.

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Άνοιξε τις πύλες του το 10ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της Ρόδου [φωτό]

Ένα ταξίδι στον χρόνο που θα αναβιώσει την ιστορική μνήμη και την ξεχασμένη λαϊκή παράδοση της Ρόδου υπόσχονται και για φέτος οι....
διοργανωτές του 10 Μεσαιωνικού Φεστιβάλ που ξεκίνησε την Παρασκευή.


Το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου πραγματοποιείται για 10η συνεχή χρονιά φέτος στις 27 – 29 Μαΐου 2016 στη Μεσαιωνική Τάφρο Ρόδου, στην Πύλη D' Amboise και στόχος είναι η επετειακή αυτή διοργάνωση να αποτελέσει ένα ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός που απευθύνεται σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες.



Το πρόγραμμα του 10ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:



Θεματική Έκθεση φωτογραφίας στην Πύλη D’ Amboise με τίτλο: «Η Ροδαφνούσα της Ρόδου» - όταν ο σύγχρονος φωτογραφικός φακός αφηγείται ιστορίες και παραμύθια από το παρελθόν
και
Θεατρική Αναπαράσταση: «Όταν έπεσε η Απόρθητη Πόλη, έτος 1522μΧ», μία συμβολική αφηγηματική αναπαράσταση με ξιφομαχίες που αναφέρεται στην παράδοση της Ρόδου στους Οθωμανούς, μετά από την προδοσία.



και ακόμα:

Επιδείξεις Τοξοβολίας, Βόλτες με Άλογα, Μουσικές Παραστάσεις, Χορευτικά Δρώμενα από Ανατολή και Δύση, Ξυλοπόδαρους, Δημιουργικά Εργαστήρια: Παραδοσιακές Τέχνες που θα μπορούν να δοκιμάσουν όσοι παρευρεθούν στη γιορτή και Μεσαιωνικό Καπηλειό και άλλα πολλά.



Την Κυριακή στις 29 Μαΐου, το Παιχνίδι της Αναζήτησης του Δράκου θα πραγματοποιηθεί φέτος εντός της Μεσαιωνικής Τάφρου.



Παράλληλα θα γίνει παρουσίαση του βιωματικού προγράμματος που σχεδίασε το «Μεσαιωνικό Ρόδο»: Γεφυρώνοντας τις Εποχές – Γνωριμία με τη Μεσαιωνική Ρόδο,που πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας.



Κατά την περιπλάνηση τους στους μυστήριους δρόμους της Μεσαιωνικής Πόλης, οι επισκέπτες θα συναντήσουν τις Νεράιδες, τις Μάγισσες και τους Δράκους του Θρυλικού μας Παρελθόντος, καθώς επίσης θα γίνουν αυτόπτες μάρτυρες σε Γενναίες Μάχες και παρατηρητές στην καθημερινότητα μιας άλλης εποχής, σε έναν τόπο που αποτέλεσε το Τελευταίο Απροσπέλαστο Οχυρό της Ευρώπης!



Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.


[πηγή-φωτογραφίες]


Το είδαμε εδώ