.

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Εργοστάσιο αισθητήρων εντοπισμού μαχητικών stealth κατέλαβαν οι Ρωσόφωνοι

Στρατηγική επιτυχία

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ, ΕΙΧΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ Π.Α. ΩΣ "ΑΝΤΙΔΟΤΟ" ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-35. Mεγάλη επιτυχία σε στρατηγικό επίπεδο καταγράφηκε για τους Ρωσόφωνους τα τελευταία δύο 24ωρα....

Όπως αναφέρουν πληροφορίες των δυτικών υπηρεσιών ασφαλείας κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τις περιοχές στο Ντονέτσκ , στο Λουγκάνσκ και στο Κράσνοντον όπου βρίσκονται αντίστοιχα οι βιομηχανίες Topaz Holding Company, στην Cartridge Works (LCW), μια γραμμή παραγωγής αεροκινητήρων της Motor Sich και το εργοστάσιο Yunost που παράγει πρώτη ύλη για βλήματα διαφόρων τύπων.

Ειδικά σε ότι αφορά το πρώτο, παράγει αισθητήρες ικανούς να ανιχνεύσουν μαχητικά αεροσκάφη stealth και είχε μπει στο στόχαστρο για να αγοραστεί από αμερικανική εταιρεία, όπως έγινε και με μία άλλη τσεχική εταιρεία που παρήγαγε το ραντάρ Vera. Η εταιρεία εξαγοράστηκε και ... έκλεισε!


Προσπάθειες που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα δεν είχαν στεφθεί από επιτυχία. Στις βιομηχανίες αυτές κατασκευάζονταν μεταξύ άλλων, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (τύπου Mandat), τα περίφημα συστήματα Kolchuga-M, που ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Λεονίντ Κούτσμα είχε πουλήσει στον Σαντάμ Χουσεΐν το 2002 ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από αμερικανικής πλευράς, υποσυστήματα για βλήματα διαφόρων τύπων, πτερύγια αεροκινητήρων κ.λπ.

Το Kolchuga-Μ σοβιετικής τεχνολογίας της εποχής το οποίο εξελίχθηκε εν συνεχεία είναι συστήματα κατηγορίας ESM (υποκλοπής και ραδιοεντοποισμού) και διαθέτει σύνολο κεραιών και δεκτών με υψηλή ευαισθησία που συλλαμβάνει οποιοδήποτε σήμα από τα 130 MHz μέχρι τα 18Ghz σε αποστάσεις έως και 300-450 χλμ.

Τα σήματα που λαμβάνουν οι δέκτες του συστήματος συγκρίνονται με τα αποθηκευμένα σε βάση δεδομένων σήματα για άμεση ταυτοποίηση και ακολούθως εντοπίζονται από τρείς έως και τέσσερις σταθμούς του συστήματος.

Ακολούθως ο κεντρικός επεξεργαστής του συστήματος συγκρίνει τους χρόνους άφιξης του σήματος που είναι διαφορετικοί για κάθε δέκτη λόγω της διαφοράς θέσης του καθενός από τον πομπό.

Η απόσταση αυτή μπορεί να είναι μέχρι 30-50 χλμ από τον πομπό αυξάνοντας έτσι την επιβιωσιμότητα του συστήματος. Με δεδομένη την θέση του κάθε δέκτη η θέση του πομπού-στόχου μπορεί να καθορισθεί το σημείο που βρίσκεται ο στόχος.

Το σύστημα είχε προταθεί να πουληθεί στην Πολεμική Αεροπορία και είχε γίνει μάλιστα παρουσίασή του στο ΓΕΑ, προκειμένου να ετοιμαστεί ένα δίκτυο αισθητήρων εντοπισμού των τουρκικών F-35....

[Πηγή]