.

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ένας Πακιστανός θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος του Όσλο;;;

Πρώην ηγέτης τους Ισλαμικού Συμβουλίου της Νορβηγίας
Ο νέος δήμαρχος της πρωτεύουσας της Νορβηγίας, του Όσλο, ενδέχεται να είναι ένας Μουσουλμάνος οικολόγος, Πακιστανικής καταγωγής, όπως προκύπτει μετά τις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Δευτέρα....

Στα 41 του χρόνια, ο Σοάιμπ Σουλτάν του οικολογικού κόμματος των Πρασίνων (MDG), πρώην επικεφαλής του Ισλαμικού Συμβουλίου της Νορβηγίας, μίας οργάνωσης-ομπρέλας που εκπροσωπεί τους μουσουλμάνους της Νορβηγίας, αναμετρήθηκε με τον Φαμπιάν Στανγκ του συντηρητικού κόμματος.

Όπως σημείωσε ο ίδιος: «Θεωρώ ότι είναι μία εξαιρετική πρόκληση. Το Όσλο είναι μία εντυπωσιακή πόλη με μεγάλες προκλήσεις και μεγάλες ευκαιρίες».

Ο Σουλτάν θεωρεί ότι το Όσλο έχει ανάγκη από έναν μουσουλμάνο δήμαρχο και δεν θεωρεί το θρήσκευμά του εμπόδιο για αυτό το αξίωμα. «Θεωρώ ότι κάποιες φορές δίνουμε υπερβολική σημασία σε σχολιαστές και σε ανώνυμους μπλόγκερς.

Η εμπειρία μου λέει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σε εντελώς διαφορετική θέση. Ενδιαφέρονται για κάποιον που μπορεί να κάνει κάτι για τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν και δεν ενδιαφέρονται για το εθνοτικό ή θρησκευτικό του υπόβαθρο».

«Θα είναι ένας εξαιρετικός δήμαρχος για ολόκληρο το Όσλο, θα είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός δήμαρχος του πληθυσμού της πόλης που έχει δει μέχρι σήμερα το Όσλο», δήλωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό NRK ο επικεφαλής του MDG, Ράσμους Χάνσον.

Ε-ΡΟΔΙΟΣ: ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ ΚΙ' ΕΡΧΕΤΑΙ

[Πηγή]