.

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ ΤΑΞΗ: To όργωμα των χωραφιών «αυξάνει τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος»

Οι περιοχές που περιβάλλουν μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις θα ήταν έως και 2 βαθμούς Κελσίου πιο δροσερές τα καλοκαίρια αν οι αγρότες δεν όργωναν....
τα χωράφια, υπολογίζουν ερευνητές στην Ελβετία.

Η σχετικά νέα πρακτική της σποράς χωρίς όργωμα έχει εξάλλου κι άλλα οφέλη να προσφέρει.

Η ανάκλαση

Όπως εξηγούν οι ερευνητές στη μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην αμερικανική επιθεώρηση «PNAS», μετρήσεις πεδίου στην Προβένς της Γαλλίας έδειξαν ότι τα χωράφια που δεν έχουν οργωθεί είναι περίπου 50% πιο ανακλαστικά από τα οργωμένα, οπότε ακτινοβολούν περισσότερη από την ηλιακή ακτινοβολία πίσω στο Διάστημα.

Το θέμα είχε εξεταστεί και σε προηγούμενες μελέτες, οι οποίες όμως μετρούσαν τις μέσες θερμοκρασίες του περιβάλλοντος σε μεγάλες περιοχές και μεγάλα χρονικά διαστήματα, και διαπίστωναν ότι η θέρμανση λόγω του οργώματος είναι περιορισμένη.

Οι συντάκτες της νέας μελέτης στο Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ζυρίχης αναγνωρίζουν ότι, ακόμα και σε τοπικό επίπεδο η μείωση της θερμοκρασίας είναι μικρή, κάτω από έναν βαθμό Κελσίου, όταν οι καιρικές συνθήκες βρίσκονται κοντά στο μέσο όρο για την εποχή.

Σε ημέρες καύσωνα, όμως, η επίδραση είναι αισθητή. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι αγροτικές περιοχές της βόρειας Ευρώπης θα ψύχονταν τοπικά από την παράλειψη του οργώματος κατά 1,6 βαθμούς, ενώ στη νότια Ευρώπη η πτώση θα έφτανε τους 2 βαθμούς. Επόμενο βήμα της ερευνητικής ομάδας θα είναι να υπολογίσει σε πόσο μεγάλη κλίμακα θα έπρεπε να καταργηθεί το όργωμα για να έχει επίδραση στο παγκόσμιο κλίμα.

Η παράλειψη του οργώματος έχει εξάλλου κι άλλα οφέλη, καθώς μειώνει την εξάτμιση πολύτιμου νερού, διατηρεί περισσότερη οργανική ουσία στο έδαφος και, σε ορισμένες περιπτώσεις, εμποδίζει τη διάβρωση των εδαφών.

ΣΧΟΛΙΟ ΑΟΡΑΤΟΥ ΠΕΔΙΟΥ: "Η προπαγάνδα στο μεγαλείο της… Τα όργανα της νέας τάξης πραγμάτων μέσω των άθλιων μεθόδων τους, θέλουν σταδιακά να απαγορεύσουν την σπορά και την καλλιέργεια της γης, από αγρότες, με το πρόσχημα ότι συμβάλουν στην κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Όλη η διαδικασία θέλουν θα γίνετε από ελεγχόμενες γεωργικές εταιρίες-μονάδες, υπό την εποπτεία της μητρικής εταιρίας, οι οποίες θα χρησιμοποιούν συγκεκριμένους σπόρους (μεταλλαγμένους), για να ταΐσουν την παγκόσμια μάζα."

"Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ."

[Πηγή]

Το είδαμε εδώ

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε