.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Ρώσοι αμυντικοί αναλυτές: «Η Τουρκία προετοιμάζεται για πόλεμο με την Ελλάδα»

Ρώσσοι αμυντικοί αναλυτές στο Ρωσσικό πρακτορείο ειδήσεων: «Η Τουρκία προετοιμάζεται για πόλεμο με την Ελλάδα»....

Το Ρωσσικό πρακτορείο ειδήσεων δημοσιεύει έκθεση έγκυρων Ρώσσων αμυντικών αναλυτών στο Κρεμλίνο, σχετικά με την Τουρκία και την πολεμική τακτική που ακολουθεί κυρίως εναντίον της Ελλάδας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για δόλια επίθεση στο Αιγαίο το επόμενο διάστημα.

Το Ρωσσικό πρακτορείο αναφέρει πως η Τουρκία αποτελεί το μοναδικό μέλος του ΝΑΤΟ που προετοιμάζεται πραγματικά για έναν πόλεμο με τις γείτονες χώρες της και κυρίως την Ελλάδα, που αποτελεί άλλο συμμαχικό εταίρο του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το άρθρο, η Τουρκία μετά τις ΗΠΑ βρίσκεται στη δεύτερη θέση όσον αφορά τον αριθμό οπλικών συστημάτων του ΝΑΤΟ αλλά και το μέγεθος, ενώ οι Τούρκοι στρατιώτες είναι πολύ έμπειροι από τις συνεχείς αναμετρήσεις τους με τους Κούρδους σε Ιράκ και Συρία, επιχειρήσεις που είναι εξαιρετικά απαιτητικές, γεγονός που καθιστά τις ένοπλες δυνάμεις πανέτοιμες.

Ωστόσο, αναφέρουν πως παρά την αμυντική βιομηχανία στη χώρα που είναι ισχυρή, οι Τούρκοι μειονεκτούν ως προς τον τεράστιο αριθμό όπλων τους τα οποία είναι απαρχαιωμένα, καθώς και ως προς την έλλειψη έμπειρου προσωπικού στο στρατό και την πολεμική αεροπορία , μετά την εκκαθάριση που πραγματοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας κατόπιν του πραξικοπήματος.

Σημειώνεται ότι μόνο στην πολεμική αεροπορία εκδιώχθηκαν 300 έμπειροι πιλότοι, ενώ το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων έχει πέσε κατά πολύ καθώς χιλιάδες στελέχη με εκπαίδευση στις ΗΠΑ διαπομπεύτηκαν.

Οι Ρώσσοι ειδικοί ακόμη πιστεύουν πως η βάση του Ιντσιρλίκ αποτελεί κρίσιμο σημείο καθώς εκεί βρίσκονται αποθηκευμένες 70 πυρηνικές βόμβες B-61, 50 για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, ΚΑΙ 20 για την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Ακόμη η έκθεση αναφέρει πως η Τουρκία αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό της Ελλάδας και της Αρμενίας και πως η Άγκυρα εκτός από την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ, χορηγεί τον ISIS και υποστηρίζει θερμά την οργάνωση Mejlis των Τατάρων της Κριμαίας, ενώ βαθιά επιθυμία του Ερντογάν είναι η άλλοτε παλιά Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ακόμη, στην έκθεση αναφέρεται πως Τουρκικά και Ρωσσικά συμφέροντα είναι εντελώς αντίθετα γεωπολιτικά και πως η Τουρκία αποτελεί τον κύριο πιθανό αντίπαλο της Ρωσίας, καθώς παρά τις συζητήσεις με τον πρόεδρο Πούτιν, οι Τούρκοι δεν δείχνουν να θέλουν τη συνεννόηση.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Όλα αυτά, όμως, δεν αναιρούν το γεγονός ότι η Άγκυρα είναι ο κύριος εχθρός μας, και σε καμία περίπτωση σύμμαχος ή ακόμα και σύντροφος. Μια άλλη μαχαιριά στην πλάτη, θα μας προκαλέσει η Άγκυρα το συντομότερο δυνατό».

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε