.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Κόκκινος Συναγερμός! Επίσημα Ρωσία - Γερμανία σε μεγάλη ρήξη...

Οριστική φαίνεται να είναι η ρήξη μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας αφού όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα η Καγκελάριος Μέρκελ κατέκρινε τις Ρωσικές....
αεροπορικές επιδρομές, αλλά απέφυγε να αναφερθεί στις Τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στους Κούρδους.

Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν "έδωσε" τελεσίγραφο στις ΗΠΑ λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα πρέπει να διαλέξουν αν θα υποστηρίξουν την Άγκυρα η τους Κούρδους.

Η Ρωσία από την πλευρά της είχε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να μπορούν να συμμετέχουν οι Κούρδοι στις ειρηνευτικές συζητήσεις για τη Συρία η Άγκυρα όμως αρνήθηκε κατηγορηματικά και επιπλέον κάλεσε και τις ΗΠΑ να διαλέξουν πλευρά.

«Αυτό που ο Ερντογάν πραγματικά λέει στις ΗΠΑ είναι ότι πρέπει να επιλέξουν πλευρά στο εσωτερικό πόλεμο στην Τουρκία Ο Ερντογάν τράβηξε τη γραμμή του, ξεχωρίζοντας τη στάση του από τη Ρωσία και απαίτησε από τις ΗΠΑ να πάρουν το μέρος του» σχολίασε χαρακτηριστικά ξένος δημοσιογράφος.

«Δυστυχώς για τον Ερντογάν, έβαλε τον εαυτό του στη γωνία. Πλέον του έχουν απομείνει λίγες επιλογές και αυτός είναι ο λόγος που τον βλέπουμε να υιοθετεί επικίνδυνη και έντονη ρητορική».

Η Γερμανία λοιπόν φαίνεται πως έχει επιλέξει πλευρά και αυτό έχει τεράστια επισημαίνει το Κρεμλίνο αφού όπως όλα δείχνουν και όπως σχολιάζει ο ξένος τύπος «ο μόνος φίλος που έχει απομείνει στον Ερντογάν είναι η Μέρκελ»

Η επιλογή των ΗΠΑ έγινε γνωστή το βράδυ της Τρίτης και αυτή ήταν η πλευρά των Κούρδων ενώ η Μόσχα κάλεσε την Άγκελα Μέρκελ να προσέχει τι λέει.

[Πηγή]