.

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ 35 ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ


ΤΑ 35 ΚΟΡΊΤΣΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 4 ΕΩΣ 11 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ; YΠΟΠΤΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΑΝΤΡΑΣΑ....

Πρόσφατα 35 κορίτσια ηλικίας 4 έως 11 που σύμφωνα με καταγγελίες της ΜΚΟ ansarburney ανήκαν σε κύκλωμα εμπορίας λευκής σαρκός και προορίζονταν ως σκλάβες του σεξ απελευθερώθηκαν από ένα σπίτι στο Καράτσι του Πακιστάν. Την είδηση την ανακοινώνει στην σελίδα της στο fb στις 28.11.14 και στο site της.

Τα παιδιά που γλίτωσαν από το στυγνό περιβάλλον κατάγονται από φυλές που δεν μιλούν τη γλώσσα ourdou. Η οργάνωση καθώς γείτονες ενημέρωσαν για την παρουσία των μικρών σήμερα καταγγέλει ότι υπό πολιτική πίεση oι αστυνομικές αρχές επιχειρούν να καλύψουν το όλο σκάνδαλο και επισπεύδουν το κλείσιμο της υπόθεσης χωρίς ενδελεχή έρευνα.


Επίσημα στον τύπο διαρρέει η εκδοχή των απαγωγέων.Η απελευθέρωση των κοριτσιών έγινε σταδιακά.Αρχικά απελευθερώθηκαν τα 7 στις αρχές της εβδομάδας και πιο συγκεκριμένα την Τρίτη από ένα ύποπτο σπίτι στην περιοχή Liaquatabad.

Η πλειοψηφία των κοριτσιών προέρχεται από την φυλή Bajaur.Ανακαλύφθηκαν καθώς γείτονες ενημέρωσαν για την παρουσία των μικρών παιδιών που ήταν στοιβαγμένα σε 2 δωμάτια. Η αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση στο σπίτι κι απελευθέρωσε και τα υπόλοιπα κορίτσια.


Μια γυναίκα που ήταν στο σπίτι δικαιολόγησε την παρουσία τους λέγοντας ότι τα κορίτσια ήταν μαθήτριες σε μια τοπική μαντράσα και της τα εμπιστεύτηκαν κάποιοι γιατί υπήρχαν οικονομικές διαφορές που έπρεπε να διευθετηθούν.

Για ν΄αποφευχθούν αντίστοιχα περιστατικά οι αρχές ανέλαβαν δράση κατά των μαντράσα που δεν είναι καταγεγραμμένες και μη αναγνωρισμένες. (dawn.com 29/11/14). Ένα στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 θα μεταφέρει τα 23 από τα 35 κορίτσια στο Peshawar και από εκεί θα οδηγηθούν στο Bajaur για να επενενωθούν με τις οικογένειές τους. 


Οι 12 μικρές παραδόθηκαν ήδη στις οικογένειές τους στο Καράτσι. (thenews.com.pk)H MKO που καταγγέλει διακίνηση και εμπορία λευκής σαρκός για το περιστατικό απέστειλε επιστολές σε Services Intelligence (ISI), Military Intelligence (MI), Intelligence Bureau (IB) and Federal Investigation Agency (FIA) και ζητάει την διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας.

Πορφύρης Δ, Σταφυλά Π

dimpenews

Το είδαμε εδώ