.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Ανήκουστο αν ισχύει αυτό για την Κύπρο

O Τούρκος Υπουργός Δασών και Υποθέσεων Υδάτων, Βεϊσέλ Έρογλου, ισχυρίζεται πως η Άγκυρα έλαβε, όπως μεταδίδουν Κυπριακά μέσα ενημέρωσης, αίτημα....
για μεταφορά νερού από την Τουρκία στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου.

«Για πρώτη φορά το λέω, στην νότια Κύπρο υπάρχει τεράστια ανομβρία. Επικοινώνησε ο υπουργός φυσικών πόρων στην Κύπρο. Υπάρχει και από εκείνη την περιοχή αίτημα», δήλωσε.

«Δεν είναι θέμα που μπορώ να το λύσω εγώ, είναι θέμα της κυβέρνησης. Την Δευτέρα θα το θέσω στο Υπουργικό Συμβούλιο. Επομένως, αυτή τη στιγμή έχουμε πρότζεκτ. Αν θέλουν μπορούμε να στείλουμε νερό και στην Παλαιστίνη και στην Αφρική. Έχουμε την τεχνολογία», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης διέψευσε δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού.

«Η Κύπρος δεν ζήτησε ούτε προτίθεται να ζητήσει νερό από την Τουρκία», είπε στο ΚΥΠΕ, κληθείς να σχολιάσει την δήλωση, σημειώνοντας πως «η Κύπρος διαθέτει αφαλατώσεις, οι οποίες μπορούν να παράξουν όλο το πόσιμο νερό για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των πολιτών».

Ελπίζουμε πράγματι να μην ισχύουν οι ισχυρισμοί του Τούρκου υπουργού, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πρόκειται για σενάριο πλήρους εξάρτησης της ελεύθερης Κύπρου από την Άγκυρα.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε