνια σε αυτές τις μάχες. Η αληθινή πρόκληση είναι να βρούμε αυτούς που κρύβονται από πίσω τους.

Αυτοί είναι εδώ και ψάχνουν τις αδυναμίες μας».

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε