.

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

A.Tζιτζικώστας προς Α.Σαμαρά: "Παραιτήσου να σωθεί η χώρα"

Κίνηση για αποκαθήλωση του με 4+1 προτάσεις
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ;;;

Αμεση αποκαθήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά πριν από την προεδρική εκλογή και πριν από τις εκλογές που σκέφτεται να προκηρύξει άμεσα επιδιώκει, ομάδα [μια ομάδα ιστορικών και νέων στελεχών του κόμματος]....

Τα στελέχη αυτά εκφράζονται στην παρούσα φάση, από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και ήδη άτυπο υποψήφιο για την προεδρία του κόμματος, τον Α.Τζιτζικώστα.

Πριν από λίγες ώρες, o A.Τζιτζικώστας εκφράζοντας το "βουβό" ρεύμα που υπάρχει αυτή την στιγμή στο εσωτερικό του κόμματος, πρότεινε τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με ταυτόχρονη παραίτηση του Α.Σαμαρά, προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να παρουσιαστεί ένα κοινό εθνικό μέτωπο απέναντι στην τρόικα.

Ειδικότερα, ο κ. Τζιτζικώστας - ο οποίος σάρωσε στις περιφερειακές εκλογές με 71% στην κοιτίδα του νεότερου Καραμανλισμού την Κεντρική Μακεδονία- τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και να μην χρειαστεί να προσφύγει η χώρα σε εκλογές.

Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά - στον Alpha - "να παραιτηθεί ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς για να γίνει μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα πρέπει να αλλάξει ο Πρωθυπουργός".

Σημειωτέον ότι ο κ. Τζιτζικώστας δεν συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ, στη συνέντευξή του επισήμανε ότι "Η ΝΔ έχει χάσει το δρόμο και την ταυτότητά της".

Η πρόταση αυτη ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία μόνο για αυτούς που αγνοούν ότι ο νεαρός πολιτικός έχει συσπειρώσει γύρω του μια ισχυρή ομάδα βουλευτων και στελεχών οι οποίοι τον έχει πείσει "να βγει μπροστά για να σωθεί η παράταξη".

Η πρόταση που έκανε έχει τρία στάδια υλοποίησης:

-Πρώτον άμεση παραίτηση του Α.Σαμαρά,

-Δεύτερον τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με συμμετοχή από όλα όσα κόμματα θέλουν να συμμετάσχουν στην εθνική προσπάθεια,

-Τρίτον την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και

-Τέταρτον την συνολική επαναδιαπραγμάτευση με την τρόϊκα του Μνημονίου με αναζήτηση κεφαλαίων εκτός Ευρώπης, σε Ρωσία, Κίνα κλπ

Και ένα τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό: Στο πλαίσιο συμφιλίωσης της παράταξης προτείνουν την άμεση αποφυλάκιση των βουλευτών και στελεχών του λαϊκού Συνδέσμου που έχουν φυλακιστεί με αστείες κατηγορίες.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές. Πάντως, ο Α.Σαμαρά διάγει τις τελευταίες του ημέρες ως πρωθυπουργός είτε με τον ένα τρόπο, είτε με τον άλλο

[Πηγή]