.

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Συμφωνία Ρωσίας – Ισραήλ για φυσικό αέριο που κάνει πάταγο


Κόκκαλο οι Αμερικανοί, ενώ στην Ελλάδα αναρωτιόμαστε ακόμα για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ....

Ο Πούτιν, όλο Πουτ(ι)νιές είναι...
  
Με την κλασσική μέθοδο της άκρας μυστικότητας και του αιφνιδιασμού, την ίδια ώρα που ο πρώην υφυπουργός των ΗΠΑ για θέματα Ενέργειας, Μάθιου Μπράϊζα, ενώπιον του Ισραηλινού πρεσβευτή στην Ελλάδα κατακεραύνωνε τα ενεργειακά σχέδια της Ρωσίας και προειδοποιούσε για «τα δεινά της Ελλάδας» σε περίπτωση που Gazprom και Sintez αναλάβουν ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, η Gazprom υπέγραφε εικοσαετή συμφωνία με την ισραηλινή εταιρεία Levant ΥΦΑ Marketing για την αποκλειστική απορρόφηση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από το ισραηλινό κοίτασμα φυσικού αερίου Tamar στην Α.Μεσόγειο!

Για την από κοινού ανάπτυξη και εφαρμογή του κοιτάσματος θα κατασκευασθεί πλωτή μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου με χρονικό ορίζοντα το 2017, και με εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή 3.000.000 τόνους. Αξίζει να σημειωθεί πως το Tamar είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, μετά το Leviathan.

«Κάναμε την καλύτερη προσφορά και κερδίσαμε. Απλό. Αυτή η συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την ενίσχυση της θέσης της Gazprom στην παγκόσμια αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου», δήλωσε κορυφαίο στέλεχος της Gazprom στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Το πιάσατε εκεί στο Κολωνάκι; 
Συνεχίστε να φοβάστε τους Αμερικανούς.

[Πηγή]