.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Είναι ΟΛΟΙ φακελωμένοι! Βαθμός απειλής χρώματος...

Περισσότερο από το 90% των τοπικών αστυνομικών τμημάτων και όλων των κρατικών υπηρεσιών χρησιμοποιούν κάποιο από τα είδη τεχνολογικής εποπτείας....

Μάλιστα, μία από τις πιο διαδεδομένες εφαρμογές, η οποία ονομάζεται "Beware", σαρώνει μονίμως δισεκατομμύρια εκθέσεις συλλήψεων, εμπορικές βάσεις δεδομένων, και αρχεία ιδιοκτησίας, χρησιμοποιώντας "βαθιές" αναζητήσεις στο διαδίκτυο και στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, προκειμένου να παρουσιάσει στις Αρχές όλα τα δεδομένα για τους αυτούς που έχουν να αντιμετωπίσουν.

Όταν λοιπόν κάποιοι αστυνομικοί κληθούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάποιον εγκληματία, σπεύδουν να τον αναζητήσουν. Εφόσον γνωρίζουν κάποια στοιχεία για αυτόν, ένας υπάλληλος στο γραφείο θα συμβουλεύεται το λογισμικό του υπολογιστή, προκειμένου να αντλήσει πληροφορίες για τον ύποπτο, με τον ίδιο τρόπο που ενημερώνεται μία τράπεζα για την πιστοληπτική ικανότητα ενός πελάτη.

Αφού λοιπόν το "Beware" σαρώσει όλα τα δεδομένα που προηγουμένως αναφέραμε, υπολογίζει το υψηλότερο επίπεδο απειλής στην τρίχρωμη χρωματική κωδικοποίηση, χρησιμοποιώντας ένα φωτεινό κόκκινο χρώμα προειδοποίησης.


Το “Beware” δημιουργήθηκε από την εταιρία "Intrado". Τα αστυνομικά τμήματα ξέκινησα τη χρήση της εφαρμογής από το 2012. Επομένως, τη στιγμή που οι αστυνομικοί που χρησιμοποιούν αυτό το λογισμικό χτυπήσουν την πόρτα του σπιτιού σας, θα ξέρουν αμέσως ποιοι από τους ένοικους ανήκουν στην πράσινη λίστα, ποιοι στην κίτρινη, και ποιοι στην κόκκινη.

Η Intrado αποκρύπτει τον τρόπο υπολογισμού του βαθμού απειλής, καθώς το χαρακτήρισε εμπορικό μυστικό. Επομένως δε μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο βάρος δίνεται σε ένα πλημμέλημα, πόσο σε ένα κακούργημα και πόσο σε απειλές που αναρτώνται στα social media.

Δυνητικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν όλα τα σχόλια που έχει κάνει αναρτήσει κάποιος στα social media, ή στα forum, όσο παλιά κι αν είναι αυτά, προκειμένου να υπολογιστεί ο βαθμός απειλής. Για αυτόν το λόγο χρειάζεται η μέγιστη προσοχή πριν αναρτήσουμε κάποιο απερίσκεπτο σχόλιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, η Nitrado αναφέρει στα διαφημιστικά της πως το Beware μπορεί να αποκαλύψει αν ο κάτοικος μίας συγκεκριμένης διεύθυνσης ήταν βετεράνος πολέμου, οποίος πάσχει από μετατραυματικό στρες. Μπορεί επίσης να δει αν είχε ποινικές καταδίκες για επίθεση κι αν είχε αναρτήσει ανησυχητικά μηνύματα για τις πολεμικές του εμπειρίες.

[Πηγή]