Παρά την ψυχρή λογική με την οποία οφείλει να κυβερνά ένας πολιτικός άντρας τον λαό του, οι κυβερνώντες καταφεύγουν συχνά σε κάθε διαθέσιμη....
βοήθεια, ακόμα κι αν αυτή προέρχεται από τον κόσμο της μεταφυσικής.
Οι μάγοι και οι οιωνοσκόποι ήταν άλλοτε αναπόσπαστος μοχλός στις ευαίσθητες αποφάσεις των ηγετών του παλιού κόσμου, από τους Έλληνες βασιλείς και τους Ρωμαίους αυτοκράτορες μέχρι τους μάγους της αυλής της βασίλισσας Ελισάβετ.
Αν και στον σύγχρονο κόσμο θα υπέθετε κανείς ότι οι αποκρυφιστές σύμβουλοι θα είχαν αντικατασταθεί από νηφάλιους αναλυτές, επικοινωνιολόγους και διεθνολόγους. Κακώς θα το υπέθετε, γιατί η μαγεία και η σαγήνη που ασκεί το μεταφυσικό δεν έπαψαν ποτέ να επηρεάζουν τις αποφάσεις μεγάλων και μικρότερων αντρών.
Μετά τους ψευδοπροφήτες του κόσμου της οικονομίας λοιπόν, ας δούμε και τους συναδέλφους τους του πολιτικού σκηνικού…
Νίκολας Ρέριχ: ο ρώσος συμβουλάτορας του αντιπροέδρου των ΗΠΑ
O σπουδαίος ρώσος συμβολιστής ζωγράφος και μέγας αποκρυφιστής μάγεψε το κοινό της Δύσης με θραύσματα σοφίας όπως «Όταν η υπεροχή του συμπυκνωμένου Αστρικού Σώματος συνειδητοποιηθεί, τότε οι κλειδαριές της Τέταρτης Πύλης θα ξεμανταλώσουν».
Ο Ρέριχ και η επίσης φωτισμένη σύζυγός του Ελένα ανέπτυξαν μια ανατολίτικου τύπου φιλοσοφία συνδυάζοντας θεοσοφία, ινδουισμό και βουδισμό. Με ακρογωνιαίο λίθο τη δικής του εμπνεύσεως γιόγκα, ο Ρέριχ όργωσε τη Δύση τόσο με την τέχνη όσο και τον αποκρυφισμό του και έγινε κάποια στιγμή αγαπημένος δάσκαλος πολλών.
Όπως του μελλοντικού αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Χέρνι Γουάλας! Ο οποίος διάβαζε στα σοβαρά τα πονήματα του μυστικιστή, όπως το «Πύρινο Φρούριο και Φλόγα στο Δισκοπότηρο», με το που γνώρισε τον Ρέριχ το 1929.
Ο αμερικανός πολιτικός αλληλογραφούσε με τον ρώσο γκουρού για τους πολλαπλούς κόσμους της συνείδησής μας και άλλα τέτοια υπέροχα, ενώ ως υπουργός Γεωργίας της κυβέρνησης Φραγκλίνου Ρούσβελτ, διόρισε τον ρώσο καλλιτέχνη επικεφαλής μιας υπουργικής αποστολής στην Κεντρική Ασία για την περισυλλογή φυτών και χόρτων.
Ο Ρέριχ τριγύριζε αντιθέτως με μια ομάδα ένοπλων Κοζάκων προσπαθώντας να πυροδοτήσει βουδιστική εξέγερση! Οι φήμες έδιναν και έπαιρναν: άλλοι έλεγαν ότι ήθελε να ανατρέψει τους μπολσεβίκους της Οκτωβριανής Επανάστασης και άλλοι ότι έψαχνε για σημάδια της Δευτέρας Παρουσίας.
Εντωμεταξύ, ο Ρέριχ πείθει τον Γουάλας να περιλάβει στο χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου τη μυστικιστική πυραμίδα. Όταν έφτασαν στα αυτιά του πάντως οι ειδήσεις για την εξτρεμιστική δράση του ρώσου αποκρυφιστή, διέκοψε επαφές και διέταξε έρευνα εναντίον του.
Ο Ρέριχ απάντησε με τη διαρροή τμήματος της αλληλογραφίας τους, κι έτσι έμαθε ο κόσμος για τις περίεργες απόψεις που έτρεφε ο αμερικανός αντιπρόεδρος για τους Βρετανούς, τους Ιάπωνες και τους Σοβιετικούς.
Λόγω της κατακραυγής, ο Ρούσβελτ τον πίεσε να κηρύξει πλαστές τις επιστολές που δημοσίευσε ο ρώσος γκουρού. Τα γράμματα βρήκαν τελικά τον δρόμο της κυκλοφορίας το 1948, με τον Γουάλας να αρνείται παθιασμένα την αλήθεια τους και τον Ρέριχ να έχει μόλις πεθάνει στην Ινδία…
Σουμαναντάσα Αμπεϊγουναβαρντένα: ο προσωπικός αστρολόγος του προέδρου της Σρι Λάνκα
Ο Μαχίντα Ρατζαπάκσα ήταν ο απολυταρχικός πρόεδρος της Σρι Λάνκα που βάσιζε τη διακυβέρνησή του στον μάντη και αστρολόγο Σουμαναντάσα για 31 σχεδόν χρόνια! Ο μάντης αποκαλούσε τον Ρατζαπάκσα «ο Κύριός μας» και ήταν η έμπνευση πίσω από τις (δημοκρατικές πια) προεδρικές νίκες του 2005 και του 2010, γινόμενος ο Νο 1 σύμβουλος του προέδρου στην πορεία.
Τότε, το 2015, ο αστρολόγος τον συμβούλευσε να διενεργήσει πρόωρες εκλογές, παρά το γεγονός ότι η θητεία του Ρατζαπάκσα είχε άλλα δύο χρόνια.
Ο μάντης του υποσχέθηκε «ηχηρή νίκη», καθώς η ημερομηνία διενέργειας των εκλογών, η 8η Ιανουαρίου, ήταν ιδιαιτέρως ευοίωνη για τον πρόεδρο, αφού σύμφωνα με τον αστρολογικό χάρτη του Ρατζαπάκσα, το 8 ήταν ο τυχερός του αριθμός, η «καθοριστική στιγμή που το πουλί γίνεται βασιλιάς».
Κι όμως, ο Ρατζαπάκσα έχασε τις εκλογές και ηττήθηκε μάλιστα κατά κράτος! Ο Σουμαναντάσα περιορίστηκε απλώς να δηλώσει: «Ακόμα και οι προφητείες του Νοστράδαμου δεν βγήκαν όλες αληθινές … Πρέπει να έχεις τύχη για να είσαι πρόεδρος».
Αφήνοντας βέβαια άνεργο τον Ρατζαπάκσα, ο μάντης έχασε τα βασιλικά προνόμιά του, τη βίλα και τη λιμουζίνα που του είχε εκχωρήσει ο πρόεδρος, αλλά και την καρέκλα στο διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας της Σρι Λάνκα.
Στο τέλος, ο Σουμαναντάσα επέρριψε τις ευθύνες για την αποτυχημένη του πρόβλεψη στον ίδιο τον Ρατζαπάκσα, λέγοντας πως δεν τον άκουσε σε ό,τι του είχε πει και έκανε συχνά τα δικά του. Η φήμη πάντως του αλάνθαστου τον εγκατέλειψε και είδε τους υψηλόβαθμους πελάτες του να φεύγουν κατά κοπάδια…
Σρι Τσαντρασουάμι: ο γκουρού που προφήτευσε την εκλογή της Θάτσερ
Το 1975, ο αναπληρωτής Ύπατος Αρμοστής της Ινδίας, Σρι Νατουάρ Σινχ, δέχτηκε την επίσκεψη του αποκρυφιστή γκουρού Σρι Τσαντρασουάμι, ο οποίος του ζήτησε να κανονίσει μια συνάντηση με τη νέα ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας, κάποια Μάργκαρετ Θάτσερ.
Παρά την περίφημη λογική της, η Θάτσερ δέχτηκε τελικά τη συνάντηση, αν και δεν ήξερε τον λόγο, μιας και ο γκουρού δήλωνε σιβυλλικά «πες της ότι σύντομα θα μάθει».
Ντυμένος με την παραδοσιακή φορεσιά του ινδού ασκητή και με τον Σινχ ως απρόθυμο διερμηνέα, ο Τσαντρασουάμι συναντήθηκε με τη Θάτσερ στο γραφείο της και της έδωσε μερικές σελίδες χαρτί, ζητώντας τη να γράψει κάποιες φράσεις, τις οποίες εκείνος θα μάντευε.
Κατόπιν κάθισε στον καναπέ της σε στάση λωτού και, σύμφωνα με τον Σινχ, κίνησε την περιέργεια της Θάτσερ. Αφού μάντεψε πράγματι τι είχε γράψει η Θατσερ, σηκώθηκε ξαφνικά και κήρυξε το τέλος της συνάντησης, καλώντας τη σε δεύτερη συνεδρία στο σπίτι του Σινχ στο Λονδίνο, με την προϋπόθεση να εμφανιστεί η Θάτσερ με κόκκινο φόρεμα και το φυλαχτό που της άφησε στο γραφείο της.
Παρά τις αντιρρήσεις και την ντροπή του Σινχ, η Μάργκαρετ δέχτηκε αναπάντεχα την περίεργη πρόκληση και την επόμενη Τρίτη βρισκόταν στο σπίτι του Ινδού. Και τότε έγινε η προφητεία: ο Τσαντρασουάμι προέβλεψε ότι η ηγέτης των Συντηρητικών θα γινόταν πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας για «εννιά, έντεκα ή δεκατρία χρόνια», πέφτοντας φυσικά μέσα, καθώς η «Σιδηρά Κυρία» έμεινε στον πρωθυπουργικό θώκο για έντεκα χρόνια.
Σύμφωνα με τη διήγηση του Σινχ, όταν εκείνος ξανασυνάντησε τη Θάτσερ το 1979 στη Ζάμπια, της ψιθύρισε κάποια στιγμή στο αυτί «ο άνθρωπός μας αποδείχτηκε σωστός», για να εισπράξει την απάντηση: «Ύπατε Αρμοστή, δεν κάνουμε λόγο για τέτοια θέματα»…
Αλιοντόρ Μανολέα: ο Ρουμάνος παραψυχολόγος που έκανε μάγια στον αντίπαλο του πελάτη του
Όταν ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Τραϊάν Μπασέσκου, επανεξελέγη το 2009 στη θέση του, στενός συνεργάτης του εκλογικού του αντιπάλου και επικρατέστερου για τη νίκη Μιρτσέα Γκεοάνα αστειεύτηκε για τον αναπάντεχο θρίαμβο του Μπασέσκου λέγοντας πως η νίκη οφειλόταν σε μια «βιολετί φλόγα».
Απαντώντας στην απορία των δημοσιογράφων, ισχυρίστηκε ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος φορούσε μοβ γραβάτες και πουλόβερ καθ’ όλη την προεκλογική του εκστρατεία ώστε να απαλλαγεί από την αρνητική ενέργεια. Όλοι γέλασαν και ξέχασαν κατόπιν τη δήλωσή του, αν και ο ίδιος ο Γκεοάνα θα επανέφερε κατόπιν το θέμα στο προσκήνιο με πλείστες δηλώσεις.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο ηττημένος ισχυρίστηκε πως είχε γίνει στόχος αρνητικής ενέργειας, που τον έκανε εξάλλου να χάσει τη συγκέντρωσή του κατά το τελικό προεκλογικό debate των δύο αντρών!
Ο ηγέτης του σοσιαδημοκρατικού κόμματος της Ρουμανίας λοιπόν, το αδιαμφισβήτητο φαβορί των προεδρικών εκλογών του Δεκεμβρίου 2009, έχασε γιατί, όπως υπαινίχθηκε, ο αντίπαλός του Τραϊάν Μπασέσκου του έκανε μάγια!
