ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ WASHINGTON POST
Πρόσβαση σε πάνω από είκοσι σχέδια Αμερικανικών οπλικών συστημάτων απέκτησαν Κινέζοι χάκερ, σύμφωνα με εμπιστευτική έκθεση για το Πεντάγωνο γνώση της οποίας επικαλείται η Washington Post....
Πρόκειται για προγράμματα που αφορούν την αντιπυραυλική άμυνα, μαχητικά αεροσκάφη και πλοία.
Η έκθεση συντάχθηκε από το Συμβούλιο Αμυντικών Επιστημών (DSB) και οι συντάκτες της υποστηρίζουν πως η διαρροή έχει δώσει στο Πεκίνο τεχνογνωσία που αποδυναμώνει το αμερικανικό πλεονέκτημα.
Οι πληροφορίες, υποστηρίζει η έκθεση, μπορεί να επιταχύνουν την ανάπτυξη της κινεζικής στρατιωτικής τεχνολογίας και της αμυντικής βιομηχανίας και να δώσει στην Κίνα τεχνογνωσία που είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια θεωρητικής πολεμικής αναμέτρησης για την εξουδετέρωση επικοινωνιακών συστημάτων και την αχρήστευση δεδομένων.
Ανώτατοι αξιωματούχοι του αμυντικού τομέα και του τομέα της αμυντικής βιομηχανίας των ΗΠΑ θεωρούν ότι η ηλεκτρονική κλοπή των σχεδίων εντάσσεται σε μία ευρεία κινεζική εκστρατεία κατασκοπείας κατά αμερικανικών κυβερνητικών υπηρεσιών και εταιρειών του αμυντικού τομέα.
Η σημασία και το εύρος των στόχων αυτής της εκστρατείας εξηγούν τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση Ομπάμα έχει πληθύνει τις προειδοποιήσεις προς την κινεζική κυβέρνηση να τερματίσει τον κλιμακούμενο κυβερνοπόλεμο.
Μεταξύ των οπλικών συστημάτων τα σχέδια των οποίων αποτέλεσαν στόχο της εκστρατείας ηλεκτρονικής κατασκοπείας περιλαμβάνονται το σύστημα των πυραύλων Patriot, τα συστήματα άμυνας κατά βαλλιστικών πυραύλων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού Aegis, το μαχητικό αεροσκάφος F/A-18, το V-22 Osprey, το ελικόπτερο Black Hawk και το Joint Strike Fighter F-35.
Πρόσφατα, ξεχωριστή έκθεση του Πενταγώνου προειδοποιούσε ότι η Κίνα χρησιμοποιεί την κατασκοπεία για τον εκσυγχρονισμό των οπλικών της συστημάτων και ότι η ηλεκτρονική πειρατεία αποτελεί μέρος αυτής της εκστρατείας του Πεκίνου. Σύμφωνα με την έκθεση, η αμερικανική κυβέρνηση υπήρξε στόχος επιθέσεων ηλεκτρονικής πειρατείας «που δείχνει να προέρχεται απευθείας από την κυβέρνηση και τον στρατό της Κίνας». Το Πεκίνο απέρριψε ως ανεδαφικές τις κατηγορίες της έκθεσης του Πενταγώνου.
[Πηγή]