.

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

OI ΦΩΤΟΓΡΑΦΙEΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ [40]

Μια βόλτα στα 3.000 μέτρα ύψος

Μια Ελβετική σημαία κυματίζει στο άκρο της γέφυρας "Peak Walk" στις Άλπεις. Χτισμένη μεταξύ της Scex Rouge και View Point, σε υψόμετρο 3.000 μέτρων, η μήκους 107 μέτρων και πλάτους 80 εκατοστών κρεμαστή γέφυρα είναι η πρώτη στον κόσμο που συνδέει δύο κορυφές με μία άλλη και προσφέρει μοναδική θέα στους επισκέπτες που θα έχουν την τύχη να βρεθούν εκεί....

Φθινοπωρινή Ανθοκομική Έκθεση Αθηνών

Ξεκίνησε από την Παρασκευή η Φθινοπωρινή Ανθοκομική Έκθεση στην πλατεία Κοτζιά στο κέντρο της Αθήνας. Τα εκπληκτικά ανθισμένα στιγμιότυπα απαθανάτισε η φωτογράφος Τατιάνα Μπόλαρη για το πρακτορείο εικόνων Eurokinissi.

Κίνα: Ράβουν πυρετωδώς προστατευτικές στολές για τον Έμπολα

Κατά εκατοντάδες ράβονται καθημερινά σε εργοστάσιο της Κίνας οι προστατευτικές στολές και στέλνονται στη Δυτική Αφρική, για το ιατρικό προσωπικό που μάχεται την επιδημία του Έμπολα. Στο μεταξύ μια πολύ μεγάλη κινεζική φαρμακευτική εταιρεία εργάζεται νυχθημερόν πάνω σε ένα εμβόλιο.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: "Δρόμοι - ποτάμια"

Η φράση "δρόμοι - ποτάμια" δεν είναι μεταφορική... ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΣΙΑΤΛ: Δάκρυα...

Μόνo δάκρυα και ένα τεράστιο γιατί για τα θύματα του μακελειού στο σχολείο του Σιάτλ. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Ρομπάι με τα εγγόνια του

Μια πραγματικά... οικογενειακή φωτογραφία σε Σύνοδο Κορυφής - Ο Ρομπάι με τα εγγόνια του και τους ηγέτες της ΕΕ.

Τα... πρωτάκια

Πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου St. Andrew στη Σκωτία, γιορτάζουν με τον δικό τους τρόπο την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς. Η παράδοση απαιτεί αγώνες αφρού με τους πρωτοετείς φοιτητές να δίνουν στο τέλος της γιορτής στους τελειόφοιτους ένα κιλό σταφίδες.

ΑΥΣΤΡΙΑ: Βουνοκορφές.

Στο βάθος είναι οι βουνοκορφές. Αυτό που τις κρύβει είναι η ομίχλη!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τα φλαμίνγκο

Η θερμοκρασία έπεσε στο Βερολίνο, αλλά τα φλαμίνγκο του ζωολογικού κήπου δεν... πτοούνται!

Οχι δεν είναι πίνακας ζωγραφικής.

Είναι μια εκπληκτική καταγραφή από τις εντυπωσιακές εναλλαγές χρωμάτων που μόνο το φθινόπωρο μπορεί να προσφέρει. Ο φωτογράφος Κάσπερ Κοβάλσκι απαθανατίζει την πιο νοσταλγική εποχή του χρόνου είτε από αλεξίπτωτο είτε από γυροπλάνο και το αποτέλεσμα κόβει την ανάσα.

Εβδομάδα Μόδας στη Μόσχα

Ρωσίδες μοντέλα σε μια αναμνηστική φωτό, στο διάλειμμα της πρώτης μέρας της Εβδομάδας Μόδας στη Μόσχα, στις 22 Οκτωβρίου. Η Εβδομάδα Μόδας θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2014. Πηγή: AFP/East News

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Το χιόνι στα 15 εκατοστά!

Στο Taubenberg έχουν ήδη ξεχάσει το Φθινόπωρο... Το χιόνι έφτασε τα 15 εκατοστά!

ΙΣΠΑΝΙΑ: Μαφάλντα

Η Μαφάλντα παρέα με τον δημιουργό της, Joaquin Salvador Lavado!

Δύο κόσμοι

Άλλοι παίζουν γκολφ και άλλοι το σκάνε στα σύνορα του Μαρόκου

Τι βλέπει ένας αετός πάνω από το Παρίσι

Μια κάμερα στην πλάτη ενός αετού που «απογειώθηκε» από τον πύργο του Άϊφελ καταγράφει μια εντυπωσιακή εικόνα. Ο αετός πέταξε πάνω από τον Σηκουάνα, μέσα από τους κήπους του Τροκαντερό και πάνω από ιστορικά μνημεία της γαλλικής πρωτεύουσας με την κάμερα να απαθανατίζει μοναδικές εικόνες

ΒΑΤΙΚΑΝΟ: Πάπαλα ο Πάπας


Θέλω να δω τον Πάπα! Αμ, δε!

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Σέλας


Βόρεια Νορβηγία. Χωρίς πολλά λόγια....

Bασιλική φρουρά Μαρόκου

Η βασιλική φρουρά του Μαρόκου σε όλο της το μεγαλείο. Οι άνδρες της άνοιξαν την αυλαία του έβδομου «Salon du Cheval», του ιππικού σόου που διοργανώνεται στην πόλη Ελ Τζαντίντα.

Το μοιραίο Falcon όπου σκοτώθηκε ο Κριστόφ ντε Μαρζερί


Στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας, ένα αεροπλάνο απογειώνεται μπροστά από το κουφάρι του γαλλικού Falkon στο οποίο επέβαινε ο Κριστόφ ντε Μαρζερί. Το βράδυ της 20ης Οκτωβρίου ο πρόεδρος του γαλλικού ομίλου Total σκοτώθηκε, όταν το ιδιωτικό τζετ συγκρούστηκε με εκχιονιστικό μηχάνημα, καθώς απογειωνόταν από το αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας. Πηγή: Reuters

Κατάσχεση μοτοσικλετών για το φόβο της Αλ Κάιντα

Αστυνομικός της Υεμένης επιθεωρεί εκατοντάδες μοτοσικλέτες που κατασχέθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους όταν απαγορεύτηκε η κυκλοφορία τους. Η αιτία ήταν πως υπόπτος για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα έριξε μια χειροβομβίδα από μια μοτοσικλέτα σκοτώνοντας δύο άτομα.

Το χρώμα του καρκίνου του μαστού

Οι ομπρέλες στην παραλία της Θεσσαλονίκης έγιναν ροζ. Το γλυπτό φωταγωγήθηκε με το χρώμα που συμβολίζει τον καρκίνο του μαστού, ως μία από τις δράσεις για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την ασθένεια. Το στιγμιότυπο απαθανάτισε το πρακτορείο Eurokinissi.

Το αθώο βλέμμα ενός μικρού πούμα

Πανέμορφο κουταβάκι πούμα εξερευνά με το αθώο βλέμμα του τον έξω κόσμο, μέσα από το κελί του στο Ζωολογικό Κήπο του Εκατερινμπούργκ. Πηγή: Pavel Lisitsyn / RIA Novosti

Η φωτο Έλληνα φωτορεπόρτερ από το Κομπάνι

Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες η φωτογραφία του Λευτέρη Πιταράκη για λογαριασμό του Associated Press από το Κομπάνι της Συρίας

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Πλησιάζει ο τυφώνας Γκονζάλο

Τα άγρια κύματα σαρώνουν τις ακτές της Βρετανίας καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Γκονζάλο

Πάρτυ με αφρό

Φοιτητές του διάσημου πανεπιστημίου του St. Andrews της Σκωτίας γεμάτοι αφρούς, το... καταδιασκεδάζουν!
 
Σιβηρία: Ελεύθερη πτώση με σχοινί

Μέλος της ομάδας "Σημείο Εξόδου" (ερασιτέχνες λάτρεις των extreme sports) πέφτει με σχοινί από βράχο ύψους 120 μέτρων στον τεχνητό κρατήρα "Tuimsky Proval" της Δημοκρατίας της Χακασίας, 3.900 χιλιόμετρα από τη Μόσχα. Πηγή: Reuters / lya Naymushin

Ισορροπία τρόμου


Δέκα από τους καλύτερους αναρριχητές του κόσμου ταξίδεψαν ως Isle of Wight για να πάρουν μέρος στον αγώνα αναρρίχησης σε ύψους 115 μέτρων βράχο από κιμωλία, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα με τις ικανότητές τους.

Παιδιά κάνουν γιόγκα σε σχολείο στο Δελχί.


Περίπου 5.000 άνθρωποι στην Ινδία -ανάμεσά τους μαθητές, δάσκαλοι και γονείς- έκαναν επτά στάσεις γιόγκα, σε μία προσευχή για την παγκόσμια ειρήνη.

Η μαγεία του πρώιμου χειμώνα


Νιφάδες χιονιού πάνω στο μικροσκοπικό κράνμπερι, στην περιοχή Πούντοζκι της Δημοκρατίας της Καρελία, που συνορεύει με την Φινλανδία. Πηγή: Ίγκορ Ποντγκόρνι / RIA Novosti.

Μαραθώνιος στο Πεκίνο εν μέσω... τοξικής ομίχλης!


Περίπου 30.000 δρομείς πήραν θέσεις στην αφετηρία της πλατείας Τιενανμέν, εφοδιασμένοι με μάσκες. Δεκάδες ήταν εκείνοι που εγκατέλειψαν εξαιτίας της ατμόσφαιρας.

ΚΙΝΑ: Άνθρωποι με φτερά.


Η Melissa Pemberton από την ομάδα των ΗΠΑ αρχίζει την πτήση της στο Εθνικό Πάρκο Τιένανμέν στην επαρχία Χουνάν

ΑΥΣΤΡΙΑ: Ηλιοβασίλεμα...


Η εικόνα είναι μαγευτική. Ηλιοβασίλεμα στην λίμνη Μίλστετ της Αυστρίας...

[Πηγή 1] [Πηγή 2]  [Πηγή 3]  [Πηγή 4]