Ο δράστης όλου αυτού ήταν ο διάσημος παραψυχολόγος της Ρουμανίας, Αλιοντόρ Μανολέα, μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που είχε πάντοτε δίπλα του ο Μπασέσκου καθ’ όλη την προεκλογική του καμπάνια.
Οι φωτογραφίες του Μανολέα πίσω από τον Μπασέσκου άρχισαν να κυκλοφορούν μαζικά και σύντομα εγκαθιδρύθηκε η οσμή του σκανδάλου στο πολιτικό σκηνικό της Ρουμανίας.
Λάδι στη φωτιά έριξε η Ρουμανική Ένωση Διαπροσωπικής Ψυχολογίας, η οποία ισχυρίστηκε ότι οι ικανότητες του Μανολέα είναι τεράστιες και περιλαμβάνουν έλεγχο του μυαλού, διόραση και υπνωτική έκσταση!
Το κόμμα του Μπασέσκου έδωσε μάλιστα αόριστες και ασαφείς απαντήσεις για τον ρόλο του παραψυχολόγου στην προεκλογική εκστρατεία του προέδρου, κάνοντας την κατάσταση ακόμα πιο έκρυθμη. Αν και λίγο αργότερα δύο γυναίκες θα μήνυαν τον Μανολέα επειδή απέτυχε να τις γιατρέψει από τον καρκίνο αλλάζοντας τη γενετική δομή του DNA τους…
Τζούνα Νταβιτασβίλι: ο Μπρέζνιεφ, η «βιοενέργεια» και ο Γιέλτσιν
Η Σοβιετική Ένωση ήταν υποτίθεται η χώρα του επιστημονικού διαλεκτικού υλισμού, εκεί που η αστρολογία είχε επισήμως εξοριστεί ως ψευδοεπιστήμη. Παρά ταύτα, ακόμα και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Κομμουνιστικού Κόμματος διατηρούσαν το μερίδιό τους στη δεισιδαιμονία και την προκατάληψη, φέρνοντας συχνά αναστάτωση στο κυβερνητικό κλιμάκιο.
Όπως το είπε και η σύζυγος στελέχους του καθεστώτος, «είναι η κρυφή μας ασθένεια», υποδεικνύοντας το σημάδι στο κεφάλι του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, όταν ο τελευταίος έγινες ηγέτης της ΕΣΣΔ. Αλλά και ο Στάλιν είχε εξάλλου προσωπικό σύμβουλο τον μέγα μυστικιστή Βολφ Μέσινγκ!
Η πλέον περίφημη αποκρυφίστρια ωστόσο που γνώρισε ποτέ η Ένωση ήταν η Ευγενία «Τζούνα» Νταβιτασβίλι, η άτυπη μεταφυσική θεραπεύτρια του ίδιου του Λεονίντ Μπρέζνιεφ.
Η μάγισσα θεράπευε πάσα νόσο, ακόμα και ανίατες, με μια δικής της σύλληψης μηχανή, για την ανάπτυξη της οποίας δήλωσε απρόθυμα σε συνέντευξη στη δεκαετία του 1990:
«Πιθανότατα το Διάστημα μου δίνει τέτοιες πληροφορίες. Αλλά το Διάστημα είναι ο Θεός. Πιθανότατα ο Θεός με σημάδεψε με επιστημονικές ικανότητες»!
Έχοντας αποδείξει λέει τις μαγικές θεραπευτικές της ιδιότητες ήδη από το 1979, η Τζούνα εργαζόταν σε μυστικά ερευνητικά κέντρα της Ένωσης πριν την καλέσει ο Μπρέζνιεφ στο νεκροκρέβατό του, όταν οι ικανότητες της παραδοσιακής ιατρικής είχαν σωθεί.
Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης μάλιστα, η προσωπική «γιατρός» του Μπρέζνιεφ συνδέθηκε με τον Μπορίς Γιέλτσιν, βοηθώντας τον στις δικές του περιπέτειες στο τιμόνι της Ρωσίας. Η Τζούνα περνούσε τώρα «βιοενέργεια» στον πρόεδρο, την οποία διέθετε προφανώς σε αφθονία…
[Πηγή]
βοήθεια, ακόμα κι αν αυτή προέρχεται από τον κόσμο της μεταφυσικής.
Οι μάγοι και οι οιωνοσκόποι ήταν άλλοτε αναπόσπαστος μοχλός στις ευαίσθητες αποφάσεις των ηγετών του παλιού κόσμου, από τους Έλληνες βασιλείς και τους Ρωμαίους αυτοκράτορες μέχρι τους μάγους της αυλής της βασίλισσας Ελισάβετ.
Αν και στον σύγχρονο κόσμο θα υπέθετε κανείς ότι οι αποκρυφιστές σύμβουλοι θα είχαν αντικατασταθεί από νηφάλιους αναλυτές, επικοινωνιολόγους και διεθνολόγους. Κακώς θα το υπέθετε, γιατί η μαγεία και η σαγήνη που ασκεί το μεταφυσικό δεν έπαψαν ποτέ να επηρεάζουν τις αποφάσεις μεγάλων και μικρότερων αντρών.
Μετά τους ψευδοπροφήτες του κόσμου της οικονομίας λοιπόν, ας δούμε και τους συναδέλφους τους του πολιτικού σκηνικού…
Νίκολας Ρέριχ: ο ρώσος συμβουλάτορας του αντιπροέδρου των ΗΠΑ
O σπουδαίος ρώσος συμβολιστής ζωγράφος και μέγας αποκρυφιστής μάγεψε το κοινό της Δύσης με θραύσματα σοφίας όπως «Όταν η υπεροχή του συμπυκνωμένου Αστρικού Σώματος συνειδητοποιηθεί, τότε οι κλειδαριές της Τέταρτης Πύλης θα ξεμανταλώσουν».
Ο Ρέριχ και η επίσης φωτισμένη σύζυγός του Ελένα ανέπτυξαν μια ανατολίτικου τύπου φιλοσοφία συνδυάζοντας θεοσοφία, ινδουισμό και βουδισμό. Με ακρογωνιαίο λίθο τη δικής του εμπνεύσεως γιόγκα, ο Ρέριχ όργωσε τη Δύση τόσο με την τέχνη όσο και τον αποκρυφισμό του και έγινε κάποια στιγμή αγαπημένος δάσκαλος πολλών.
Όπως του μελλοντικού αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Χέρνι Γουάλας! Ο οποίος διάβαζε στα σοβαρά τα πονήματα του μυστικιστή, όπως το «Πύρινο Φρούριο και Φλόγα στο Δισκοπότηρο», με το που γνώρισε τον Ρέριχ το 1929.
Ο αμερικανός πολιτικός αλληλογραφούσε με τον ρώσο γκουρού για τους πολλαπλούς κόσμους της συνείδησής μας και άλλα τέτοια υπέροχα, ενώ ως υπουργός Γεωργίας της κυβέρνησης Φραγκλίνου Ρούσβελτ, διόρισε τον ρώσο καλλιτέχνη επικεφαλής μιας υπουργικής αποστολής στην Κεντρική Ασία για την περισυλλογή φυτών και χόρτων.
Ο Ρέριχ τριγύριζε αντιθέτως με μια ομάδα ένοπλων Κοζάκων προσπαθώντας να πυροδοτήσει βουδιστική εξέγερση! Οι φήμες έδιναν και έπαιρναν: άλλοι έλεγαν ότι ήθελε να ανατρέψει τους μπολσεβίκους της Οκτωβριανής Επανάστασης και άλλοι ότι έψαχνε για σημάδια της Δευτέρας Παρουσίας.
Εντωμεταξύ, ο Ρέριχ πείθει τον Γουάλας να περιλάβει στο χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου τη μυστικιστική πυραμίδα. Όταν έφτασαν στα αυτιά του πάντως οι ειδήσεις για την εξτρεμιστική δράση του ρώσου αποκρυφιστή, διέκοψε επαφές και διέταξε έρευνα εναντίον του.
Ο Ρέριχ απάντησε με τη διαρροή τμήματος της αλληλογραφίας τους, κι έτσι έμαθε ο κόσμος για τις περίεργες απόψεις που έτρεφε ο αμερικανός αντιπρόεδρος για τους Βρετανούς, τους Ιάπωνες και τους Σοβιετικούς.
Λόγω της κατακραυγής, ο Ρούσβελτ τον πίεσε να κηρύξει πλαστές τις επιστολές που δημοσίευσε ο ρώσος γκουρού. Τα γράμματα βρήκαν τελικά τον δρόμο της κυκλοφορίας το 1948, με τον Γουάλας να αρνείται παθιασμένα την αλήθεια τους και τον Ρέριχ να έχει μόλις πεθάνει στην Ινδία…
Σουμαναντάσα Αμπεϊγουναβαρντένα: ο προσωπικός αστρολόγος του προέδρου της Σρι Λάνκα
Ο Μαχίντα Ρατζαπάκσα ήταν ο απολυταρχικός πρόεδρος της Σρι Λάνκα που βάσιζε τη διακυβέρνησή του στον μάντη και αστρολόγο Σουμαναντάσα για 31 σχεδόν χρόνια! Ο μάντης αποκαλούσε τον Ρατζαπάκσα «ο Κύριός μας» και ήταν η έμπνευση πίσω από τις (δημοκρατικές πια) προεδρικές νίκες του 2005 και του 2010, γινόμενος ο Νο 1 σύμβουλος του προέδρου στην πορεία.
Τότε, το 2015, ο αστρολόγος τον συμβούλευσε να διενεργήσει πρόωρες εκλογές, παρά το γεγονός ότι η θητεία του Ρατζαπάκσα είχε άλλα δύο χρόνια.
Ο μάντης του υποσχέθηκε «ηχηρή νίκη», καθώς η ημερομηνία διενέργειας των εκλογών, η 8η Ιανουαρίου, ήταν ιδιαιτέρως ευοίωνη για τον πρόεδρο, αφού σύμφωνα με τον αστρολογικό χάρτη του Ρατζαπάκσα, το 8 ήταν ο τυχερός του αριθμός, η «καθοριστική στιγμή που το πουλί γίνεται βασιλιάς».
Κι όμως, ο Ρατζαπάκσα έχασε τις εκλογές και ηττήθηκε μάλιστα κατά κράτος! Ο Σουμαναντάσα περιορίστηκε απλώς να δηλώσει: «Ακόμα και οι προφητείες του Νοστράδαμου δεν βγήκαν όλες αληθινές … Πρέπει να έχεις τύχη για να είσαι πρόεδρος».
Αφήνοντας βέβαια άνεργο τον Ρατζαπάκσα, ο μάντης έχασε τα βασιλικά προνόμιά του, τη βίλα και τη λιμουζίνα που του είχε εκχωρήσει ο πρόεδρος, αλλά και την καρέκλα στο διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας της Σρι Λάνκα.
Στο τέλος, ο Σουμαναντάσα επέρριψε τις ευθύνες για την αποτυχημένη του πρόβλεψη στον ίδιο τον Ρατζαπάκσα, λέγοντας πως δεν τον άκουσε σε ό,τι του είχε πει και έκανε συχνά τα δικά του. Η φήμη πάντως του αλάνθαστου τον εγκατέλειψε και είδε τους υψηλόβαθμους πελάτες του να φεύγουν κατά κοπάδια…
Σρι Τσαντρασουάμι: ο γκουρού που προφήτευσε την εκλογή της Θάτσερ
Το 1975, ο αναπληρωτής Ύπατος Αρμοστής της Ινδίας, Σρι Νατουάρ Σινχ, δέχτηκε την επίσκεψη του αποκρυφιστή γκουρού Σρι Τσαντρασουάμι, ο οποίος του ζήτησε να κανονίσει μια συνάντηση με τη νέα ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας, κάποια Μάργκαρετ Θάτσερ.
