.

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Εμπλοκή Ρωσικού και Αμερικανικού αεροσκάφους

Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος. Η ΑΡΧΗ;;;!
Αμερικανικό αεροπλανοφόρο κατηγορίας Νίμιτς παρακολουθεί από απόσταση τις στρατιωτικές ασκήσεις που κάνουν οι Ρώσοι στην Ταρτούς. Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν και γυμνάσια θαλάσσης αέρος αλλά και εδάφους....

Το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ και 3 πολεμικά τους πλοία που βρίσκονται στην Kυπριακή ακτή στη δυτική πλευρά του νησιού από 100 χλμ απόσταση παρατηρούν τις ασκήσεις τών Ρώσων.

Βάσει πληροφοριών από το αεροπλανοφόρο απογειώθηκαν 4 μαχητικά αεροσκάφη για εντατική παρακολούθηση των ρωσικών ασκήσεων αλλά ταυτόχρονα σηκώθηκαν και 2 MiG-31 Ρωσικά που τα απέκρουσαν και δεν τους άφησαν να πλησιάσουν περισσότερο και να πετάξουν πάνω από τον οριοθετημένο χώρο που πραγματοποιούνται τα ρωσικά γυμνάσια και όπου κινούνται τα ρωσικά θωρηκτά. Υπήρξε εμπλοκή.

Η Ρωσία εναντιώθηκε προς τις ΗΠΑ σχετικά με αυτήν την πολεμική της ενέργεια, λέγοντας ότι αποτελεί δέσμευση στην ελευθερία κινήσεων δυνάμεών της σε ασκήσεις που έχουν προαναγγελθεί..

Μάλιστα υπάρχει το ενδεχόμενο δυστυχήματος αν συνεχιστεί αυτή η διαδικασία.Να σημειωθεί ότι οι ρωσικές δυνάμεις διαθέτουν 1500 άνδρες επί συριακού εδάφους που συμμετέχουν στα γυμνάσια. addiyar 12.9.15

Η Ρωσία κάνει πλέον πιο συχνά ναυτικές ασκήσεις στα ανοιχτά της Συριακής ακτογραμμής και ετοιμάζεται να εντατικοποιήσει τις ασκήσεις σύμφωνα με αναφορές πηγών.

Πέντε πλοία του πολεμικού ναυτικού επανδρωμένα με κατευθυνόμενους πυραύλους ξεκίνησαν ασκήσεις στα χωρικά ύδατα της Συρίας που θα συμπεριλαμβάνουν και εκτόξευση ρουκετών γνωστοποίησε πηγή που πρόσκειται στο Ρωσικό ναυτικό.

«Πρόκειται για εκπαίδευση απόκρουση σε επίθεση από αέρος και για υπεράσπιση της ακτής.Θα υπάρξουν βολές και πιστοποίηση των συστημάτων αεράμυνας » πρόσθεσε δηλώνοντας ότι οι ασκήσεις είχαν συμφωνηθεί με τη Συριακή κυβέρνηση. Timesofmalta 11.9 15

“Η Ρωσία έχει προειδοποίησε την Κύπρο για να υπάρξει εκτροπή από την κανονική πορεία πτήσης αεροσκαφών καθώς σχεδιάζει να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις στα ανοικτά των ακτών της Συρίας » την επόμενη εβδομάδα, δήλωσαν αξιωματούχοι της νήσου την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μόσχα είχε αποστείλει ΝΟΤΑΜ στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τις ασκήσεις ανοιχτά από το λιμάνι της Ταρτούς και στα 100 χλμ από Κύπρο. Αυτό επιβεβαιώνεται από το Κυπριακό υπουργείο Άμυνας με σκοπό την εκτόξευση πυραύλων.

Παράλληλα όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters η Ρωσία θα παραδώσει άμεσα στη Συρία το νέο αντιαεροπορικό σύστημα SE 22.

[Πηγή]