.

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Μυστηριώδης Μπλε Δίνη σε Μέγεθος Κράτους στον Ατλαντικό (video)

Μία κολοσσιαία δίνη στο μέγεθος ενός κράτους εμφανίστηκε κοντά στην ακτή της Νότιας Αφρικής, αφήνοντας τους επιστήμονες να ξύνουν τα....
κεφάλια τους, επειδή δεν μπορούσαν να βρουν καμία εξήγηση σχετικά με τις άγνωστες «δυνατότητές» της.

Η επιφάνεια του πλανήτη μας καλύπτεται κυρίως με νερό, περίπου 71%, αλλά αυτή η αφθονία της υδατικής μάζας παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητη.

Για να απεικονίσουμε τις τεράστιες υδάτινες αναλογίες που κατέχονται από αυτόν τον πλανήτη, θα πρέπει πρώτα να εστιάσουμε στους ωκεανούς που κατέχουν περίπου το 96,5% του νερού όλης της Γης. Αυτό ακούγεται πολύ μεγάλο, έτσι δεν είναι;

Αλλά εκτός από αυτό το συγκλονιστικό κομμάτι του νερού, υπάρχει ακόμα 3,5% που μπορεί να βρεθεί στον αέρα, όπως σε υδρατμούς, σε λίμνες και ποτάμια, πάγους και παγετώνες, υπόγεια και στην υγρασία του εδάφους ή σε ταχεία ρεύματα, και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, στο εσωτερικό του κάθε ζωντανού πλάσματος.

Με αυτούς τους αριθμούς στο χέρι, είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι η τέλεια κρυψώνα για οποιονδήποτε ή οτιδήποτε που δεν θέλει να ανακαλυφθεί είναι υποβρύχια. Από τον Ψυχρό Πόλεμο, σημαντικά τμήματα κάτω από τους ωκεανούς ήταν σπαρμένα, υδρόφωνα τόσο από τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, και υπάρχει μια ορισμένη φήμη που κάνει λόγο για καλώδια οπτικών ινών που εξαπλώνονται σε όλο τον πυθμένα του ωκεανού, πριν καν τεθούν σε ισχύ για δημόσια χρήση.


Συνολικά, τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι τα μυστήρια των ωκεανών βρίσκονται σε αφθονία. Από τις υποβρύχιες ανωμαλίες ανακαλύφθηκαν εικόνες του πυθμένα του ωκεανού, περίεργα γεγονότα που απεικονίζονται ακόμη και από πιλότους αεροπλάνων, που δεν έχουν καμιά αμφιβολία σχετικά με την ασυνήθιστη δραστηριότητα που συμβαίνει κάτω από τους ωκεανούς. Τι προκαλεί όλα αυτά μένει να ανακαλυφθεί, ενώ υπάρχει μια πιθανότητα πέρα από το φυσικό φαινόμενο, να οφείλεται στον στρατό ή ακόμη και σε εξωγήινους.

Για να αποδείξω τους ισχυρισμούς αυτούς, θα επισημάνω μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που έχει γοητεύσει την περιέργεια των επιστημόνων και τους ερασιτέχνες εξερευνητές το ίδιο. Παραμένει ανεξήγητο, από τώρα, δεδομένου ότι καμία πειστική εξήγηση δεν έχει παρουσιαστεί, ούτε φωτογραφικά ή βίντεο με αποδεικτικά στοιχεία, εκτός από τις εικόνες που λαμβάνονται μέσω δορυφόρου.

Στις 26 Δεκεμβρίου 2011, ο δορυφόρος Terra της NASA περνούσε πάνω από το Νότιο Ατλαντικό Ωκεανό, όταν «έπιασε» μια μαγευτική εκδήλωση. Με την πρώτη ματιά, η ιδιόμορφη συσσώρευση νερού φαίνονταν να είναι μια γιγαντιαία δίνη με έντονα λαμπερό μπλε, αλλά λόγω των ασυνήθιστων αναλογιών, η ομάδα των επιστημόνων που διερευνούσε το θέαμα, ήταν μπερδεμένοι.

Γνωρίζοντας αυτό μπορείτε να σκεφτείτε ότι τίποτα δεν μένει κρυφό εκεί κάτω, αλλά η τεράστια ποσότητα του νερού μιλά υπέρ της δεσπόζουσας απομόνωσης. Τουλάχιστον για όσους από εμάς δεν ασχολούνται με τις στρατιωτικές ή άλλες μυστικές κυβερνητικές εγκαταστάσεις.

Η 150 - χιλιομέτρων πλάτους δίνη - έκπληξη από δορυφόρο / NASA

Η κολοσσιαία δίνη, είχε εντοπιστεί περίπου 500 μίλια ανοικτά των ακτών της Νοτίου Αφρικής και η τεράστια διάμετρος της απλωνόταν πάνω από ένα τμήμα 100 μιλίων από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με αναλυτές, μια τέτοια μαζική κατόπτευση στο μέγεθος ενός ολόκληρου κράτους δεν έχει ποτέ καταγραφεί. Επιπλέον, το λαμπερό μπλε φως ήταν ένας ακόμη αινιγματικός παράγοντας για τον καθορισμό της ακριβούς αιτίας και της προέλευσής της.

Μια πιθανή εξήγηση σχετικά με το έντονο μπλε χρώμα του προτεινόμενου από τους αναλυτές, είναι το φυτοπλαγκτόν – μια σημαντική συγκέντρωση μικροοργανισμών που εκπέμπουν ένα λαμπερό μπλε φως.

Λόγω της συντριπτικής δύναμης της δίνης, το φυτοπλαγκτόν, μαζί με διάφορα συντρίμμια παγιδεύτηκαν μέσα της και μεταφέρθηκαν σε όλη την επιφάνεια του ωκεανού. Αυτό ακούγεται αρκετά λογικό για την εξήγηση του χρώματος, αλλά τι γίνεται με τις τεράστιες διαστάσεις της δίνης;

Οι επιστήμονες έχουν προτείνει ότι ένα τέτοιο φαινόμενο μπορεί να προκληθεί μόνο από υποβρύχιο σεισμό, τουλάχιστον από επιστημονική άποψη. Αναλυτές συνέκριναν αυτή την ανωμαλία του ωκεανού με μια άλλη γιγάντια δίνη που έπληξε την ακτογραμμή της Ιαπωνίας το 2011.

Εκείνη η δίνη ήταν το αποτέλεσμα ενός σεισμού μεγέθους-9 που είχε ρημάξει την ιαπωνική ακτογραμμή προκαλώντας ένα από τα πιο καταστροφικά τσουνάμι στην ιστορία της Ιαπωνίας, και η 4η πιο ισχυρή στον κόσμο από την σύγχρονη καταγραφή τους, από την ημέρα που ξεκίνησε, το 1900.

Ωστόσο, το μέγεθος των δινών που δημιουργούνται από το σεισμό ωχριά σε σύγκριση με εκείνη που ανακαλύφθηκε από το δορυφόρο της NASA. Έτσι, ποιος ή τι μπορεί να προκάλεσε αυτή την μπλέ δίνη των 100 μιλίων;

What Is This Giant Glowing Vortex?


Science Channel

Εξερευνώντας τις επιστημονικές δυνατότητες, οι αναλυτές έχουν προτείνει ένα ακραίο σενάριο καιρικών συνθηκών, ή ένα ισχυρό σεισμό που θα μπορούσε να συμβεί στον πυθμένα του ωκεανού.

Ωστόσο, στις εκθέσεις αυτές που καταγράφηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή του Ατλαντικού, δεν υπήρξαν ψαρόβαρκες που να κάνουν λόγο για τυχόν ασυνήθιστες ατμοσφαιρικές συνθήκες, αφήνοντας τους επιστήμονες σε αμηχανία λόγω των μυστηριωδών συνθηκών υπό τις οποίες είχε συμβεί η ασυνήθιστη κατόπτευση.

Η γιγάντια μπλε δίνη ήταν ορατή μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα, και παραμένει άγνωστο αν οι αρχές κατάφεραν εγκαίρως να τεκμηριώσουν την τερατώδη παρουσία της. Μας θυμίζει τις ασυνήθιστες κόκκινες λαμπερές τελείες που έγιναν αντιληπτές από δύο πιλότους κατά τη διάρκεια μιας διαφημιστικής πτήσης πάνω από τον Ειρηνικό, ένα γεγονός που, επίσης, παραμένει χωρίς εξήγηση.

Εκτός από την επιστημονική εξήγηση, η κοινότητα UFO έχει προτείνει διάφορες άλλες δυνατότητες για την κολοσσιαία κατόπτευση. Μια θεωρία μιλάει για μια υποβρύχια βάση εξωγήινων που έχει προκαλέσει την μπλε δίνη την στιγμή που βυθίστηκε κάτω από τον Ατλαντικό, ενώ ένας άλλος υπαινιγμός στρέφεται προς κάποια μυστική στρατιωτική δραστηριότητα κάτω από τον ωκεανό.

Χωρίς να έχει προκληθεί από κάποιο σεισμό, τότε, μια τέτοια καταστροφική δύναμη είναι πιθανό να προέρχεται από κάποια απόκοσμη συσκευή ή μια πειραματική μηχανή που χρησιμοποιείται είτε από το ναυτικό ή το στρατό και είναι υπεύθυνη για αυτήν.

Τι νομίζετε ότι συμβαίνει;

[Πηγή] 

[Πηγή 2] 

Το είδαμε εδώ