.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Οι πιο περίεργοι σχολικοί κανόνες απ' όλο τον κόσμο

Οι σχολικοί κανόνες διασφαλίζουν την τάξη και την ομαλή διεξαγωγή μαθημάτων, και πρέπει να υπάρχουν σε κάθε σχολείο....

Κάποιοι κανόνες όμως, σε ορισμένα σχολεία του κόσμου, ξεπερνούν τα όρια του φυσιολογικού και καμιά φορά μας αφήνουν έκπληκτους. Ας δούμε μερικούς:

= Η Ιαπωνία είναι γνωστή για κάποιους από τους πιο αυστηρούς σχολικούς κανόνες στον κόσμο και οι Ιάπωνες μαθητές είναι πιο πειθαρχημένοι απ'ότι οι μαθητές άλλων χωρών.

Εκτός από αυτό, τα πνευματικά πιστεύω και οι δεισιδαιμονίες της Ιαπωνίας έχουν αντίκτυπο στα σχολεία της χώρας. Ένας κανόνας λέει πως οι μαθητές δεν επιτρέπεται να φορούν πάνω από ένα τυχερά βραχιόλια, επειδή αυτό θεωρείται... ζαβολιά.

= Στη Γαλλία απαγορεύεται η κέτσαπ στα κυλικεία, επειδή οι έφηβοι μαθητές έχουν υιοθετήσει τον αμερικανικό τρόπο διατροφής που περιλαμβάνει άφθονη κέτσαπ, με αποτέλεσμα να αδιαφορούν για την παραδοσιακή γαλλική κουζίνα. Ωστόσο, σε μερικές περιπτώσεις επιτρέπεται μια μικρή ποσότητα κέτσαπ, αλλά μόνο με συγκεκριμένα φαγητά.

= Στην πολιτεία της Νεμπράσκα των ΗΠΑ, το σχολικό συγκρότημα Lincoln Public Schools αποφάσισε να απαγορεύσει τις λέξεις "αγόρι" και "κορίτσι", με σκοπό να μη νιώθουν οι τρανσέξουαλ μαθητές μειονεκτικά.

Αυτό σημαίνει πως μαθητές και καθηγητές μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο όρους, όπως "μαθητές", "παιδιά" κλπ, και να μην κάνουν καμία διάκριση. Οι γονείς των παιδιών εξέφρασαν την δυσφορία τους, λέγοντας πως αυτή η τακτική αντί να εκπαιδεύει τα παιδιά, τα αστυνομεύει.

= Σε σχέση με τα άλλα σχολεία, όπου τα παιχνίδια απαγορεύονται για να μπορούν να επικεντρωθούν τα παιδιά περισσότερο στα μαθήματά τους, στην Γερμανία, την πρώτη μέρα της πρώτης χρονιάς, οι μαθητές συμμετέχουν στο Schultüte.

Κάθε μαθητής παίρνει σαν δώρο έναν κώνο γεμάτο παιχνίδια και γλυκά, ανάμεσα στα οποία δεν αποκλείεται να υπάρχει κάποιο βιντεοπαιχνίδι ή ακόμα και κινητό. Κάποιοι λένε πως αυτό γίνεται για να δώσουν στους μαθητές μια τελευταία ευκαιρία να μείνουν παιδιά, πριν μεγαλώσουν.

= Σε ορισμένα σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας, οι καθηγητές δεν επιτρέπεται να βαθμολογούν τα γραπτά των μαθητών με στυλό κόκκινου χρώματος, επειδή το κόκκινο θεωρείται επιθετικό και απειλητικό χρώμα, με αποτέλεσμα τα παιδιά να συγχύζονται με τα αποτελέσματά τους.

Γι' αυτό, οι καθηγητές πρέπει να χρησιμοποιούν στυλό με χρώματα που καθησυχάζουν τους μαθητές, όπως το μπλε, μωβ, κίτρινο ή μπορούν απλά να χρησιμοποιήσουν μολύβι.

= Σε πολλούς βρεφονηπιακούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο, ο ύπνος είναι ένα απαραίτητο μέρος του καθημερινού προγράμματος των παιδιών. Στην Κίνα όμως, ο ύπνος επιτρέπεται και σε μεγαλύτερα παιδιά, που πάνε σχολείο.

Για την ακρίβεια, επιτρέπεται ένας ύπνος 30 λεπτών μετά το φαγητό, όπου οι μαθητές κοιμούνται πάνω στα θρανία τους. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, ο ύπνος αυτός βοηθάει στη μάθηση.

Ωστόσο, κάποιοι λένε πως τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται σε κάτι πιο μαλακό, όπως για παράδειγμα ένα χαλί, γιατί τα ξύλινα θρανία μπορούν να προκαλέσουν άνιση ανάπτυξη των μυών και παραμορφώσεις στην σπονδυλική στήλη.

= Σε κάποια σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου, στα παιδιά δεν επιτρέπεται να έχουν... καλύτερο φίλο. Αυτό γίνεται όπως λένε, επειδή τα παιδιά συγχύζονται πολύ όταν μαλώνουν με τους καλύτερους φίλους τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συγκεντρωθούν στα μαθήματά τους.

Ένας ακόμα λόγος, σύμφωνα με τους καθηγητές, είναι το ότι τα παιδιά πρέπει να κάνουν παρέα με όλους, για να μη νιώθει κάποιο παιδί απομονωμένο. Πολλοί πιστεύουν πως αυτό αφαιρεί το αίσθημα της παιδικότητας από τους μαθητές και πως οι στενές φιλίες είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης.

= Σε πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, το Κονέκτικατ και η Φλόριντα, και σε μέρη όπως το Κέιμπριτζ της Αγγλίας, απαγορεύονται οι αγκαλιές και τα "κόλλα πέντε".

Τα σχολεία απαγορεύουν την σωματική επαφή, με σκοπό την αποφυγή της ανεπιθύμητης σωματικής επαφής από παιδιά ή και καθηγητές, οπότε τα παιδιά μπορούν να αγγίξουν τους φίλους τους μόνο έξω από τον χώρο του σχολείου.

Επίσης, τα σχολεία αυτά λένε πως τέτοιου είδους επαφές επηρεάζουν την εκπαιδευτική εμπειρία των παιδιών.

= Τον Δεκέμβριο του 2013, το δημοτικό σχολείο Νίκολς στο Τέξας, κατάφερε να εμφανιστεί στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, όταν αποφάσισε να αφαιρέσει από το "χειμωνιάτικο πάρτι", το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα κόκκινα και πράσινα χρώματα. Επίσης, απαγορεύτηκε οποιαδήποτε αναφορά στα Χριστούγεννα και κάθε άλλη θρησκευτική γιορτή.

= Στη Μοσούλη του Ιράκ, οι μαθητές, αλλά και οι καθηγητές, χωρίζονται σε άντρες και γυναίκες, επειδή υπό τον ζυγό της ISIS, τα σχολεία αναγκάζονται να επιβάλλουν τον νόμο της Σαρίας.

Επίσης, οποιαδήποτε μορφή εθνικισμού θεωρείται "άπιστη", που σημαίνει πως ότι έχει να κάνει με την Ιρακινή ιστορία, λογοτεχνία και πατριωτική ποίηση και κουλτούρα, απαγορεύεται. Ακόμα και τα μη - θρησκευτικά τραγούδια θεωρούνται βλάσφημα.

Mr.Fantastic

[Πηγή] 

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε