.

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

"Αν αποχωρήσει ο Tουρκικός στρατός τότε η Κύπρος θα μετατραπεί σε Κρήτη!"

Προειδοποιεί ο γιος του πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων.
Σερντάρ Ντενκτάς σε δηλώσεις του αναφορικά με τις διαβουλεύσεις για το Κυπριακό προειδοποιεί την τουρκική ηγεσία να μην προβεί στο λάθος να πάρει....
τα στρατεύματα κατοχής από το νησί, καθώς μετά δεν θα έχει ξανά ποτέ τη δυνατότητα να επέμβει!

Μάλιστα κάνοντας μία μικρή ιστορική αναδρομή, παρομοίασε την πράξη αυτή με τα γεγονότα της Κρήτης και την σταδιακή ενσωμάτωσή της στο ελληνικό κράτος.

"Εμένα βεβαίως και με ανησυχεί η τύχη του λαού μου. Πώς να εμπιστευτώ σήμερα αυτούς, που δεν κράτησαν τον λόγο που μου έδωσαν στο δημοψήφισμα του 2004; Στον ορίζοντα διαφαίνεται ο κίνδυνος μιας νέας σύγκρουσης, που θα μας φέρει σύντομα και πάλι σε εμπόλεμη θέση".

"Δεν θέλουμε ένα τέτοιο μέλλον. Αν ο τουρκικός στρατός φύγει από την Κύπρο σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα γίνουμε Κρήτη και η Τουρκία δεν θα έχει ξανά τη δυνατότητα να επέμβει".

Την ίδια ώρα δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η Τουρκία θα πρέπει να θέσει βέτο στο σχέδιο περί καθολικής αποχώρησης των στρατευμάτων κατοχής στο νησί, ωστόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο μοιάζει πολύ πιθανό, από τη στιγμή που δεν πρόκειται να γίνει άλλου είδους πρόταση δεκτή από την Eλληνική πλευρά.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε