.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Χτύπησαν με βλήματα όλμου βάση των ΗΠΑ στο Τόκιο

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ Η ΕΝΤΑΣΗ

Επίθεση σε βάρος της αμερικανικής αεροπορικής βάσης της Γιοκότα στο Τόκιο σημειώθηκε τα ξημερώματα με βλήματα όλμου, χωρίς ωστόσο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες να υπάρξουν θύματα. Η εξέλιξη αυτή δείχνει πώς το παιχνίδι χοντραίνει στην περιοχή....

Από την επέμβαση της Αστυνομίας εντοπίστηκαν δύο χαλύβδινοι σωλήνες, καλώδια και μπαταρίες, ενώ σύμφωνα με τα ιαπωνικά Μέσα Ενημέρωσης, οι δύο σωλήνες ήταν θαμμένοι και είχαν κατεύθυνση την αμερικανική στρατιωτική βάση.

Το γεγονός αυτό βάζει σε υποψίες τις αρχές μήπως επρόκειτο για μία πρόβα μεγαλύτερου χτυπήματος, αλλά και προκαλεί μεγάλη ανησυχία για το γεγονός ότι κανείς δεν αντιλήφθηκε ακόμη και αυτούς τους αυτοσχέδιους πυραύλους.

Καθώς κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, η αστυνομία υποψιάζεται πως η ενέργεια αυτή μπορεί να είναι έργο ακτιβιστών της άκρας αριστεράς, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Jiji και άλλα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ένας επικεφαλής ακροαριστερής οργάνωσης συνελήφθη την Πέμπτη και η ενέργεια κατά της βάσης μπορεί να αποτελεί εκδίκηση των συντρόφων του.

Σύμφωνα πάντα με το NTV, ένα παρόμοιο επεισόδιο είχε σημειωθεί πριν από τέσσερα χρόνια, όταν η αστυνομία είχε πολιορκήσει μια γιάφκα αυτής της οργάνωσης, της «Φράξιας των Επαναστατών Εργατών».

Το επεισόδιο σημειώνεται μέσα σ' ένα πλαίσιο αυξανόμενων εντάσεων ανάμεσα στην Κίνα και την Ιαπωνία και μερικές ημέρες πριν από την επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν στο Τόκιο.

Μετά την απόφαση της Κίνας να επιβάλει μια ζώνη αεροπορικής αναγνώρισης σ' ένα μεγάλο τμήμα της Ανατολικής Σινικής Θάλασσας, το οποίο περιλαμβάνει νησιά που διοικούνται από την Ιαπωνία, αλλά τα διεκδικεί το Πεκίνο, ο Μπάιντεν μεταβαίνει στο Τόκιο για να επιβεβαιώσει την αμερικανική υποστήριξη στη σύμμαχό της.

[Πηγή]