.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Ενισχύεται η Μουσουλμανική συμμαχία στα Βαλκάνια

Τεράστιος κίνδυνος στα νώτα του Ελληνισμού.
Στόχος οι Χριστιανικοί πληθυσμοί
Παρότι έχει ηρεμήσει σχετικά με τα Ελληνο-Αλβανικά ζητήματα τον τελευταίο καιρό, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα επιλέγει να παρέμβει στο....
εσωτερικό των Σκοπίων αυτή τη φορά, θέτοντας τις βάσεις για τη μελλοντική "Μεγάλη Αλβανία".

Οι πολιτικές ζυμώσεις που λαμβάνουν χώρα στα Σκόπια έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ο Ε.Ράμα επιθυμεί να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη εκλογική παρουσία των αλβανικών πληθυσμών στο κρατίδιο.

Με αφορμές τις εκλογές στα Σκόπια, τα πολλά μικρά κόμματα των Αλβανών μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στον σχηματισμό κυβέρνησης και κατ'επέκταση εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Ο ίδιος ο ηγέτης του μεγαλύτερου Αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμετι μέχρι τώρα κυβερνητικός εταίρος του Ν. Γκρούεφσκι, έχει έλθει σε φαινομενική συμφωνία με την αλβανική κυβέρνηση και προσωπικά τον Έντι Ράμα, με επίκεντρο μία σειρά από αιτήματα εθνικολογικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με αυτό, η αλβανική ηγεσία θα μπορεί να ελέγχει απόλυτα τα αλβανικά κόμματα στα Σκόπια τα οποία με τη σειρά τους θα πιέσουν την οποία επόμενη κυβέρνηση των Σκοπίων σε μεταρρυθμίσεις στη γλώσσα, την εξωτερική πολιτική, την οικονομία και τέλος τη θρησκεία.

Φαίνεται πως κύριο μέλημα του σοσιαλιστή Ε.Ράμα είναι να ενισχύσει και στα Σκόπια τον αλβανικό εθνικισμό, έπειτα από ανάλογες περιπτώσεις στο Κοσσυφοπέδιο και τη Β.Ήπειρο.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε