.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ η ΠΡΩΤΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ στην ΙΣΠΑΝΙΑ;;; (video)

Πυραμίδες δεν υπάρχουν μόνο στην Αίγυπτο ή τη Κεντρική Αμερική. Βρίσκονται παντού στον κόσμο. Κάποιες είναι λίγο - πολύ γνωστές, όπως εκείνη της Βοσνίας. Πολλές, όμως, αποκρύπτονται και αποσιωπούνται λες και κρύβουν κάποιο επικίνδυνο μυστικό που πάση θυσία δεν....
πρέπει να αποκαλυφθεί, όπως με την πυραμίδα της Θήβας, στην Ελλάδα...

Τώρα, φαίνεται πως, στο φως έρχεται μία ακόμα πυραμίδα, σε ευρωπαϊκό έδαφος. Σύμφωνα με αναφορές του cuatro.com, που βρίσκεται στην περιοχή Cuenca της Ισπανίας, ο ερασιτέχνης αρχαιολόγος Manuel Abril ανακάλυψε την πρώτη ισπανική Πυραμίδα, τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Τα ερείπια της πυραμίδας βρίσκονται στην πόλη Canete. Σύμφωνα με την Cuatro Milenio, η πυραμίδα εντοπίζεται σε έναν λόφο που είναι γνωστός ως Ελ Cabezuelo.

Εναέριες μελέτες της τοποθεσίας έχουν καταστήσει δυνατή την εκτίμηση μίας πυραμιδοειδούς διάταξης με τετράγωνη κορυφή. Επιπλέον, οι γωνίες και οι πέτρες φαίνονται να είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες σε ένα μπλοκ που δείχνει ότι το Cerro el Cabezuelo είναι στην πραγματικότητα μια αρχαία πυραμίδα και όχι ένας φυσικός σχηματισμός.



Σύμφωνα με τις αναφορές, έχουν βρεθεί τριγύρω αρχαιολογικά κατάλοιπα που δείχνουν ανθρώπινη παρουσία η οποία φτάνει τουλάχιστον ως τον Μεσαίωνα.

Αν και αυτή η ανακάλυψη δεν έχει πιστοποιηθεί από επίσημους αρχαιολόγους, ούτε έχει μελετηθεί από περισσότερους ερευνητές, πιστεύεται ότι θα μπορούσε να αποδειχθεί ως η πρώτη πυραμίδα στην Cañete -μια συγκλονιστική ανακάλυψη -για να πούμε το λιγότερο.

Σε αυτό το στάδιο, λόγω της πρόσφατης ανακάλυψης, η ηλικία της πυραμίδας, η προέλευσή της, οι οικοδόμοι της καθώς και ο σκοπός της, αποτελούν ένα μεγάλο αίνιγμα στο οποίο ελπίζεται ότι θα αποφανθούν πολύ σύντομα αρχαιολογικές και γεωλογικές μελέτες...

Ο Manuel Abril, που ανακάλυψε την δομή, λέει ότι εκείνο που τον ώθησε να σκεφτεί και να εξετάσει το ενδεχόμενο να βρίσκεται μπροστά σε μία αρχαία πυραμίδα, ήταν η τοποθέτηση των λίθων οι οποίες δεν επεσήμαναν έναν λόφο -όπως πιστευόταν ότι ήταν, αλλά μία κατασκευή.



Όπως λέει ο κ. Abril, θα μπορούσαμε να βλέπουμε κάποιο είδος βαθμιδωτής πυραμίδα, εξαιτίας της αινιγματικής διάταξης των λίθων. Μάλιστα, σχετικά με αυτούς, ο Mario Iglesias, ένας από τους γεωλόγους που επισκέφθηκε την πυραμίδα, δήλωσε πως οι ογκόλιθοι είναι σαφώς προϊόν του ανθρώπου, δηλαδή έχουν υποστεί επεξεργασία..

Είμαστε, λοιπόν, σε αναμονή των ειδικών που θα διεξάγουν τις αναγκαίες έρευνες ώστε να εξασφαλιστεί ότι η δομή αφορά πραγματικά μια πυραμίδα -και όχι απλώς μία οποιαδήποτε πυραμίδα στην Ευρώπη, αλλά την πρώτη πυραμίδα στην Ισπανία!

ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΚΡΗΣ


Drone by Drone


RTVCM Castilla-La Mancha

[Πηγή]