.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Μήνυμα Πάπα μετά την εκλογή Τραμπ

Ο Πάπας Φραγκίσκος, επικεφαλής της κίνησης για την Πανθρησκεία της Νέας Τάξης, στο πρώτο του μήνυμα έπειτα από την εκλογή Τραμπ, κάλεσε ουσιαστικά....
όλους τους ανθρώπους να δεχθούν το διαφορετικό, αποκαλώντας «εχθρούς» όσους δεν συμβιβάζονται με τις προτροπές της παγκοσμιοποίησης.

«Παρατηρούμε, για παράδειγμα, πόσο γρήγορα εκείνοι ανάμεσα σε εμάς που φέρουν την ιδιότητα του ξένου, ένας μετανάστης ή ένας πρόσφυγας, μετατρέπονται σε μια απειλή και τους αποδίδεται η ιδιότητα ενός εχθρού», ανέφερε καλώντας τους πάντες να αποδεχθούν την πολυπολιτισμικότητα, η οποία οδηγεί στον γκρι λαό της παγκόσμιας χούντας.

Κάλεσμα Πάπα υπέρ ενός παγκόσμιου γκρι λαού
Ο Πάπας αποδεικνύεται σε ένα από τα καλύτερα όργανα της Νέας Τάξης.

Στο πρώτο του μήνυμα έπειτα από την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας άφησε αιχμές για την πολιτική και τις προεκλογικές εξαγγελίες του νεοεκλεγέντος προέδρου.

Ευρισκόμενος σε μια τελετή ανάδειξης νέων καρδινάλιων στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε ένα μήνυμα ενότητας, αλλά και άκρατης παγκοσμιοποίησης, καλώντας ουσιαστικά όλους τους ανθρώπους να δεχθούν το διαφορετικό, αποκαλώντας "εχθρούς" όσους δεν συμβιβάζονται με τις προτροπές της Νέας Τάξης.

"Παρατηρούμε, για παράδειγμα, πόσο γρήγορα εκείνοι ανάμεσα σε εμάς που φέρουν την ιδιότητα του ξένου, ένας μετανάστης ή ένας πρόσφυγας, μετατρέπονται σε μια απειλή και τους αποδίδεται η ιδιότητα ενός εχθρού", είπε ο ίδιος, κάνοντας νύξη για άλλη μία φορά στο μεταναστευτικό και καλώντας τους πιστούς να δεχθούν τους μουσουλμάνους αβίαστα στην Ευρώπη.

Τέλος υποστήριξε πως "εχθρός επειδή έρχεται από μια μακρινή χώρα ή επειδή έχει διαφορετικές παραδόσεις. Εχθρός εξαιτίας του χρώματος του δέρματος του, της γλώσσας που ομιλεί, ή της κοινωνικής του τάξης. Εχθρός γιατί σκέφτεται διαφορετικά ή ακόμη έχει διαφορετική πίστη".

[Πηγή] 

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε