.

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΕΙΧΗ σε ΒΟΣΝΙΑ και σε ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Ο άνθρωπος που ανακάλυψε τις βοσνιακές πυραμίδες αποκαλύπτει μία αρχαία πόλη, τα ερείπια της οποία υποδηλώνουν έναν πανάρχαιο Ελληνικό πολιτισμό, που περιέτρεχε ολόκληρη την υφήλιο....

Το Daorson βρίσκεται στην περιοχή του Stolac στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Θεωρείται ότι είναι το κέντρο της φυλής Daorsi που έζησε στην κοιλάδα του ποταμού Neretva μεταξύ 300 π.Χ. και 50 π.Χ. Οι γραπτές πηγές χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα π.Χ. Αυτή η αρχαία πόλη ήταν χτισμένη γύρω από ένα κεντρικό οχυρό και περιβαλλόταν από απίστευτα κυκλώπεια τείχη κατασκευασμένα από τεράστιους ογκόλιθους.

Οι αρχαιολόγοι γνωρίζουν ότι η φυλή Daorsi χρησιμοποιούσε την ελληνική γλώσσα και αλφάβητο ενώ διατηρούσαν εμπορικές σχέσεις με τους Έλληνες.



Το Daorson θεωρείται η πρωτεύουσα της Ελληνο-Ιλλυρκής φυλής που ονομάστηκε Daorsi. Η πόλη υπολογίζεται ότι είναι περίπου 2500 χρόνια παλιά. Αλλά αυτό δεν είναι όλη η ιστορία. Ο Δρ Semir "Sam" Osmanagić, που εντόπισε τις βοσνιακές πυραμίδες, εξήγησε ότι γεωλογική μελέτη της περιοχής επιβεβαιώνει την ύπαρξη μιας πολύ παλαιότερης πόλης που βρίσκεται κάτω από αυτήν του Daorson. Σύμφωνα με τον Δρ Οσμανάγκιτς, τρία επιπλέον πολιτιστικά στρώματα χρονολογούνται από 7.000 έως 8.000 χρόνια, τα οποία είναι παρόντα.

Ο Δρ Osmanagić αναφέρει ότι εντός των τειχών του αρχαίου αυτού συγκροτήματος υπήρξαν τέλεια καθορισμένες πυραμίδες που χτίστηκαν από παρόμοια υλικά. Πιθανότατα, όμως, καταστράφηκαν από αρχαιοκάπηλους στην προσπάθειά τους να βρουν θησαυρούς. Επίσης, πρέπει να υπήρχαν κωνικές και σφαιρικές κατασκευές.

Όλα τα αρχαία πέτρινα κτίσματα στο Daorson ακολουθούν ενεργειακές γραμμές της γης και υπόγεια ρεύματα νερού.



Η αρχαία πόλη αποτελείται από τρία μέρη: Ένα λόφο-φρούριο ακρόπολη, βεράντες που βρίσκονται κάτω από το φρούριο, κατοικίες και εμπορικές περιοχές. Κρίνοντας από την αρχιτεκτονική όσων απέμειναν, οι κάτοικοι της Daorson πρέπει να ήταν άνθρωποι υψηλού πολιτισμού, έκοβαν δικά τους νομίσματα και ήταν επιδέξιοι διακοσμητές.

Οι αρχαιολόγοι έχουν πραγματοποιήσει μικρή συστηματική ανασκαφική έρευνα στο χώρο, ανακαλύπτοντας πολλά αντικείμενα Ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα στην περιοχή είναι ένα κράνος που έχει ελληνική επιγραφή και σύμβολα.

Οι άνθρωποι εκείνων των εποχών, αν και σε διαφορετικά και απομακρυσμένα μεταξύ τους γεωγραφικά σημεία, μοιράζονταν την ίδια αρχιτεκτονική. Επίσης, όπως επισημαίνουμε από διάφορα στοιχεία και ενδείξεις, μοιράζονταν την ίδια γλώσσα και τον ίδιο πολιτισμό: Έναν παγκόσμιο αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.



Σύμφωνα με τον Δρ Οσμανάγκιτς, οι κατασκευές αυτές δεν δείχνουν να πληρώνονται με κάποιο συνδετικό υλικό, αλλά ενώ όλες οι πέτρες και οι εγκόλιθοι είναι άνισου μεγέθους έχουν τοποθετηθεί κατά τέτοιο τρόπο ο οποίος υποδεικνύει μία πολύ προηγμένη μέθοδο της οικοδομικής τεχνολογίας. Έτσι τα κτίσματα έχουν αντισταθεί στους σεισμούς εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Ένα πράγμα που, επιπλέον, κάνει εκπληκτικό το Daorson, είναι οι απίστευτες ομοιότητες με αρχαίες πόλεις και κατασκευές σε όλο τον κόσμο, όπως με τα τείχη που βρέθηκαν στο Περού, το Μεξικό, την Αίγυπτο, το Μάτσου Πίτσου, το Sacsayhuaman και το Νησί του Πάσχα.

Ανάλογα δείγματα κυκλώπειων τειχών υπάρχουν πολλά και στην Ελλάδα, όπως σε Λάρισα, Άργος Ακροκόρινθο και αλλού.


[Πηγή]