.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Μαζική μετακίνηση Ρωσικών αρμάτων στη Λευκορωσία

"Παγωμάρα" στο ΝΑΤΟ
Πολεμικές ετοιμασίες δίχως σταματημό από τις δύο πλευρές. Σε μία κίνηση που επέφερε έντονο σκεπτικισμό στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ο Ρωσικός στρατός....
άρχισε από χθες Τετάρτη να μεταφέρει μαζικά χιλιάδες επί χιλιάδων στρατεύματα στο έδαφος της Λευκορωσίας, μέσω σιδηροδρομικών δικτύων.

Η κίνηση αυτή αποτέλεσε επακόλουθο της αιφνιδιαστικής εντολής του Ρώσου Υπουργού Άμυνας, γεννώντας μεγάλα ερωτήματα για την ύπαρξη τόσο μεγάλου όγκου αρμάτων. Πάνω από 4126 βαγόνια τρένου δεσμεύτηκαν για να μεταφερθούν χιλιάδες ρωσικά άρματα και στρατιώτες, μεταφορά που φυσικά συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα.

Τοπικά ΜΜΕ όσο και η ηγεσία της μικρής βαλτικής χώρας προσπάθησαν να δώσουν μικρή αξία στο γεγονός, σημειώνοντας πως επρόκειτο για προετοιμασίες της άσκησης "Δύση 2017". Ωστόσο η άσκηση αυτή δεν περιλαμβάνει ούτε δεσμεύει εδάφη ξένων χωρών, γεγονός που ξαναφούντωσε τις φήμες για πολεμικές προετοιμασίες της Ρωσίας μέσα στη σύμμαχο Λευκορωσία.

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Λευκορωσίας είχε προβεί σε πολεμικό διάγγελμα μόλις λίγους μήνες πριν, διατρανώνοντας πως η χώρα του θα πολεμήσει μαζί με τη Ρωσία στον μεγάλο πόλεμο που έρχεται.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε