.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΤΕΡΑΣΤΙΟ σκάνδαλο τινάζει τα πάντα στον ΑΕΡΑ....

Νέα έκθεση του Balkan Investigative Reporting Network αποκαλύπτει πως 1,3 δις ευρώ διακινούνται από τη Ανατολική Ευρώπη....
στη Μέση Ανατολή, στην πώληση... τόνων όπλων.

Το Balkan Investigative Reporting Network σε συνεργασία με το Organized Crime and Corruption Reporting Project αποκάλυψαν μια – κυριολεκτικά – άνευ προηγουμένου ροή όπλων και οπλικών συστημάτων που πωλούνται από τη Βοσνία, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Τσεχική Δημοκρατία, το Μαυροβούνιο, τη Ρουμανία, τη Σερβία και τη Σλοβακία σε εμπόλεμες ζώνες, με τη Συρία φυσικά να μην αποτελεί εξαίρεση.

Στην έκθεση αναφέρεται, «Από την κλιμάκωση της συριακής σύγκρουσης το 2012 κι έπειτα, αυτές οι οκτώ χώρες έχουν εγκρίνει την αποστολή όπλων και πυρομαχικών αξίας τουλάχιστον € 1,2 δισ. για τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Τουρκία».

Στις εξαγωγές των όπλων είχε κάνει δήλωση το 2015 ο Μπόντιλ Βαλέρο, κοινοβουλευτικό μέλος της ΕΕ από τη Σουηδία, όπου είπε χαρακτηριστικά ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να ντρέπονται για την υπάρχουσα κατάσταση.

«Χώρες που πουλάνε όπλα στη Σαουδική Αραβία ή την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής δεν διεξάγουν σωστές αξιολογήσεις κινδύνου και, ως εκ τούτου, είναι κατά παράβαση της ΕΕ και του εθνικού δικαίου».

[Πηγή]