.

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Το Μουσείο των Μάγων-Σατανιστών της Πράγας

Η όμορφή Πράγα είναι γνωστή, μεταξύ άλλων, για την σκοτεινή πλευρά της ιστορίας της. Μια πτυχή από εκείνη βρίσκεται στο Μουσείο των....
Αλχημιστών και Μάγων στην Παλιά Πόλης της Πράγας.

Ο βασιλιάς Ροδόλφος Β' χαρακτηρίζεται ως ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός ηγεμόνας, αλλά και ευρέως γνωστός για το ενδιαφέρον και την στήριξη στις απόκρυφες τέχνες.

Έτσι -κατά την διάρκεια της βασιλείας του, τον 16ο αιώνα, η Πράγα έγινε η ανεπίσημη πρωτεύουσα των Σκοτεινών Τεχνών.

Χρηματοδότησε μια ομάδα αλχημιστών και άλλων λεγόμενων μάγων, κυρίως ομοίους του Edward Kelley και του John Dee, και δημιούργησε ίσως την πιο δραστήρια περίοδο της αποκρυφιστικής πρακτικής στην ιστορία.

Η κληρονομιά αυτών των μάγων έχει μείνει στην ιστορία στο Μουσείο των Αλχημιστών και Μάγων της Παλιάς Πόλης της Πράγας.

Το Μουσείο αποτελείται από δύο επίπεδα με οθόνες και τα εκθέματα κάνουν αναδρομή στους αλχημιστές του Ροδόλφου στην πόλη, ειδικά του Kelley.

Το ισόγειο διαθέτει οθόνες και αντίγραφα αντικειμένων του εμπορίου και παράλληλα κάποιες φανταστικές σκηνές όπως έναν αποτυχημένο μάγο που τον έχει τραβήξει στην οροφή ο Διάβολος, ενώ άλλοι μάγοι βρίσκονται γύρω από πυρακτωμένους ρούνους από κάτω του.

Ο δεύτερος όροφος, ο οποίος υποτίθεται ότι είναι ο πραγματικός πύργος όπου ο πραγματικός Kelley πραγματοποίησε τα απόκρυφα πειράματά του, είναι σαν ένα αλχημιστικό εργαστήριο, με παλιούς παπύρους, γριμόρια, και homunculus.


[Πηγή]