.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Oι εξωγήινοι επικοινωνούν μαζί μας;;;

Επιστήμονες ανακάλυψαν μυστήρια ραδιοκύματα

Μπορεί το μυστηριώδες φαινόμενο να εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2007, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες το κατέγραψαν σε πραγματικό χρόνο....

Οι επιστήμονες μελετούν μυστήρια ραδιοκύματα που μπορεί να προέρχονται από μαύρες τρύπες, άστρα νετρονίων ή ακόμα και από εξωγήινο πολιτισμό.

Πρόκειται για αστραπιαίες λάμψεις ραδιοκυμάτων (διαρκούν μόνο χιλιοστά του δευτερολέπτου) από άγνωστες πηγές στο σύμπαν που εκπέμπουν τόση ενέργεια όση ο ήλιος μέσα σε μια μέρα.

"Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του σύμπαντος. Μέχρι τώρα οι αστρονόμοι δεν ήταν σε θέση να καταγράψουν ένα από αυτά τα γεγονότα σε πραγματικό χρόνο", σημείωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Carnegie Observatories John Mulchaey.



Οι εκλάμψεις που παρατηρήθηκαν προέρχονται από φαινόμενο που έλαβε χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία των επιστημόνων, σε απόσταση 5,5 δισεκατομμυρίων ετών φωτός.

"Είμαστε οι πρώτοι που το "πιάσαμε" σε πραγματικό χρόνο", σημείωσε η Emily Petroff, υποψήφια διδάκτωρ στο Swinburne University of Technology στη Μελβούρνη.

Μετάφραση από Telegraph

[Πηγή]