.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ρώσος δήμαρχος αποθεώνει τον Ελληνισμό

Πρωτόκολλο αδελφοποίησης υπέγραψαν ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης και ο δήμαρχος της Ρωσσικής πόλης Ανάπα, Σεργκέγιεβ Σεργκέι....

Ο δήμαρχος Λάρισας αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις των δύο χωρών.

«Οι δύο χώρες έχουμε ιστορικούς δεσμούς, από την αρχαιότητα, με τις γνωστές Ελληνικές αποικίες στα παράλια του Ευξείνου πόντου. Σχέσεις που αναπτύχθηκαν ακόμα περισσότερο και με την ελληνική επανάσταση του 1821, αλλά και μετά την εγκατάσταση Ποντίων της Μ. Ασίας στα παράλια του Ευξείνου Πόντου.

Μας συνδέουν κοινοί αγώνες του λαού μας κατά του ναζισμού στο Β' παγκόσμιο πόλεμο, αλλά και οι αγώνες για την δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Με την αδελφοποίηση θα επιδιώξουμε μια μακροχρόνια συνεργασία, στον πολιτισμό, στην εκπαίδευση, στις παραδόσεις, στον τουρισμό, στην τοπική οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος της ρωσικής πόλης Ανάπα, Σεργκέγιεβ Σεργκέι, τόνισε, από την πλευρά του, πως υπάρχουν πολύ μακρινοί δεσμοί μεταξύ των λαών μας από την αρχαιότητα, καθώς στην περιοχή υπήρχε η αρχαία Ελληνική πόλη Γοργιππία.

Να σημειωθεί πως η πόλη Ανάπα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης είναι η μοναδική πόλη της Ρωσίας που διαθέτει παραλία 40 χλμ. αμμουδιάς, με 400 ξενοδοχειακές μονάδες, με αποτέλεσμα να έχει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη.

«Την Ανάπα δεν μπορεί κανείς να την φανταστεί χωρίς την Ελληνική κοινότητα, καθώς είναι πλούσια σε παραδόσεις», κατέληξε ο Ρώσος δήμαρχος.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε