.

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Διαδηλωτές έβαψαν με κόκκινη μπογιά το αεροδρόμιο στην Λιέγη

"Mην πουλάτε όπλα στο Ισραήλ"

Μπορεί οι βομβαρδισμοί στην Γάζα να έχουν σταματήσει επισήμως, όμως το Ισραήλ εξοπλίζεται με όπλα από τις ΗΠΑ μέσω του Βελγίου....

"Τα όπλα προωθούνται στο Ισραήλ από το αεροδρόμιο της Λιέγης και του Άμστερντάμ και χρησιμοποιούνται στους Παλαιστίνιους και τα παιδιά τους" λένε οι διαδηλωτές, και η Ευρώπη "κάνει τα στραβά μάτια".

Έδωσαν στην δημοσιότητα και στοιχεία! Πως την περίοδο 2005 - 2006, περισσότερα από 160 εκατομμύρια εκρηκτικής ύλης, 17 εκατομμύρια όπλα και ένα εκατομμύριο φυσίγγια, δακρυγόνα και πυροκροτητές στάλθηκαν στο Ισραήλ, μέσω της ολλανδικής πρωτεύουσας.

Αυτά τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην εκστρατεία του Ισραήλ ενάντια του Λιβάνου το 2006 και οδήγησαν στον θάνατο πάνω από χίλια άτομα.

Οι ΗΠΑ άρχισαν να μεταφέρουν όπλα στο Ισραήλ μέσω Λιέγης, αφού το Άμστερνταμ εισήγαγε αυστηρότερους κανόνες ασφάλειας.

Oi έξι γυναίκες που πήραν μέρος στη διαμαρτυρία στις 11.30 π.μ. την προηγούμενη Τρίτη, και δημοσιοποίησαν χθες μέσω facebook, φορώντας t-shirts που έφεραν τα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας, ανάρτησαν πανό με τα συνθήματα «Η τρομοκρατία είναι πραγματική" και "Ελευθερώστε την Παλαιστίνη". Ένα πανό μάλιστα, είχε το σύνθημα: «Πόσοι τόνοι όπλων για τόσα πολλά λίτρα αίμα".

Ωστόσο, ο Chirstian Delcourt, εκπρόσωπος από το αεροδρόμιο, λέει ότι «δεν υπάρχουν όπλα που περνούν μέσα από αυτό το αεροδρόμιο. Αυτή είναι μια αβάσιμη φήμη, που ακούτε κάθε φορά που υπάρχει μια κλιμάκωση στην Ισραηλινο - Παλαιστινιακή σύγκρουση".

Δήλωσε, επίσης, ότι το Αεροδρόμιο της Λιέγης προτίθεται να καταθέσει μήνυση κατά της ομάδας ακτιβιστών.

Οι διαδηλωτές,έριξαν δεκάδες κιλά κόκκινης μπογιάς στους χώρους του αεροδρομίου, θέλοντας να δείξουν την συμπαράστασή τους στον Παλαιστινιακό Λαό, που από τις 8 Ιουλίου, που ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί, ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 2.210, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν άμαχοι και 577 ήταν παιδιά!

[Πηγή]