Παρά την περίφημη λογική της, η Θάτσερ δέχτηκε τελικά τη συνάντηση, αν και δεν ήξερε τον λόγο, μιας και ο γκουρού δήλωνε σιβυλλικά «πες της ότι σύντομα θα μάθει».
Ντυμένος με την παραδοσιακή φορεσιά του ινδού ασκητή και με τον Σινχ ως απρόθυμο διερμηνέα, ο Τσαντρασουάμι συναντήθηκε με τη Θάτσερ στο γραφείο της και της έδωσε μερικές σελίδες χαρτί, ζητώντας τη να γράψει κάποιες φράσεις, τις οποίες εκείνος θα μάντευε.
Κατόπιν κάθισε στον καναπέ της σε στάση λωτού και, σύμφωνα με τον Σινχ, κίνησε την περιέργεια της Θάτσερ. Αφού μάντεψε πράγματι τι είχε γράψει η Θατσερ, σηκώθηκε ξαφνικά και κήρυξε το τέλος της συνάντησης, καλώντας τη σε δεύτερη συνεδρία στο σπίτι του Σινχ στο Λονδίνο, με την προϋπόθεση να εμφανιστεί η Θάτσερ με κόκκινο φόρεμα και το φυλαχτό που της άφησε στο γραφείο της.
Παρά τις αντιρρήσεις και την ντροπή του Σινχ, η Μάργκαρετ δέχτηκε αναπάντεχα την περίεργη πρόκληση και την επόμενη Τρίτη βρισκόταν στο σπίτι του Ινδού. Και τότε έγινε η προφητεία: ο Τσαντρασουάμι προέβλεψε ότι η ηγέτης των Συντηρητικών θα γινόταν πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας για «εννιά, έντεκα ή δεκατρία χρόνια», πέφτοντας φυσικά μέσα, καθώς η «Σιδηρά Κυρία» έμεινε στον πρωθυπουργικό θώκο για έντεκα χρόνια.
Σύμφωνα με τη διήγηση του Σινχ, όταν εκείνος ξανασυνάντησε τη Θάτσερ το 1979 στη Ζάμπια, της ψιθύρισε κάποια στιγμή στο αυτί «ο άνθρωπός μας αποδείχτηκε σωστός», για να εισπράξει την απάντηση: «Ύπατε Αρμοστή, δεν κάνουμε λόγο για τέτοια θέματα»…
Αλιοντόρ Μανολέα: ο Ρουμάνος παραψυχολόγος που έκανε μάγια στον αντίπαλο του πελάτη του
Όταν ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Τραϊάν Μπασέσκου, επανεξελέγη το 2009 στη θέση του, στενός συνεργάτης του εκλογικού του αντιπάλου και επικρατέστερου για τη νίκη Μιρτσέα Γκεοάνα αστειεύτηκε για τον αναπάντεχο θρίαμβο του Μπασέσκου λέγοντας πως η νίκη οφειλόταν σε μια «βιολετί φλόγα».
Απαντώντας στην απορία των δημοσιογράφων, ισχυρίστηκε ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος φορούσε μοβ γραβάτες και πουλόβερ καθ’ όλη την προεκλογική του εκστρατεία ώστε να απαλλαγεί από την αρνητική ενέργεια. Όλοι γέλασαν και ξέχασαν κατόπιν τη δήλωσή του, αν και ο ίδιος ο Γκεοάνα θα επανέφερε κατόπιν το θέμα στο προσκήνιο με πλείστες δηλώσεις.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο ηττημένος ισχυρίστηκε πως είχε γίνει στόχος αρνητικής ενέργειας, που τον έκανε εξάλλου να χάσει τη συγκέντρωσή του κατά το τελικό προεκλογικό debate των δύο αντρών!
Ο ηγέτης του σοσιαδημοκρατικού κόμματος της Ρουμανίας λοιπόν, το αδιαμφισβήτητο φαβορί των προεδρικών εκλογών του Δεκεμβρίου 2009, έχασε γιατί, όπως υπαινίχθηκε, ο αντίπαλός του Τραϊάν Μπασέσκου του έκανε μάγια!
Ο δράστης όλου αυτού ήταν ο διάσημος παραψυχολόγος της Ρουμανίας, Αλιοντόρ Μανολέα, μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που είχε πάντοτε δίπλα του ο Μπασέσκου καθ’ όλη την προεκλογική του καμπάνια.
Οι φωτογραφίες του Μανολέα πίσω από τον Μπασέσκου άρχισαν να κυκλοφορούν μαζικά και σύντομα εγκαθιδρύθηκε η οσμή του σκανδάλου στο πολιτικό σκηνικό της Ρουμανίας.
Λάδι στη φωτιά έριξε η Ρουμανική Ένωση Διαπροσωπικής Ψυχολογίας, η οποία ισχυρίστηκε ότι οι ικανότητες του Μανολέα είναι τεράστιες και περιλαμβάνουν έλεγχο του μυαλού, διόραση και υπνωτική έκσταση!
Το κόμμα του Μπασέσκου έδωσε μάλιστα αόριστες και ασαφείς απαντήσεις για τον ρόλο του παραψυχολόγου στην προεκλογική εκστρατεία του προέδρου, κάνοντας την κατάσταση ακόμα πιο έκρυθμη. Αν και λίγο αργότερα δύο γυναίκες θα μήνυαν τον Μανολέα επειδή απέτυχε να τις γιατρέψει από τον καρκίνο αλλάζοντας τη γενετική δομή του DNA τους…
Τζούνα Νταβιτασβίλι: ο Μπρέζνιεφ, η «βιοενέργεια» και ο Γιέλτσιν
Η Σοβιετική Ένωση ήταν υποτίθεται η χώρα του επιστημονικού διαλεκτικού υλισμού, εκεί που η αστρολογία είχε επισήμως εξοριστεί ως ψευδοεπιστήμη. Παρά ταύτα, ακόμα και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Κομμουνιστικού Κόμματος διατηρούσαν το μερίδιό τους στη δεισιδαιμονία και την προκατάληψη, φέρνοντας συχνά αναστάτωση στο κυβερνητικό κλιμάκιο.
Όπως το είπε και η σύζυγος στελέχους του καθεστώτος, «είναι η κρυφή μας ασθένεια», υποδεικνύοντας το σημάδι στο κεφάλι του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, όταν ο τελευταίος έγινες ηγέτης της ΕΣΣΔ. Αλλά και ο Στάλιν είχε εξάλλου προσωπικό σύμβουλο τον μέγα μυστικιστή Βολφ Μέσινγκ!
Η πλέον περίφημη αποκρυφίστρια ωστόσο που γνώρισε ποτέ η Ένωση ήταν η Ευγενία «Τζούνα» Νταβιτασβίλι, η άτυπη μεταφυσική θεραπεύτρια του ίδιου του Λεονίντ Μπρέζνιεφ.
Η μάγισσα θεράπευε πάσα νόσο, ακόμα και ανίατες, με μια δικής της σύλληψης μηχανή, για την ανάπτυξη της οποίας δήλωσε απρόθυμα σε συνέντευξη στη δεκαετία του 1990:
«Πιθανότατα το Διάστημα μου δίνει τέτοιες πληροφορίες. Αλλά το Διάστημα είναι ο Θεός. Πιθανότατα ο Θεός με σημάδεψε με επιστημονικές ικανότητες»!
Έχοντας αποδείξει λέει τις μαγικές θεραπευτικές της ιδιότητες ήδη από το 1979, η Τζούνα εργαζόταν σε μυστικά ερευνητικά κέντρα της Ένωσης πριν την καλέσει ο Μπρέζνιεφ στο νεκροκρέβατό του, όταν οι ικανότητες της παραδοσιακής ιατρικής είχαν σωθεί.
Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης μάλιστα, η προσωπική «γιατρός» του Μπρέζνιεφ συνδέθηκε με τον Μπορίς Γιέλτσιν, βοηθώντας τον στις δικές του περιπέτειες στο τιμόνι της Ρωσίας. Η Τζούνα περνούσε τώρα «βιοενέργεια» στον πρόεδρο, την οποία διέθετε προφανώς σε αφθονία…
[Πηγή]