.

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Πλοίο με 700 λαθρομετανάστες ανοιχτά της Κέρκυρας εξέπεμψε σήμα κινδύνου (vid)

Σπεύδει η φρεγάτα "Ναυαρίνο" - ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΜΥΚ
ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΕΝΟΠΛΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ

Σήμα από τις Ιταλικές αρχές ότι κινδυνεύει πλοίο με 400 λαθρομετανάστες δυτικά της Κέρκυρας έλαβαν οι Ελληνικές αρχές. Στην περιοχή σπεύδουν ελικόπτερα....

Πλοίο με 700 επιβάτες δυτικά της Κέρκυρας εξέπεμψε σήμα κινδύνου πριν λίγο. Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες, υπάρχουν οπλισμένοι άνδρες στο πλοίο.

Οι ιταλικές αρχές έχουν ενημερώσει τις ελληνικές. Στο σημείο κατευθύνονται η φρεγάτα "Ναυαρίνο" , Σούπερ Πούμα και άλλες δυνάμεις.

Δύο Super Puma σπεύδουν στο πλοίο δυτικά της Κέρκυρας που εξέπεμψε πριν από λίγο σήμα SOS. Τα δύο ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού όπως και η φρεγάτα "Ναυαρίνο" βρίσκονταν κοντά στο σημείο λόγω των επιχειρήσεων στο Norman Atlantic.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ πρόκειται για πλοίο με παράνομους μετανάστες, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για ανθρώπους με όπλα πάνω στο σκάφος. Σε συναγερμό τέθηκε η ΜΥΚ.

Πάνοπλοι άνδρες των Ειδικών Αποστολών της ΜΥΑ του Λιμενικού/ΕΛΑΚΤ αναχωρούν αυτή την ώρα, με δύο σκάφη, από το λιμάνι της Κέρκυρας προκειμένου να φθάσουν στη θαλάσσια περιοχή των Οθωνών, όπου βρίσκεται το μικρό εμπορικό πλοίο το οποίο εξέπεμψε νωρίτερα σήμα κινδύνου.

Πρόκειται για το πλοίο Blue Sky, φορτηγό που πλέει 3 μίλια νότια και δυτικά των Οθωνών

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Σπύρο Ανδριώτη πρόκειται για το φορτηγό πλοίο Blue Sky σημαίας Μολδαβίας.

Όπως είπε ο κ. Ανδριώτης το πλοίο βρίσκεται 3 μίλια νοτιοδυτικά των Οθωνών και είχε κατεύθυνση λιμάνι της Κροατίας.

Ο κ. Ανδριώτης λέει ότι στο 80 μέτρων πλοίο επιβαίνουν περί τα 400 άτομα, χωρίς ωστόσο ακόμη να μπορεί να επιβεβαιώσει το λόγο για τον οποίο έχει εκπέμψει SOS

Προφανώς οι ένοπλοι είναι οι δουλέμποροι - λαθροδιακινητές.

Kαι δικαιωνόμαστε για άλλη μια φορά, που είχαμε ζητήσει την ύπαρξη πλοίο "σκοπούν" στο Ιόνιο το οποίο δεν είναι μια οποιδήποτε θάλασσα.

Στο Ιόνιο και την Αδριατική σήμερα οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαιτέρως δυσχερείς.


TruthTube451 (AKA MrGlasgowTruther)

[Πηγή]