.

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ...

Λιμάνια σε Ελλάδα και Κύπρο ως βάσεις ανεφοδιασμού

Η προτεινόμενη ναυτική Μοίρα που πρόκειται να αναπτύξει στη Μεσόγειο το Ρωσικό Ναυτικό μπορεί να αποτελείται μέχρι και από 10 πολεμικά πλοία και βοηθητικά....

ενώ ως σταθμούς ανεφοδιασμού της θα χρησιμοποιεί λιμάνια στην Ελλάδα, Κύπρο και Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ανώτατος Ρώσος στρατιωτικός αξιωματικός.

«Μια κεντρική διοίκηση η οποία θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και την μόνιμη παρουσία της ναυτικής δύναμης σςτη Μεσόγειο πρέπει να δημιουργηθεί στην έδρα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας» έκανε γνωστό από πηγή που επικαλείται το ρωσικό Ria Novosti.

Η ίδια πηγή η οποία βρίσκεται στο ρωσικό γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων συμπλήρωσε ακόμη πως η ανάπτυξη των ρωσικών σκαφών στη Μεσόγειο ήταν αντικείμενο σχεδιασμού εδώ και αρκετό καιρό.

«Η ναυτική Μοίρα θα αποτελείται από πολεμικά σκάφη από τρεις ρωσικούς Στόλους με σύνθεση παρόμοια με αυτή που εκτελεί ακήσεις στην ανατολική πλευρά της Μεσογείου κοντά στις συριακές ακτές τους τελευταίους έξι μήνες» είπε πιο συγκεκριμένα.

Μάλιστα διευκρινίστηκε πως η δύναμη θα χρησιμοποιεί ως σταθμούς ανεφοδιασμού της λιμάνια στην Κύπρο, το Μοντενέγκρο (Μαυροβούνιο), την Ελλάδα και τη Συρία/

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu είχε δηλώσει νωρίτερα πως η Ρωσία χρειάζεται μια μόνιμη παρουσία στην Μεσόγειο έτσι ώστε να είναι σε θέση να διασφαλίσει τα συμφέροντά της στην περιοχή.

[Πηγή]