.

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

OI ΦΩΤΟΓΡΑΦΙEΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ [21]

Μουντιάλ: Κοίτα τον αγώνα, όχι τις κερκίδες!

Πώς όμως να πάρεις το βλέμμα από τις κερκίδες, όταν οι φαν της στρογγυλής θεάς στη Βραζιλία έχουν τέτοια εμφάνιση;....

Tα γενέθλια της Βασίλισσας...


Εντυπωσιακή η παρέλαση για τον εορτασμό των 88ων γενεθλίων της Βασίλισσας Ελισσάβετ. Μόνο που η επίσημη τελετή άργησε κατά πολύ! Για εθιμοτυπικούς λόγους τα γενέθλια της Ελισσάβετ εορτάζονται επισήμως το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου καίτοι η ίδια γεννήθηκε στις 21 Απριλίου!

Χαβάη: Παράδεισος και Κόλαση


Μία εξωπραγματική φωτογραφία που μοιάζει να ενώνει τον Παράδεισο με την Κόλαση συνέλαβε ο φωτογράφος Ντάλας Ναγκάτα Γουάιτ στο νησί Οάχου της Χαβάης. Πλησιάζοντας σε ασφαλή απόσταση το ενεργό ηφαίστειο κατάφερε να απαθανατίσει το φως της πανσέληνου να πέφτει στην καυτή λάβα δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό.

Γερμανία: απολαμβάνοντας τα ματς του Μουντιάλ από τον.... καναπέ τους!


Εκατοντάδες Γερμανοί φίλαθλοι αποφάσισαν να ενώσουν τους... καναπέδες τους και να απολαύσουν τα ματς του φετινού Μουντιάλ από τη... σέντρα του γηπέδου Alte Foersterei Stadium, έδρα της ομάδας Union Berlin. Πρόκειται σαφώς για την πιο πρωτότυπη συγκέντρωση οπαδών στην ιστορία...

Αφγανιστάν: Μεταφέροντας κάλπες


Τα γαϊδούρια εργάζονται σκληρά στο Αφγανιστάν, μεταφέροντας κάλπες και εκλογικό υλικό σε μέρη που δεν είναι προσβάσιμα από τον δρόμο. Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών θα διεξαχθεί το Σάββατο.

Ο Χριστός «πέταξε» στο Σίδνεϊ

Ένα γιγαντιαίο αερόστατο στο σχήμα του Χριστού Λυτρωτή (το γνωστό άγαλμα της Βραζιλίας) πετάει πάνω από το Σίδνεϊ φορώντας τη φανέλα της εθνικής Αυστραλίας, για να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας της χώρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο στα χρώματα της Ελλάδας!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκινά και οι διοργανωτές φώτισαν το περίφημο άγαλμα που ατενίζει την βραζιλιανική πόλη από ψηλά με τα χρώματα των ομάδων που συμμετέχουν στη διοργάνωση, ανάμεσα τους φυσικά και με αυτά της Εθνικής μας!
 
Ένας πλανήτης μια μπάλα.

Τα βλέμματα των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων μαγνήτισε η φαντασμαγορική τελετή έναρξης του Μουντιάλ στο κατάμεστο «Αρένα ντε Σάο Πάολο» στη Βραζιλία. Τη δική της πινελιά, έβαλε με τα σέξι λικνίσματά της και η λατίνα Τζένιφερ Λόπεζ ενώ δεκάδες χορευτές σκόρπισαν χαμόγελα στους «πεινασμένους» για θέαμα φιλάθλους.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Το Μουντιάλ αρχίζει, πάρτε θέσεις και... ο Χριστός μαζί μας!

Το αρκουδάκι που πήγε στο διάστημα

Ο Alban, η μασκότ του δημοτικού σχολείου St Alban στο Cambridge έφτασε στη στρατόσφαιρα με τη βοήθεια ενός ειδικού μπαλονιού. Σε ύψος 120.000 πόδιών (περίπου 23 χιλιόμετρα) ενεοργοποιήθηκε μια φωτογραφική μηχανή που έβγαλε τη συγκεκριμένη φωτογραφία και στη συνέχεια το μπαλόνι ξεφούσκωσε με ελεγχόμενο μηχανισμό και ο Alban προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Cheshire

Ο Καναδάς αποχαιρετά τους αστυνομικούς του

Εκατοντάδες συνάδελφοι των αστυνομικών που έπεσαν από τα πυρά του παρανοϊκού Τζάστιν Μπουρκέ, είπαν το «ύστατο χαίρε» στα τρία θύματα, που κηδεύτηκαν με τιμές ηρώων. Η φωτογραφία είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.

Με... τάξη και οργάνωση στην παραλία...

Tραβεμούντε, Βαλτική, Γερμανία: ακόμα και στην παραλία οι Γερμανοί είναι λάτρεις της οργάνωσης...

Απεργία Ταξιτζίδων

Ουρές από ταξί δημιουργήθηκαν σε όλη την Ευρώπη την Τετάρτη. Από το Λονδίνο ως τη Μαδρίτη και από το Βερολίνο ως το Παρίσι, οι οδηγοί σήκωσαν το χειρόφρενο και ακινητοποίησαν τα οχήματά τους, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση. Με αυτό τον τρόπο διαμαρτυρήθηκαν κατά μίας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, με την οποία όσοι ψάχνουν ταξί μπορούν να καλέσουν ακόμη και κάποιον που δεν διαθέτει τη σχετική άδεια.

ΔΙΑΣΤΗΜΑ - Η Σαχάρα συναντά την Ερυθρά Θάλασσα.

Την φωτογραφία ανέβασε στο twitter ο αστροναύτης Reid Wiseman από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Μελβούρνη - Ο Χριστός της Βραζιλίας

Το αερόστατο ζεστού αέρα, που θυμίζει το άγαλμα του Χριστού της Βραζιλίας, φορά τα χρώματα της ομάδας ποδοσφαίρου της Αυστραλίας και επιπλέει στα σύννεφα, πάνω από τον ορίζοντα της Μελβούρνης.

Το δικό τους Μουντιάλ

Μαθητευόμενοι μοναχοί «ξεδίνουν», παίζοντας ποδόσφαιρο στην Ελβετία, έπειτα από μία εβδομάδα αφιερωμένη στη μελέτη και την προσευχή.

Σώστε τα πάντα

Ένας... στρατός από χάρτινα πάντα «κατέλαβε» το διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για την απειλή της εξαφάνισης των πραγματικών πάντα...

Καύσωνας στο Πακιστάν.

Μπορεί εδώ στην Ελλάδα το καλοκαίρι να μην έχει φθάσει ακόμη, ωστόσο δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Για παράδειγμα, στο Πακιστάν, όπου η θερμοκρασία άγγιξε τους 46 βαθμούς Κελσίου. Κάτοικοι της περιοχής Λαχόρ, αναζήτησαν λίγη δροσιά βουτώντας σε κανάλι της περιοχής. Όπως ο νεαρός της φωτογραφίας.

Ο αγώνας διεκόπη λόγω... χαλαζιού

Μια απίστευτη χαλαζόπτωση διέκοψε τον φιλικό αγώνα προετοιμασίας ενόψει Μουντιάλ μεταξύ Βελγίου και Τυνησίας στις Βρυξέλλες, με τον φακό να απαθανατίζει έναν φωτογράφο που προσπαθεί να προφυλαχθεί από την ξαφνική καταιγίδα

Μια διαφορετική αεροδιακομιδή...

Ακτιβιστές μεταφέρουν με ελικόπτερο, σε ύψος 2.000 μέτρων, έναν ρινόκερο, σε ασφαλές μέρος της Νοτίου Αφρικής προκειμένου να είναι υπό παρακολούθηση και προστατευμένος από τους κυνηγούς. Κατά τη διάρκεια της αεροδιακομιδής το ζώο είναι αναίσθητο, για να μην υπάρξουν επιπλοκές, ενώ η μεταφορά διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Η αεροδιακομιδή αυτή είναι μια από τις πολλές που γίνονται κάθε χρόνο και την απαθανάτισε με το φακό της η φωτογράφος Εμ Γκάτλαντ.

[Πηγή 1] [Πηγή 2]