.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Πώς να Αποκτήσετε Ψυχική Προστασία

Είναι πολύ εύκολο να επηρεαστούμε από μια αρνητική ατμόσφαιρα, τις κακές προθέσεις των άλλων ή ακόμη και από την απροκάλυπτη εχθρότητα κάποιων ανθρώπων....

Υπάρχει όμως τρόπος να αντισταθούμε στην αρνητική ενέργεια αν επιστρατεύσουμε τις ψυχικές μας δυνάμεις.

Ψυχική προστασία είναι η μέθοδος με την οποία μπορεί κανείς να προστατεύσει τον εαυτό του από αρνητικές επιρροές ή από τυχόν εισβολή επιβλαβών ψυχικών παραγόντων.

Οι μέθοδοι για προληπτικούς και θεραπευτικούς σκοπούς είναι πολυάριθμες. Μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας, το σπίτι σας, το αυτοκίνητό σας, τους φίλους, τα παιδιά σας, ακόμη και τα κατοικίδια ζώα σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις τεχνικές για να βρείτε δύναμη να διακόψετε μια σχέση, για να εμποδίσετε ανεπιθύμητες ψυχικές εισβολές όταν κοιμόσαστε ή να «καθαρίσετε» το σπίτι σας από αρνητικές σκεπτομορφές.

Οι μέθοδοι είναι πολλές και συχνά παράδοξες, από τον απλό οραματισμό έως τα τελετουργικά λουτρά και από τους κρυστάλλους έως τα φυλαχτά.

Απόλυτη χαλάρωση

Πριν ξεκινήστε οποιαδήποτε από τις παρακάτω πρακτικές θα πρέπει να χαλαρώσετε το σώμα και το μυαλό σας και να αφήσετε πίσω σας το άγχος που σας τρώει καθημερινά. Καθήστε κάπου αναπαυτικά και φανταστείτε ότι «σκεπάζεστε» από ζεστό, χαλαρωτικό νερό που πέφτει στο κεφάλι σας, καλύπτει τους ώμους και όλο το σώμα σας μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σας.

Αφήστε το νερό να «ξεπλύνει» από πάνω σας όλα τα άγχη και τις αγωνίες που σας ταλαιπωρούν. Αν έρθουν στο μυαλό σας σκέψεις, μην τις διώξετε. Φανταστείτε ότι είναι πεταλούδες που πετάνε εδώ και εκεί χωρίς ιδιαίτερη σημασία. Κάντε τον οραματισμό αυτό μέχρι να νιώσετε ενεργειακά καθαροί και λαμπεροί!

Προστατευτική ασπίδα

Δημιουργήστε μια ισχυρή ψυχική άμυνα γύρω σας. Δημιουργώντας μια ενεργειακή ασπίδα προστατεύετε τον εαυτό σας από αρνητικές επιρροές παντός είδους. Αρχικά, φανταστείτε την αύρα σας (το στρώμα ενέργειας που καλύπτει το σώμα σας) να μεγαλώνει κάθε φορά που παίρνετε μια ανάσα.

Με την εικόνα αυτή στο μυαλό σας και καθώς εκπνέετε φανταστείτε ότι η αύρα σας ξαφνικά φουσκώνει σαν μπαλόνι και δημιουργεί ένα λαμπερό προστατευτικό λευκό φως που σας περιβάλλει. Συνεχίστε να αναπνέετε κανονικά, αλλά σε κάθε εισπνοή και εκπνοή φανταστείτε ότι η αύρα σας μεγαλώνει όλο και πιο πολύ έως ότου φτάσει να είναι γύρω στο 60 εκατοστά γύρω από το σώμα σας.

Βρίσκεστε τώρα μέσα στον προστατευτικό κλοιό της. Πείτε τα λόγια: «Είμαι ασφαλής. Είμαι προστατευμένος». Επαναλάβετε τις φράσεις αρκετές φορές και οραματιστείτε ότι το περίβλημα της αύρας σας γίνεται όλο και πιο λαμπερό και ανθεκτικό. «Δείτε» την αρνητική ενέργεια να αναπηδά πάνω στο σκληρό περίβλημα και να επιστρέφει εκεί απ’ όπου ήρθε.

Στην συνέχεια πείτε: «Ο προστατευτικός κλοιός μου είναι μαγνήτης θετικής ενέργειας, η οποία περνά ελεύθερα και ανεμπόδιστα από αυτόν. Όποτε χρειάζομαι προστασία, είναι στη διάθεσή μου». Οραματιστείτε τώρα την ενέργεια αυτή να απορροφάται μέσα στο σώμα σας.

Επαναλάβετε καθημερινά την άσκηση μέχρι να νιώσετε ότι μπορείτε να βάλετε σε λειτουργία την προστατευτική σας ασπίδα αυτόματα τη στιγμή που την χρειάζεστε.

Διώξτε μακριά την αγωνία και το φόβο

Όλοι μας κατά καιρούς αισθανόμαστε φόβο και αγωνία για το μέλλον. Φοβόμαστε πως θα χάσουμε τη δουλειά μας, ότι θα αυξηθούν τα χρέη μας ή ότι θα πέσουμε θύματα απατεώνων. Ό,τι κι αν είναι αυτό που σας δημιουργεί την ανατριχιαστική αίσθηση της επικείμενης καταστροφής, δοκιμάστε την παρακάτω άσκηση για να δημιουργήσετε ένα αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας στη ζωή σας.

Θα χρειαστείτε ένα γυάλινο μπολ και μερικά παγάκια. Γεμίστε το μπολ με χλιαρό νερό και προσθέστε μερικές σταγόνες χρωστικής ουσίας σαν αυτή που χρησιμοποιούμε στα γλυκά. Σκεφτείτε τον μεγαλύτερο φόβο που σας απασχολεί και βάλτε το πρώτο παγάκι μέσα στο νερό.

Συνεχίστε με όλους τους φόβους που έχετε, προσθέτοντας κάθε φορά και από ένα παγάκι. Παρατηρήστε τα παγάκια να λιώνουν και νιώστε τους φόβους σας να εξατμίζονται.

Διαλύστε τις αρνητικές επιρροές

Εκτός της τεχνικής που περιγράφεται πιο κάτω, μπορείτε να βάλετε έναν καθρέφτη δίπλα στο παράθυρο, ώστε να κοιτάζει προς τα έξω, για να απομακρύνει κάθε κακή επιρροή. Αντί του καθρέπτη μπορείτε να τοποθετήσετε έναν καθρέφτη του Φενγκ Σούι, ένα μικρό κανόνι ή το γλυπτό ενός ανορθωμένου φιδιού.

Μήπως κάποιος από το φιλικό σας περιβάλλον σας κακολογεί ή κάποιος γείτονας σας κάνει τη ζωή δύσκολη; Αν καταλάβετε ότι κάποιος θέλει να σας βλάψει με οποιοδήποτε τρόπο, πάρτε ένα μικρό καθρέφτη και βγείτε έξω μια ηλιόλουστη μέρα. Κρατήστε τον καθρέφτη έτσι ώστε να αντανακλά το φως και περπατώντας σε ένα κύκλο σύμφωνα με τους δείκτες του ρολογιού πείτε τα λόγια:

«Νότος, Δύση, Βορράς, Ανατολή, πέρα, μακριά. Φόβο, μίσος, πόνο, κακό διώξε μακριά».

Επιταχύνετε το βήμα σας καθώς περπατάτε κυκλικά και νιώστε την ενέργεια που αναπτύσσεται στα χέρια σας. Στη συνέχεια τοποθετήστε τον καθρέφτη κοντά σε ένα παράθυρο με το κάτοπτρο να κοιτάζει προς τα έξω και να διώχνει όλη την αρνητική ενέργεια μακριά από σας.

Καλό είναι επίσης να έχετε μαζί σας ένα φυλαχτό με την εικόνα του ζώου που είναι το προσωπικό σας τοτέμ (π.χ. ενός ελέφαντα).

Ασφαλή ταξίδια

Κάντε αυτή την ευχάριστη άσκηση προτού ταξιδέψετε για να εξασφαλίσετε προστασία και ασφαλή άφιξη στον προορισμό σας. Αγοράστε ένα ελαστικό κορδόνι και πολύχρωμες χάντρες της αρεσκείας σας. Σκεφτείτε όλα αυτά που έχετε στο σπίτι τα οποία αγαπάτε και έχουν αξία για σας. Για κάθε ένα από αυτά, διαλέξτε μια χάντρα και περάστε την στο κορδόνι.

