.

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

"Μυρίζει μπαρούτι" ο Καύκασος! Τούρκος ΥΠΑΜ : "Άνευ όρων απόσυρση των Αρμενικών δυνάμεων από το Ναγκόρνο/Καραμπάχ"!

"Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν είναι δύο αδελφικές χώρες που διακήρυξαν την ανεξαρτησία τους διαδοχικά για πρώτη φορά στην Ανατολή" , δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Βετζντί Γκονούλ στο πρακτορείο ειδήσεων APA....

Ο ίδιος έθεσε ως προϋπόθεση για την ειρήνη στον Καύκασο, την άνευ όρων απόσυρση των αρμενικών δυνάμεων από τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν.

Την Ρωσία την ρώτησε ο Τούρκος πολιτικός; Έξω από την πρωτεύουσα Ερεβάν ευρίσκεται 102η ρωσική στρατιωτική βάση στο Γκιούμρι. Τα συμφέρονται της Μόσχας στο Ερεβάν είναι τεράστια μιας και η χώρα αποτελεί το ‘’μαλακό υπογάστριο‘’ της ρωσικής επικράτειας. Οι Τούρκοι υλοποιώντας μια μεγαλεπήβολη οθωμανικών διαστάσεων πολιτική έχουν ‘’απλωθεί‘‘ παντού ανοίγοντας συνεχώς μέτωπα.

Ο Τούρκος πολιτικός Βεσντί Γκονούλ δήλωσε στην δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος της χώρας Ρ.Ερντογάν , με την ευκαιρία της 92ης επετείου της ανακήρυξης της τουρκικής Δημοκρατίας , ότι η χώρα του έχει εστιάσει την προσοχή της σχετικά με το ζήτημα των εδαφών του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ το οποίο εξακολουθεί να παραμένει υπό την κατοχή της Αρμενίας.

«Όποιος θέλει την ειρήνη και την ηρεμία στην περιοχή του Καυκάσου θα πρέπει να κατανοήσει ότι η πρώτη προϋπόθεση είναι άνευ όρων απόσυρση των αρμενικών δυνάμεων από τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν. Η Τουρκία θα καταβάλει περαιτέρω προσπάθειες για να φέρει μια δίκαιη ειρήνη στην περιοχή. Θεού θέλοντος, όλα θα πάνε καλά », είπε.

[Πηγή]