.

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Κυνηγώντας ένα… κεφάλι τυρί στους λόφους της Αγγλικής υπαίθρου [εικόνες + βίντεο]


Τα λάφυρα πηγαίνουν στους νικητές. Σε αυτήν την περίπτωση το λάφυρο δεν είναι άλλο από ένα… κεφάλι τυρί. Και ο νικητής είναι μόνο ένας. Οι υπόλοιπο… έχουν μερικές μελανιές (στην καλύτερη περίπτωση) για αναμνηστικό της συμμετοχής τους στο ετήσιο φεστιβάλ που....
διοργανώνεται στα περίχωρα του Γκλουσεστερσάιρ!

Ο ετήσιος διαγωνισμός Cheese Rolling Race έχει γίνει πια παράδοση και λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τέτοια εποχή, μπροστά από ένα ενθουσιώδες κοινό, που πιάνει από νωρίς τη θέση του στους λόφους Cooper's Hill στην περιοχή Μπρόκγουορθ του Γκλουσεστερσάιρ στην Αγγλία.



Οι ατρόμητοι διεκδικητές του… τυριού και οι θεατές απ’ όλον τον κόσμο συγκεντρώνονται στην πόλη αυτή το τριήμερο της αργίας στα τέλη του Μαΐου (Spring bank holiday), προκαλώντας ένα πονοκέφαλο στις τοπικές αρχές, που ανησυχούν για την ασφάλεια των διαγωνιζομένων.



Ο αγώνας αποτελούσε μια ετήσια διοργάνωση από τα τέλη του 1880. Το 2010 ακυρώθηκε, όμως επέστρεψε ξανά το ίδιο… επικίνδυνος.



Η περιοχή γεμίζει με πινακίδες που προειδοποιούν τους πάντες, ότι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.


Κι ενώ η ιδέα είναι γενικά, ότι νικητής αναδεικνύεται όποιος πιάνει το τυρί… στην πραγματικότητα αυτό είναι αδύνατο, λόγω της μεγάλης ταχύτητας που αναπτύσσει κατρακυλώντας στο λόφο. Έτσι νικητής ορίζεται αυτός που θα καταφέρει να περάσει πρώτος τη γραμμή τερματισμού.


SoGlos

[Πηγή]