.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Το κράτος θέλει να μάθει πόσους οίκους ανοχής έχει το Αγαθονήσι

LOL: Η αστεία και παράλογη ιστορία δια στόματος του
δημάρχου Βαγγέλη Κόττορου
Για γέλια και για κλάματα είναι οι καταστάσεις που βιώνουν οι δήμαρχοι στα μικρονήσια του Νοτίου Αιγαίου όταν έρχονται σε....
επαφή με την Κεντρική Διοίκηση

Αρκετοί, είχαν την ευκαιρία να περιγράψουν κάποιες από τις περιπέτειές τους στο ετήσιο συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων τις προηγούμενες ημέρες.

Εκείνος, όμως, που πραγματικά έκλεψε την παράσταση την περασμένη Κυριακή ήταν ο δήμαρχος Αγαθονησίου κ. Βαγγέλης Κόττορος, ο οποίος, σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του έκανε πραγματικά την αίθουσα να σειστεί και τους παρευρισκόμενους, συναδέλφους του και όχι μόνο, να ξεσπάσουν σε γέλια και χειροκροτήματα για αρκετή ώρα.

Αφού αναφέρθηκε στις δυσκολίες τις οποίες βιώνουν στο ακριτικό νησάκι της Δωδεκανήσου, οι οποίες είναι ίδιες εδώ και δεκαετίες, από την Υγεία μέχρι το προσφυγικό που προστέθηκε τελευταία, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι έχουν μόνον έναν διοικητικό υπάλληλο, οπότε αναγκάζεται να τον βοηθάει και ο ίδιος.

Στη συνέχεια, με το δικό του μοναδικό τρόπο, εκείνον του ανθρώπου που έχει ακούσει τα πάντα από την Κεντρική Διοίκηση και το έχει πια πάρει απόφαση ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να παλεύουν, εκείνος και οι 153 κάτοικοι του νησιού, μοιράστηκε την εμπειρία του.

Κάποια στιγμή, λοιπόν παίρνουν τηλέφωνο από το υπουργείο στο δήμο και τους ζητούν να τους πουν πόσες άδειες… οίκων ανοχής έχει εκδώσει ο δήμος, όπως αναφέρει η rodiaki.gr.

Ο δήμαρχος με τον υπάλληλο φυσικά, δεν το πήραν στα σοβαρά, αγνόησαν το επιτακτικό αίτημα και συνέχισαν τη δουλειά τους αφού εξυπηρετούν τον κόσμο μόνοι τους. Σε λίγο διάστημα, όμως, το υπουργείο επανέρχεται, αυτή τη φορά πιο…επίσημα, με έγγραφό του, το οποίο επίσης αγνοούν και συνεχίζουν τη δουλειά τους.

Στην τρίτη κρούση πια από το υπουργείο, όπου παίρνουν και πάλι τηλέφωνο και λένε στον Δήμαρχο ότι πρέπει να τους που πόσες είναι οι άδειες για οίκους ανοχής στο νησί γιατί βιάζονται αφού πρέπει να κλείσουν τα στατιστικά τους, τότε ο κ. Κόττορος έδωσε στο Κράτος την «πληρωμένη» απάντηση: «Παιδιά, περιμένετε, ακόμα…καταμετρώ τις άδειες».

(Το Αγαθονήσι έχει 186 μόνιμους κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011).

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε