.

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

OI ΦΩΤΟΓΡΑΦΙEΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ [35]

ΜΟΝΑΧΟ: Πάμε για μπύρες;

Μέχρι τις 5 Οκτωβρίου θα διαρκέσει το 181ο Oktoberfest. Πάμε για μια μπύρα; ΦΩΤΟ REUTERS....

Ας αρχίσουν οι χοροί!

Μπορεί να λέγεται... Oktoberfest, όμως η μεγαλύτερη γιορτή μπίρας στον κόσμο ξεκίνησε ήδη και το Μόναχο ζει και αναπνέει στους ρυθμούς της!

ΙΣΠΑΝΙΑ: Οι Καταλανοί δεν απογοητεύονται

Οι Καταλανοί δεν απογοητεύονται από το "όχι" της Σκωτίας και ζητούν την ανεξαρτησία τους. ΦΩΤΟ REUTERS

To 5o Bike Festival

Στιγμιότυπο από το 5o Bike Festival, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014, στην "Τεχνόπολις" του δήμου Αθηναίων. Μια γιορτή του ποδηλάτου στο κέντρο της Αθήνας που έχει στόχο να δώσει την ευκαιρία στους φίλους του ποδηλάτου να γνωρίσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο και να έρθουν σε στενότερη επαφή με την ποδηλατική κοινότητα. Το Bike Festival οργανώνεται κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (European Mobility Week) της πανευρωπαϊκής εκστρατείας που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ως προς τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, του ποδηλάτου και του περπατήματος για τις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη. Το στιγμιότυπου απαθανάτισε ο φωτογράφος Γιώργος Κονταρίνης για το πρακτορείο EUROKINISSI.

Πορτρέτο του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ στο κέντρο της Μόσχας

Περαστική φωτογραφίζει το πορτρέτο του διάσημου Ρώσου συγγραφέα, Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, σε τοίχο πολυκατοικίας που βρίσκεται στο κέντρο της Μόσχας. Πηγή: Photo Artem Zhitenev / RIA Novosti

Τα μέλη του πληρώματος του Soyuz ΤΜΑ-14Μ

Τα τρία κύρια μέλη του πληρώματος του Soyuz TMA-14M, οι κοσμοναύτες της Roscosmos, Αλεξάντερ Σαμοκουτιάεφ και Ελένα Σερόβα, και ο αστροναύτης της NASA Μπάρι Γουάιλμορ ποζάρουν μπροστά από το μοντέλο του Soyuz-FG, στον διαστημικό σταθμό του Μπαϊκονούρ. Πηγή: Roman Sokolov / RIA Novosti

Η καταιγίδα χτύπησε το Μπρίστολ

Κεραυνοί σκίζουν τον ουρανό πάνω απο την κρεμαστή γέφυρα Clifton στο Bristol το ξεμερώματα της Παρασκευής όταν η περιοχή χτυπήθηκε από πολύ ισχυρή καταιγίδα.

Η Formula 1 πάει Σιγκαπούρη

Τα φώτα ανάβουν στο μεγάλο λιμάνι της Ανατολής για τον πιο εντυπωσιακό νυκτερινό αγώνα του Πρωταθλήματος 

Ένα σφραγισματάκι...

Δύο κτηνίατροι χρησιμοποιούν ένα μεγάλο τρυπάνι για να φτάσουν στο χαλασμένο δόντι ενός 19χρονου ελέφαντα και να το σφραγίσουν, στον ζωολογικό κήπο του Tbilisi στη Georgia των ΗΠΑ.

Μπάτλερ για πλούσιους Κινέζους

Οι εκατομμυριούχοι Κινέζοι δεν θέλουν απλά μπάτλερ στην υπηρεσία τους, αλλά επαγγελματίες εκπαιδευμένους από ευρωπαίους καθηγητές. Στη φωτογραφία ο Christopher Noble, καθηγητής της Διεθνούς Ακαδημίας Μπάτλερ της Κίνας επιθεωρεί τα ρούχα μαθητή του για να είναι όλα στην εντέλεια.

ΚΙΝΑ: Τρίδυμα Πάντα

Τα τρίδυμα Πάντα άνοιξαν πριν λίγες ημέρες τα ματάκια τους και είναι τρισχαριτωμένα!

O πύργος της Σαγκάης στο Χονγκ Κονγκ

O ατρόμητος Ιβαν Κουζνέτσοφ από τη Ρωσία σκαρφάλωσε σε ένα από τα υψηλότερα κτίρια της Ασίας, τον πύργο της Σαγκάης στο Χονγκ Κονγκ που μετράει 101 ορόφους. Ο 20χρονος τραβάει αυτές τις τρομακτικές φωτογραφίες απλά για διασκέδαση και όπως λέει ο ίδιος δεν φοβάται τα ύψη και εμπιστεύεται τον εαυτό του σκαρφαλώνοντας στις μεταλλικές κατασκευές.

Στην παγωμένη αλλά εξωτική Γιακουτία

O Γιακούτιος, Βασίλι Άτλασοφ ποζάρει με την εθνική φορεσιά του μπροστά από το παγο-σπήλαιο "Πνοή Ολυμπιάδας", που βρίσκεται στην περιφέρεια Αλτάσοβο Ους Κουτ, της μακρινής Δημοκρατίας της Γιακουτίας. Πηγή: ITAR-TASS

Ασκήσεις πολεμικής ετοιμότητας στο Βλαδιβοστόκ

Μονάδα Ρώσων πεζοναυτών του Στόλου του Ειρηνικού, κατά τη διάρκεια ασκήσεων επιχειρησιακής ετοιμότητας στην Ανατολική Στρατιωτική Περιφέρεια, του Βλαδιβοστόκ. Οι ασκήσεις διεξάγονται, μετά από εντολή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, και θα διαρκέσουν μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου. Πηγή: Vytali Ankov / RIA Novosti

Τολμηρός πιλότος

Σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής βρίσκονται οι αρχές στην Ισλανδία, λόγω της έντονης δραστηριότητας του ηφαιστείου Μπαρνταρμπούνγκα. Ένας τολμηρός πιλότος αψήφησε τη λάβα και την ηφαιστειακή τέφρα και πέταξε σε απόσταση αναπνοής από το ηφαίστειο.

Σούπερ ήρωας

Η περίφημη Tower Bridge του Λονδίνου χρησιμοποιείται σε έναν συνδυασμό φωτογραφίας και ψηφιακής απεικόνισης για το λανσάρισμα του νέου σούπερ ήρωα που πρωταγωνιστεί το καινούργιο βιντεοπαιχνίδι της Disney.

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ: Μαύρα σύννεφα

Τα μαύρα σύννεφα και στο φόντο η θάλασσα γεμάτη πλεούμενα στην ανατολική ακτή της Σιγκαπούρης. Ένα εντυπωσιακό θέαμα

ΗΠΑ: Captain Citrus

Αυτός είναι ο νεος σούπερ ήρωας της Marvel. Είναι ο Captain Citrus ο οποίος δημιουργήθηκε για να προωθήσει την θρεπτική αξία του χυμού πορτοκαλιού!

 Attacus atlas.

Η πεταλούδα της παρακάτω φωτογραφίας, η οποία καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο μιας νεαρής γυναίκας δεν είναι... αποκριάτικη μάσκα. Πρόκειται για μια γιγαντιαία πεταλούδα Attacus atlas. Η συγκεκριμένη της φωτογραφίας βρίσκεται σε Βοτανικό Κήπο της Τσεχίας.

Μεγαλοπρεπείς γιορτές γύρω από τα υπέροχα συντριβάνια του Πέτερχοφ

Στιγμιότυπο από το φαντασμαγορικό φεστιβάλ των συντριβανιών που γίνεται κάθε χρόνο στις 13 Σεπτεμβρίου στο Κρατικό Μουσείο Πετερχόφ της Αγίας Πετρούπολης. Πηγή: ITAR-TASS / Ruslan Shamukhov

Η "La Tomatina" στο Άμστερνταμ

Εκατοντάδες Ολλανδοί επιδόθηκαν την Κυριακή στο κεντρικό Άμστερνταμ σε μαζικό τοματοπόλεμο στα πρότυπα της ισπανικής γιορτής La Tomatina. Σκοπός ήταν να ενισχυθούν οι αγρότες που έχουν πληγεί από το ρωσικό εμπάργκο. Έτσι,ο κάθε ένας που συμμετείχε αγόρασε τις τομάτες και στη συνέχεια τις χρησιμοποίησε ως «πολεμοφόδια».

ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ: Άνθρωποι και σκουπίδια.

Να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται, μετά το πέρασμα του τυφώνα

ΙΣΠΑΝΙΑ: DREAM TEAM

Απέδειξαν για ακόμα μια φορά ότι τους αξίζει η κορυφή του κόσμου. Η ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ πανηγυρίζει το 5ο μουντομπάσκετ

Οι ουρανοξύστες του Ντουμπάι: Και όμως δεν είναι αεροφωτογραφία!

Μία μοναδική εικόνα αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός της Γερμανίδας φωτογράφου Bjoern Lauen. Οι ουρανοξύστες του Ντουμπάι ορθώνονται μέσα από τα σύννεφα και το βαθύ πέπλο της ομίχλης και όλο αυτό αποτυπώνεται όχι από αεροφωτογραφία, αλλά από το παράθυρο ενός άλλου κτηρίου. Του Burj Khalifa που είναι και το υψηλότερο κτήριο του κόσμου!

[Πηγή 1] [Πηγή 2]  [Πηγή 3]  [Πηγή 4]