Όταν τελειώσετε, δέστε το αυτοσχέδιο βραχιολάκι σας και τοποθετήστε το στην παλάμη του χεριού σας, λέγοντας: «Το σπίτι μου έρχεται μαζί μου για να με προστατεύσει και σύντομα θα επιστρέψω σε αυτό».

Προφυλάξτε αγαπημένους σας

Ανησυχείτε ότι κάτι τρομερό θα συμβεί σε εσάς, στον σύντροφό σας ή στα παιδιά σας όταν απουσιάζουν από το σπίτι; Τα ανθοιαμματα του Μπαχ είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να προστατεύσετε τα πρόσωπα που αγαπάτε. Ρίξτε μερικές σταγόνες από ανθοϊαμα καρυδιάς σε ένα ποτήρι με νερό.

Καθήστε για λίγο κρατώντας το ποτήρι και με τα δυο σας χέρια. «Δείτε» τα αγαπημένα σας πρόσωπα ευτυχισμένα και ασφαλή. Κάντε μια ευχή. Φανταστείτε αυτή τη θετική ενέργεια να συγκεντρώνεται μέσα στο ποτήρι.

Το νερό τώρα είναι φορτισμένο με ψυχική δύναμη και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ραντίζοντας το πρόσωπο ή τα ρούχα των αγαπημένων σας. Μπορείτε να ραντίσετε επίσης και τα αγαπημένα σας κατοικίδια.

Ψυχική προστασία χώρων

Η ψυχική προστασία έχει μεγαλύτερο αποτέλεσμα αν κάνετε τακτικά έναν καθαρισμό ενέργειας στο χώρο σας. Πάρτε μια σκούπα και ξεκινήστε να σκουπίζετε από το δωμάτιο που βρίσκεται μακρύτερα από την κύρια είσοδο του σπιτιού. Φανταστείτε ότι όλη η αρνητική ενέργεια που υπάρχει στο χώρο συγκεντρώνεται σε ένα μεγάλο, γκρίζο σωρό.

Καθώς σκουπίζετε πείτε τα λόγια: «Ασφαλές και καθαρό, κρατά μακριά κάθε κακό». Όταν τελειώσετε το σκούπισμα από κάθε δωμάτιο, ανοίξτε την πόρτα και «διώξτε» με τη σκούπα σας τον φανταστικό σωρό της αρνητικής ενέργειας που μαζέψατε. Αν σε κάποια σημείο του σπιτιού διαισθάνεστε ότι υπάρχει συσσώρευση αρνητικής ενέργειας, χτυπήστε τα χέρια σας παλαμάκια για να καθαρίσετε την ατμόσφαιρα.

Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με μια μικρή καμπάνα που εκπέμπει λεπτούς και αρμονικούς ήχους. Επαναλάβετε την άσκηση (καθαρίζοντας βέβαια πραγματικά) αρκετές φορές μέσα στη χρονιά. Στην περίπτωση που μετακομίσετε σε ένα νέο σπίτι, το πρώτο πράγμα είναι το γενικό καθάρισμα όλων των χώρων.

Αυτό δεν αφορά μόνο τα θέματα υγιεινής. Είναι μια συμβολική έκφραση της ανάγκης σας να καθαρίσετε το σπίτι από τις άσχημες ενέργειες που ίσως υπάρχουν σε αυτό.

Καθαρισμός της αύρας

Ένα μπάνιο δεν καθαρίζει μόνο το σώμα σας, αλλά είναι και ένας μοναδικός τρόπος για να καθαρίσετε την αύρα σας ή αλλιώς το ενεργειακό σας πεδίο. Ανάψτε κεράκια, ρίξτε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας στο νερό και «δείτε» όλες τις αρνητικές σκέψεις και τα αισθήματα να αφήνουν το σώμα σας και να «επιπλέουν» στο νερό.

Αδειάζοντας τη μπανιέρα, όλα αυτά τα αρνητικά στοιχεία θα εξαφανιστούν μαζί με το νερό! Αν κάνετε ντους, φανταστείτε ότι το νερό που πέφτει πάνω σας αποτελείται από χρυσές σταγόνες. Φανταστείτε την αύρα σας λαμπερή και πεντακάθαρη και καθετί αρνητικό να φεύγει μαζί με το νερό.

[Πηγή]

Το είδαμε εδώ