.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Υδάτινες Ωκεάνιες πλωτές πόλεις

Ξέρουμε ότι η πιο γνωστή υδάτινη πόλη είναι της Βενετία, αλλά μπορεί να εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε ότι σε πολλές άλλες πόλεις σε όλη την....
υδρόγειο, υπάρχει η ίδια γραφική και ιστορική αίσθηση, με κανάλια και γόνδολες.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν δεκάδες γραφικά πλωτά χωριά και νησιά με τόσο μεγάλο πληθυσμό, που μόλις και μετά βίας μπορεί κανείς να διακρίνει γη κάτω από όλες τις τεχνητές δομές.
Πιο κάτω υπάρχουν 15 από τις πιο συναρπαστικές κοινότητες του κόσμου πάνω στο νερό.

Santa Cruz del Islote, Κολομβία


Αν κοιτάξετε από ψηλά θα δείτε μόλις μετά βίας ένα σημείο γης σε αυτό το νησί, καθώς καλύπτεται πλήρως με σπίτια. Η Santa Cruz del Islote βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών της Κολομβίας με μόλις 0,0046 τετραγωνικά μίλια, και ένα εκπληκτικό πληθυσμό 1.200 κατοίκων κάνοντας το νησί το πιο πυκνοκατοικημένο στη γη.

Ganvie, Μπενίν


Το μεγαλύτερο χωριό στην Αφρική βρίσκεται στη λίμνη Nokoué, στο κράτος Μπενίν. Η Ganvie, ιδρύθηκε τον 16ο ή 17ο αιώνα, και είναι μια γειτονιά 3.000 κτιρίων στηριγμένα σε ξυλοπόδαρα, με πληθυσμό 20-30.000.

Το χωριό συχνά αναφέρεται ως Βενετία της Αφρικής, και οι κάτοικοι επιβιώνουν κυρίως με την αλιεία, με λίγο τουρισμό. Χρησιμοποιούν πιρόγες (κανό) για την μετακίνησή τους.

Ko Panyi, Ταϊλάνδη


Το ψαροχώρι Ko Panyi, βρίσκεται στην γραφική επαρχία Phang Nga της Ταϊλάνδης, και μοιάζει παράδεισος για τους ανθρώπους που αγαπούν το νερό και το τροπικό καιρό.

Το χωριό χτίστηκε και αυτό πάνω σε ξυλοπόδαρα από ψαράδες και τα σπίτια αριθμούν περίπου 2.000 ανθρώπους,που ζούν ανα δύο οικογένειες. Το πιο φοβερό πράγμα σ' αυτό το χωριό είναι το πλωτό γήπεδο ποδοσφαίρου, που χτίστηκε από τα παιδιά με παλιά κομμάτια ξύλου από σχεδίες αλιείας.

Νησί Loreto, Lake Iseo, Ιταλία


Το νησάκι L'Isola di Loreto στην λίμνη Iseo της Ιταλίας δεν είναι ακριβώς γεμάτο με ανθρώπους, αλλά έχει ένα κάστρο, καθιστώντας το μια οπτική πανδαισία. Το ιδιόκτητο νησί είχε κάποτε σκήτες για τις αδελφές Santa Chiara, και χτίστηκε το 1400.


Πλωτό χωριό Halong Bay, Βιετνάμ


Όπως και το Ko Panyi, το χωριό Halong Bay στο Βιετνάμ, έχει συσταθεί στην επιφάνεια του νερού. Μόνο που δεν σταθεροποιείται σε ξυλοπόδαρα αλλά επιπλέει. Ζώντας απευθείας στον κόλπο καθιστά την αλιεία πιο εύκολη για τους περίπου 1.000 κατοίκους.

Τα δύο πρώτα χωριά σχηματίστηκαν στις αρχές του 19ου αιώνα και τη μόνη φορά που ήταν αραιοκατοικημένος ο κόλπος από πλωτά σπίτια, ήταν κατά τη διάρκεια του Γαλλικού πολέμου το 1946-1954.

Naarden, Ολλανδία


Η γεωμετρία του χωριού Naarden είναι μαγευτική, όταν παρατηρείται από ψηλά με αεροπλάνο ή από το Google Earth. Είναι πραγματικά ένα φρούριο με οχυρωματικά τείχη και τάφρο.

Αρχικά το έτος 1300, είχε ανακηρύξει την αναξαρτησία του, και οχυρώθηκε στα μέσα του 17ου αιώνα. Βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα ανατολικά του Άμστερνταμ.

Mexicaltitan, Μεξικό


Η «Βενετία του Μεξικού» είναι ένα μικρό νησί στα ανοικτά των ακτών της πολιτείας της Nayarit, και φημίζεται ότι είναι η γενέτειρα των Αζτέκων, - οι θρυλικοί Aztlan. Σήμερα προωθείται ως τουριστικό αξιοθέατο. Το χωριό Mexicaltitan έχει διάμετρο 1300 πόδια και φιλοξενεί πάνω από 800 άτομα.

Κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου μοιάζει όπως ένα κανονικό νησί, αλλά την εποχή των βροχοπτώσεων οι δρόμοι πλημμυρίζουν, αναγκάζοντας τους ντόπιους να κυκλοφορούν με κανό.

Πλωτό χωριό των Uros , Περού


Οι κάτοικοι Uros στο Περού, έχουν κατασκευάσει τα σκάφη - νησιά, που αποτελούνται από αποξηραμένα καλάμια Totora. Τα καλάμια μεγαλώνουν μέσα στη λίμνη Τιτικάκα. Αρχικά τα νησιά χτίστηκαν για αμυντικούς σκοπούς, και μετά έγινε η κύρια κατοικία των Uros. Οι καλαμιές στους πυθμένες των νησιών σαπίζουν, και πρέπει να τα αντικαταθιστούν συνεχώς με νέα στρώματα στην κορυφή. Κάθε νησί έχει διάρκεια ζωής περίπου τριάντα χρόνια.

Νησί Migingo, Κένυα


Το συχνά-αμφισβητούμενο μικρό νησί της Migingo στη λίμνη Βικτώρια με μόλις μισό στρέμμα έκταση υποστηρίζει περίπου 131 άτομα, κυρίως ψαράδες. Το νησάκι μπορεί να μην φαίνονται πολύτιμο, αλλά το διεκδικεί η Κένυα και η Ουγκάντα που θέλει να έχει δικαιώματα και πρόσβαση στην επικερδή αλιεία.

Flores, Γουατεμάλα


Η όμορφη αποικιακή μικρή πόλη Lago Petén Ίτζα στο νησί Φλόρες της Γουατεμάλας με τις κόκκινες σκεπές των κτηρίων, χρησιμοποιείται συχνά ως αρχική βάση για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν τα κοντινά ερείπια των Μάγια.

Wuzhen, Κίνα


Η Wuzhen βρίσκεται στο κέντρο των έξι αρχαίων πόλεων νότια του ποταμού Γιανγκτσέ στην Κίνα, και είναι μια γραφική πόλη γεμάτη από κανάλια, που θυμίζουν τη Βενετία, και η συγκοινωνία διεξάγεται με θαλάσσια ταξί . Η ιστορική πόλη είναι γνωστή ως υδάτινη πόλη Wuzhen Town,και λέγεται ότι κατοικήθηκε για τουλάχιστον 7.000 χρόνια, με πολλά αρχαία πέτρινα γεφύρια και ξύλινα γλυπτά.

Fadiouth, Σενεγάλη


Ολόκληρη η πόλη της Fadiouth ξεπήδησε από ένα κέλυφος αχιβάδας. Το νησί Fadiouth είναι φτιαγμένο πάνω σε ξυλοπόδαρα στο νερό, ακριβώς έξω από το χωριό Joal της Σενεγάλης και έχει σιταποθήκες. Οι κάτοικοι ασχολούνται με την εξαγωγή του κεχριού. Υπάρχει επίσης μια ξεχωριστή αχιβάδα κέλυφος νησιού που λειτουργεί ως νεκροταφείο του χωριού.

Zhouzhang, Κίνα


Μια άλλη πόλη στην Κίνα αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της Βενετίας, με αρχαία Κινεζική ιστορία και πολιτισμό. Ο υδάτινος δήμος Zhouzhang περιβάλλεται και διαιρείται με λίμνες και ποτάμια και διαθέτει 14 πέτρινα γεφύρια, μεταξύ των οποίων ένα, που χτίστηκε στη δυναστείας των Μινγκ.

Lindau, Γερμανία


Η ιστορική βαυαρική πόλη Lindau της Γερμανίας βρίσκεται σε ένα νησί στη λίμνη της Κωνσταντίας και συνδέεται με τη στεριά με ένα στενό υπερυψωμένο μονοπάτι. Έχουν βρεθεί στο νησί ερείπια ενός πρώιμου ρωμαϊκού οικισμού από τον 1ο και τον 13ο αιώνα όπου ήταν μοναστηριακός οικισμός. Σήμερα, η χαρακτηριστική βαυαρική αρχιτεκτονική και η όμορφη θέα του νησιού, είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Kay Lar Ywa, Μιανμάρ


Η Λίμνη Inle της Μιανμάρ υποστηρίζει 70.000 άτομα σε τέσσερις πόλεις, μαζί με την κοινότητα της Kay Lar Ywa. Πολλοί από τους κατοίκους ζουν σε απλά ξύλινα σπίτια με ξυλοπόδαρα από μπαμπού, και ασχολούνται με την καλλιέργεια τροφίμων στους πλωτούς κήπους.

Οι άνθρωποι Intha, έχουν μια πρακτική που είναι γνωστή ως κωπηλασία με το πόδι. Συνδέουν ένα πόδι γύρω από ένα μακρύ κουπί και οδηγούν τη βάρκα ανάμεσα στα σπίτια και τους κήπους τους. Γύρω στα 100.000 άτομα ζουν και εργάζονται καθημερινά στην περιοχή, πάνω στο νερό.

[Πηγή]


Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε