.

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ηχηρό χαστούκι σε ΗΠΑ και Ουκρανία από τον ΟΑΣΕ

"Δεν έχει μεταφερθεί ούτε... σφαίρα από την Ρωσία
στην Ουκρανία"
ΕΚΘΕΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΒΑΣΕΙ ΨΕΥΔΩΝ
ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Ένα ηχηρό "χαστούκι" εισέπραξαν οι ΗΠΑ και η Ουκρανία από τον (ελεγχόμενο σε μεγάλο βαθμό από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον) ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη):....

Το πόρισμα της ερευνητικής ομάδας του ΟΑΣΕ η οποία επί εβδομάδες και μέχρι την περασμένη Τρίτη ήταν στα Ρωσο - Ουκρανικά σύνορα αναζητώντας στοιχεία διέλευσης Ρωσικών όπλων, ειδικά βαρέων όπλων (ΤΟΜΠ, αρμάτων μάχης, ΤΟΜΑ, στοιχείων πυραυλικού πυροβολικού κλπ) ήταν απόλυτα αρνητικό!

Κανένα όχημα ή οπλικό σύστημα δεν είχε περάσει από την Ρωσία στην Ουκρανία!

Η αποστολή εντόπισε την έρευνά της ειδικά στα "ύποπτα" σημεία διέλευσης "Γκούκοβο" και "Ντονέτσκ", για τα οποία υπήρχαν καταγγελίες από το Κίεβο.

"Δεν παρατηρήσαμε καμία μεταφορά ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων ή άλλου εξοπλισμού, να κινούνται προς την Ουκρανία", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ στην περιοχή Ροστόφ, Paul Picard.

«Ορισμένα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν ότι προς την πλευρά της Ουκρανίας μετακινείται ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός, αλλά οι οργανικές θέσεις παρατήρησης μας, δεν εντόπισαν καμία τέτοια μετακίνηση. Τα μόνο όπλα που υπάρχουν στην περιοχή είναι τα όπλα που έχουν οι συνοριοφύλακες, αλλά αυτά αποτελούν μέρος της δουλειάς τους», είπε ο Picard.

Προφανώς δεν είχε ακούσει ούτε την εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών, την περιβόητη Τ.Ψάκι, ούτε τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μ.Ομπάμα να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι "Έχουν στοιχεία για τις αποστολές ρωσικού οπλισμού στην Ουκρανία και μάλιστα ολόκληρων τεθωρακισμένων φαλαγγών" τα οποία όμως στοιχεία δεν δίνουν στην δημοσιότητα, εκτός από κάτι αστείες δορυφορικές που δείχνουν κάτι σημαδάκια στα οποία έδωσαν την ονομασία "ρωσικά στοιχεία αυτοκινούμενου πυροβολικού" τα οποία υποτίθεται ότι... βομβάρδιζαν την Ουκρανία!

Φυσικά ουτε οι ΗΠΑ έχουν δώσει έστω μία φωτογραφία, έστω ενός οχήματος, το οποίο να εισέρχεται από την ρωσική πλευρά των συνόρων στην Ουκρανία.

Και το ερώτημα είναι αν είναι τόσο αναξιόπιστα τα δορυφορικά τους συστήματα (δεν το πιστεύουμε...) ή αν δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα το μεμπτό στην υπόθεση, κάτι που το παραδέχεται σήμερα και ο ΟΑΣΕ!

Ο ίδιος ο ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ στην περιοχή Ροστόφ, Paul Picard. σημείωσε ότι "Τον τελευταίο καιρό, το μόνο που παρατήρησαν είναι ότι από τη ρωσική πλευρά, είχαν φθάσει μέχρι τα σύνορα της Ουκρανίας στρατιωτικά διαφόρων κατηγοριών και τύπων ελικόπτερα καθώς και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), τα οποία όμως κινούνται στη γραμμή των Ουκρανο - Ρωσικών συνόρων και όχι πέραν αυτής"!

Μετά από αυτό το πόρισμα που κατέδειξε μια στοιχειώδη αντικειμενική προσέγγιση η Ρωσία δήλωσε ότι επιθυμεί η αποστολή του ΟΑΣΕ να παραμείνει ως παρατηρητής στα Ρωσο - Ουκρανικά σύνορα, σημειώνει το ρωσικό Ίντερφαξ, κάτι για το οποίο αρχικά είχε επιφυλάξεις, αλλά το δέχθηκε εκτιμώντας ότι τυχόν άρνησή της θα μπορούσε να δείξει "ενοχή".

Πάντως το συγκεκριμένο πόρισμα δείχνει και το "βρώμικο" της υπόθεσης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, μια υπόθεση στην οποία ενεπλάκη και η Ελλάδα και πληρώνουν οι Έλληνες αγρότες, αφού οι κυρώσεις επιβλήθηκαν λόγω της "στρατιωτικής βοήθειας που παρέχεται στους αυτονομιστές".

[Πηγή]