.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Το κατάφορτο Ρωσικό αποβατικό «Αλέξανδρος Οστρόφσκυ» πλέει στο Αιγαίο Πέλαγος με προορισμό την Συρία

Το Ρωσικό αποβατικό πλοίο «Αλέξανδρος Οστρόφσκυ» κατάφορτο με πολεμικό υλικό πέρασε από χθες το βράδυ τον Βόσπορο, και τώρα πλέει στο Αιγαίο Πέλαγος έχοντας ως προορισμό το Συριακό λιμάνι Ταρτούς. Αυτό αναφέρουν Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα....
με το πρακτορείο ειδήσεων rusplt.ru.

Οι Τούρκοι αναφέρουν επίσης ότι είναι το πέμπτο κατά σειρά ρωσικό πλοίο που καταπλέει στην Συρία κατά την διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Το πλοίο μεταφέρει έως και 450 τόνους φορτίου και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 25 τεθωρακισμένα οχήματα. Τοπικοί παρατηρητές λένε ότι το πλοίο είναι φορτωμένο με ΤΟΜΑ.

Η Ουάσιγκτον υποστήριξε ότι αυτή η μεγάλη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, αποτελεί σαφή ένδειξη ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να μετατρέψει την στρατηγικής σημασίας στρατιωτική βάση, σε κέντρο για να βοηθηθεί ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ στον αγώνα του εναντίον των ισλαμιστών μαχητών.

Η Ταρτούς είναι ένα σημείο εφοδιασμού των πολεμικών πλοίων του ρωσικού ναυτικού στη Μεσόγειο, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων «Interfax».

Στις 13 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η στρατιωτική-τεχνική συνεργασία μεταξύ της Μόσχας και της Δαμασκού έχει ως στόχο να διευκολύνει την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, και αυτό θα συνεχιστεί.

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας έχουμε μια διαρκώς κλιμακούμενη ένταση στην Συρία αφού σύμφωνα με τουρκική εφημερίδα , Αμερικανοί αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας παραδέχτηκαν ότι έχουν σταλεί Αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις στη Συρία, επισήμως για να βοηθήσουν τους Κούρδους στο πόλεμο κατά του ISIL, ανεπισήμως να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και τις τακτικές τους.

Πρόκειται για στρατιωτικό προσωπικό που υπάγεται στην μονάδα ασύμμετρου πολέμου (AWG: Asymmetric Warfare Group), αποστολή του οποίου είναι η σε παγκόσμιο επίπεδο παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης και ταχεία ανάπτυξη λύσεων .

Έχουμε δηλαδή εδώ μια συνεχής , αδιάκοπη, ενίσχυση με προσωπικό και οπλικά συστήματα, χωρίς να αναφέρεται ειδικά από την δύση καμία προσπάθεια » προσέγγισης μεταξύ των δύο πλευρών. Επίσης υπάρχει μια μεσσιανικού τύπου επιμονή κατά του προσώπου του Άσαντ, η οποία δεν βγάζει πουθενά.

[Πηγή]