.

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Επίσημα στοιχεία! Γονατίζουν τους Έλληνες…

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για το 2015, οι μισοί από τους ανέργους της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μακροχρόνια άνεργοι....

Δηλαδή, από τους 22 εκατομμύρια ανέργους, τα 11 εκατομμύρια δεν έχουν εργαστεί εδώ και χρόνια.

Η επέλαση της κρίσης είχε τεράστιο αντίκτυπο για την οικονομία της Ευρώπης, η οποία καλείται άμεσα να κάνει «επανεκκίνηση» και να εγκαταλείψει τη βίαιη και σκληρή λιτότητα. Άλλωστε τα στοιχεία αυτό φανερώνουν, από το 2008 μέχρι και σήμερα, οι μακροχρόνια άνεργοι έχουν διπλασιαστεί!

Τη μεγαλύτερη ζημιά έχουν πάθει οι χώρες του νότου και συγκεκριμένα η Ελλάδα, η Ισπανία και η Κροατία, όπου η ανεργία βρίσκεται στα ύψη. Στην Ελλάδα, το ποσοστό κυμαίνεται στο 18% και είναι τετραπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος βρίσκεται στο 4,3%.

Το πρόβλημα είναι πως η ανεργία, ο εργασιακός μεσαίωνας και ο τεράστιος όγκος φόρων, έχει οδηγήσει τους Έλληνες σε κατάσταση ακραίας φτώχειας. Οι Έλληνες δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και δυστυχώς δεν φαίνεται κάποιο φως στο βάθος του τούνελ, όσο κι αν οι κυβερνώντες προσπαθούν να τους πείσουν με κάθε τρόπο πως βγαίνουμε από την κρίση.

Η οικονομία της χώρας μας έχει φθάσει στον πάτο γιατί η οικονομία των νοικοκυριών έχει φθάσει στον πάτο. Είναι ένα απλό μοτίβο που πρέπει να κατανοήσουν οι κυβερνώντες και οι τεχνοκράτες, οι οποίοι βλέπουν μόνο νούμερα και κανέναν άνθρωπο πίσω από αυτά.

[Πηγή]