.

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Ετοιμάζεται επέμβαση του Στρατού στη Χίο;;;

Εκτραχύνεται μέρα με τη μέρα η κατάσταση στο νησί.
Οι τελευταίες εξεγέρσεις των μεταναστών στη Χίο έχουν οδηγήσει τις τοπικές αρχές στο να λάβουν έκτακτα μέτρα για την προστασία των τοπικών....
στρατιωτικών μονάδων αλλά και των κατοίκων. 

Ένα από αυτά είναι και η κινητοποίηση του στρατού.

Από χθες Παρασκευή, έχει δοθεί εντολή να βρίσκεται σε ύψιστη ετοιμότητα η στρατιωτική διοίκηση Χίου (96 ΑΔΤΕ), ιδιαίτερα από τη στιγμή που μετανάστες οργανωμένα εθεάθησαν να προσπαθούν να εισβάλλουν στις κοντινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Σημειώνεται πως σε πολύ μικρή απόσταση από τις εγκαταστάσεις της ΒΙΑΛ, όπου και ξέσπασαν τα βίαια επεισόδια, υπάρχει το στρατόπεδο της Επιλαρχίας Αρμάτων Εθνοφυλακής (ΕΑΡΜΕΘ) με χιλιάδες πυρομαχικά.

Ο συναγερμός σήμανε χθες όταν ομάδα μεταναστών προσπάθησε με φορητούς εκκενωτές ηλεκτρικού ρεύματος να περάσει ανενόχλητη από τα ηλεκτροφόρα σύρματα. Την τελευταία στιγμή τους σταμάτησαν τα ΜΑΤ, αλλά ωστόσο την επόμενη φορά (ίσως σε μία γενικευμένη επίθεση) δεν καταστούν τόσο τυχεροί.

Διχάζει μέχρι και την κυβέρνηση η κατάσταση στη Χίο
Και ιδιαίτερα το κυβερνών κόμμα.


Στα "μαχαίρια" φαίνεται πως βρίσκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα στη Χίο και απειλούν να θέσουν εκτός ελέγχου την κατάσταση στο πολύπαθο νησί.

Ειδικότερα, το Τμήμα των Δικαιωμάτων του κόμματος έχει έρθει σε ευθεία σύγκρουση όχι μόνο με όλους τους φορείς του νησιού, αλλά και με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου, που ως επί το πλείστον απαρτίζεται από στελέχη της Κουμουνδούρου.

Μετά το σάλος που προκάλεσε η ανακοίνωση-πρόκληση της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής , η οποία και καθιστούσε υπεύθυνους για τα επεισόδια κάποιους...εθνικιστές αλλά επουδενί λόγο τους μετανάστες, το Τμήμα Δικαιωμάτων του κόμματος προσπάθησε να κατευνάσει λίγο τα αίματα συγκεκριμενοποιώντας το "φταίξιμο".

Πιο συγκεκριμένα απέδωσε τα επεισόδια στην επίσκεψη στελεχών της Χ.Α. στο χώρο του καταυλισμού της Σούδας, γεγονός που προκάλεσε την έντονη δυσφορία των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί.

[Πηγή]

Οι απόψεις του ιστολογίου μας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύουμε