.

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

"Η Ευρώπη να σκάψει καταφύγια για να προστατευθεί από τα πυρηνικά της Ρωσίας"!

Απίστευτη προπαγάνδα από Κίεβο

Ανώτερος Ουκρανός πολιτικός άφησε να εννοηθεί ότι είναι καιρός για τους Ευρωπαίους να σκάψουν καταφύγια, επειδή τα Ρωσικά πυρηνικά στην Κριμαία στοχεύουν κράτη μέλη του ΝΑΤΟ....

Σε μια συνέντευξη στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι 5, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας κατηγόρησε τη Ρωσία ότι αρχίζει μια κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών και επιθυμεί να μετατοπίσει την ισορροπία δυνάμεων στον κόσμο.

"Σήμερα, η Ρωσία έχει αρχίσει μια κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών και την ανάπτυξη επίθεσης με πυρηνικά όπλα στην πρώτη γραμμή," είπε ο Oleksandr Turchynov αναφερόμενος στην υποτιθέμενη στρατιωτικοποίηση της Κριμαίας.

Φοβόταν ότι η Ρωσία θα μπορούσε να θέσει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τακτικά πυρηνικά όπλα στη χερσόνησο, κατονομάζοντας τους πυραύλους Ισκαντέρ-Μ, τα βομβαρδιστικά Tu-22M3 και τα πυρηνικά υποβρύχια ως παραδείγματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταγγελίες αυτές έρχονται εν μέσω νέας δήλωσης, που έκανε ο Ουκρανός Υπουργός Άμυνας, πως το Κίεβο δεν έχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο ρωσικών πυρηνικών όπλων στην Κριμαία.

Αλλά η στάση του υπουργείου Άμυνας φαίνεται να έχει μικρή σημασία για τον Turchynov. Συνέχισε, προειδοποιώντας ότι το απειλητικό φάντασμα των ρωσικών πυρηνικών στην Κριμαία θα μπορούσε να στοχεύει στις πρωτεύουσες των μελών του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Ξέχασε όμως να αναφέρει ότι ήταν αυτός, ως αναπληρωτής Πρόεδρος της Ουκρανίας, που ενέκρινε τη στρατιωτική επίθεση κατά των οπαδών της ανεξαρτησίας στο Donbass στις 14 Απριλίου του 2014, και ξεκίνησε την αιματοχυσία.

Ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας πρόσθεσε ότι θα ζητήσει από τις ΗΠΑ και τους Ευρωπαίους ηγέτες «να μην κάνουν τα στραβά μάτια σε αυτή την απειλή" και επανέλαβε την πρωτοβουλία του να κόψει τη Ρωσία από τη SWIFT και να κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου, προκειμένου να εγκλωβίσει τον ρωσικό στόλο μέσα στη Μαύρη Θάλασσα.

Μιλώντας για το θέμα της "ρωσικής επίθεσης», πάλι ξέχασε να αναφέρει ότι οι αρχές του Κιέβου έχουν εμμονή να μετατρέπουν την Ουκρανία σε ένα πεδίο βολής για τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ με τη διάλυση της ενότητας της χώρας και την προσέλκυση ξένων στρατιωτικών γυμνασίων.

Όσον αφορά τη Ρωσία, η Μόσχα έχει κάθε δικαίωμα να αναπτύξει, ενδεχομένως, τα όπλα της στην Κριμαία ή οπουδήποτε αλλού στο έδαφός της, όπως και κάθε άλλη χώρα.

[Πηγή]